NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Thank you

Close

Het verwijderen van mascara, foundation of andere make-up? Lees de tips voor make-upverwijdering en reiniging van de onzuivere huid

 • favoriet

De reiniging en behandeling van een vette, onzuivere huid is essentieel – maar doe het wel op een huidvriendelijke, milde manier. Het is belangrijk dat de huid de juiste reinigingsbehandeling krijgt. Volg deze drie tips voor een gezonde, mooie huid.

Tip nr. 1: Verwijder make-up zorgvuldig

Het verwijderen van make-up lijkt soms een ondankbare taak – maar al te vaak hebben we er geen zin in. Maar het is heel Het is echter heel belangrijk voor de gezondheid en de vitaliteit van onze huid. Apothekersassistente Loubna Id Said geeft goede raad: “Gebruik voor het verwijderen van een lichte make-up, een micellaire reinigingslotion – dat is een geweldige manier om make-up binnen enkele ogenblikken van gezicht en ogen te halen. En kies voor een reinigingsmelk als de make-up wat hardnekkiger is. Maar pas op, want een intensief voedend product kan comedogeen werken bij een vette huid.” Breng de make-up remover aan op een wattenschijfje en dep het voorzichtig op de ogen en het gezicht, zonder te wrijven. De make-up zal uit zichzelf oplossen en verdwijnen en de gereinigde huid kan 's nachts ademen en herstellen.

Tip nr. 2: Gebruik geen agressief reinigingsproduct

Het is belangrijk om de huid elke ochtend en elke avond goed schoon te maken. Gebruik 's morgens een schuimgel om de huid diep te reinigen, of kies voor een micellaire reinigingslotion die de beste optie is voor een zeer gevoelige huid”, aldus Loubna. 's avonds, nadat de make-up met een reinigingsmelk is verwijderd, kunnen eventuele restjes verwijderd worden door te sprayen met thermaal bronwater. Vergeet echter niet om het overtollige droog te deppen met een schone handdoek. Eventueel kan ook een schuimreiniger gebruikt worden, maar let op – kies wel een zeepvrij, hypoallergeen product. Voor wie geen make-up draagt, is het toch goed om 's avonds een micellaire reinigingslotion te gebruiken om vuil en onzuiverheden, zoals talg, zweet of stof die zich hebben opgehoopt gedurende de dag, te verwijderen.

Tip nr. 3: Vergeet niet om de vochtbalans te herstellen

Als de huid eenmaal schoon is, is het belangrijk haar te helpen herstellen, door de dode huidcellen te verwijderen die voor verstopte poriën kunnen zorgen. Gebruik een product dat speciaal ontwikkeld is voor de onzuivere huid en zorg dat het ook een hydraterende werking heeft – zelfs een vette huid heeft vocht nodig!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • 18524Mineraliserend Thermaal Water54MINERALISEREND THERMAAL WATERFACE CAREGezichtsreinigingZuiverende verzorging
  Mineraliserend Thermaal Water
 • 14579Make-upverwijdering 3-in-153Best SellerPURETÉ THERMALEFACE CAREMake-up verwijderingZuiverende verzorging
  Make-up verwijdering 3-in-1 - Vichy Pureté Thermale
 • 14561Micellaire reinigingslotion 3-in-14.37PURETÉ THERMALEFACE CAREMake-up verwijderingZuiverende verzorging
  Micellaire reinigingslotion 3-in-1 - Vichy Pureté Thermale
 • 14587Reinigingsmelk51PURETÉ THERMALEFACE CAREMake-up verwijderingZuiverende verzorging
  Reinigingsmelk - Vichy Pureté Thermale
 • Meest gelezen

  Make-up

  BB crème: antwoorden op ál je vragen

  In recordtijd heeft de veelzijdige BB crème de voorpagina's van de damesbladen gehaald: een innovatieve hybride tussen make-up en huidverzorging, die een smetteloze natuurlijke teint belooft. Florence Benech geeft haar mening over BB crèmes en helpt ons om te onderscheiden wat wel en wat niet waar is.

  lees het artikel

  Make-up

  Hoe camoufleer je een huid met couperose?

  Naast de kleine, dagelijkse imperfecties, zijn er soms grotere onvolkomenheden die u wilt camoufleren, zoals couperose, acné, littekens, pigmentvlekken etc. Om deze onvolkomenheden, die in meer of mindere mate zichtbaar zijn, te verhullen, geven visagiste Pascale Guégan en dermatoloog dr. Philippe Deshayes, hierover hun professionele advies.

  lees het artikel

  Make-up

  Welke foundation past bij jou?

  Foundation is een geweldig product, elke vrouw is er gek op. Toch is het kiezen van een foundation vaak lastig. Hoe zorg je ervoor dat je make-up mooi is en blijft zitten? En hoe voorkom je dat je een dikke, opvallende laag make-up op je gezicht krijgt die niet overeenkomt met de ondertoon van jouw huid? Onze expert geeft antwoord op jouw vragen over foundation en zij geeft je een aantal tips om de perfecte foundation voor jezelf te kiezen!

  lees het artikel

  Make-up

  Je gezicht shapen in 5 minuten met een professionele visagiste

  Al gehoord van “contouring”? Dat is een make-uptechniek om de vorm van je gezicht te corrigeren en te accentueren, geïnspireerd op het spel van licht en schaduw waar ook schilders en fotografen gebruik van maken. Pascale Guégan, onze professionele visagiste, leert je hoe je de contouren van je gezicht optisch kunt perfectioneren met hele makkelijke toe te passen trucjes! In minder dan 5 minuten kan je je gezicht mooi in vorm shapen om er stralend uit te zien!  lees het artikel

  go to top