OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Hoe moet je make-up verwijderen?

Als je een avondje uit geweest bent of je gewone dagelijkse make-up op hebt gedaan, is het belangrijk dat jij je make-up ook weer verwijdert aan het eind van de dag. Het reinigen van je gezicht is zo’n beetje het belangrijkste wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je huid ook mooi blijft zonder make-up. Lees hier hoe je make-up kunt verwijderen en ontdek een aantal tips waarmee jij verzekerd bent van een goed gereinigde en stralende huid.

Waarom moet je make-up verwijderen?

Als jij je make-up niet verwijdert of niet goed verwijdert, dan blijven resten oogschaduw, foundation en mascara achter op je huid en die kunnen zorgen voor het ontstaan van onzuiverheden, zoals bijvoorbeeld puistjes en mee-eters. Daarnaast kun je ook sneller rimpels krijgen, of raken de ogen geïrriteerd of ontstoken. Het is dus belangrijk om je gezicht te reinigen. Wil jij een leven lang wilt genieten van een stralende huid? Dan moet je er ook een leven lang goed voor zorgen. Dus ook al kom je nog zo laat thuis, reinig je gezicht altijd goed voordat je naar bed gaat.

Hoe moet je make-up verwijderen?

Er zijn een aantal stappen die je moet nemen om je gezicht helemaal schoon te maken, zodat je er zeker van bent dat je alle make-up op je gezicht hebt verwijdert. Voor de vette huid is het reinigen van het gezicht extra belangrijk. Het overtollige talg kan namelijk ook je poriën verstoppen en onzuiverheden in je gezicht veroorzaken. Doorloop de volgende stappen voor een optimale gezichtsreiniging:

1. Begin bij de ogen

De oogcontouren zijn erg gevoelig, de huid is hier namelijk het dunst. Daarom hebben je ogen een beetje extra aandacht nodig. Bovendien worden in de oogcontouren veel en veel verschillende soorten make-up gebruikt, zoals mascara, eyeliner of oogschaduw. Producten die bedoeld zijn om oogmake-up te verwijderen bevatten vaak meer olie. Dankzij deze olie wordt het makkelijker om make-up weg te halen en hoef je niet te veel te wrijven in de gevoelige oogcontouren. Meestal kan je oogmake-up het beste verwijderen door te deppen met een wattenschijfje met een oogmake-up remover.

2. Verwijder alle make-up van je gezicht

Make-up resten van oogschaduw, foundation of een blush kunnen ervoor zorgen dat je poriën verstoppen. Gebruik lauwwarm water om het grootste deel van je make-up en het vuil op je gezicht te verwijderen. Gebruik vervolgens een make-up remover die jij fijn vindt en die het beste bij jouw huidtype past. Afhankelijk van je voorkeur kan je gebruik maken van een lotion of een reinigingsmelk. Spoel je gezicht nog eens af met water en de meeste make-up is verwijdert. Als laatste kan je nog een tonic gebruiken om de laatste restjes make-up te verwijderen en je gezicht weer fris te laten aanvoelen.

3. Hydrateer je gezicht

Door het reinigen van je gezicht kan de huid soms een beetje droog of trekkerig aanvoelen. De natuurlijke olie of talg in je gezicht wordt namelijk ook verwijderd bij sommige producten. Zorg ervoor dat je huid voldoende kan hydrateren. Nadat je alle make-up verwijderd hebt kan je Minéral 89 of het Mineraliserend Thermaal Water gebruiken om je huid te voorzien van de nodige hydratatie en mineralen.

4. Exfolieer de huid

Door je huid te exfoliëren zorg je ervoor dat dode huidcellen worden weggescrubt. Deze huidcellen kunnen er ook voor zorgen dat poriën verstoppen waardoor onzuiverheden ontstaan. Bovendien kunnen exfolianten ook een positief effect hebben op rimpels en een oneffen teint. Hoe vaak jij je huid moet exfoliëren is afhankelijk van je huidtype en eventuele huidproblemen. Doe je dit te vaak, dan zijn de effecten averechts en zal de huid geïrriteerd raken of strak aanvoelen.

5. Verzorg je huid met een dag- of nachtcrème

Is je gezicht helemaal gereinigd? Dan is het nu tijd om de huid te verzorgen. Door een dagcrème of nachtcrème op te doen, zorg je ervoor dat de huid gevoed wordt en zich kan herstellen. Het is belangrijk dat het reinigen en verzorgen van je huid op een milde, huidvriendelijke manier gedaan wordt. We geven je nog een aantal tips die je kunt gebruiken bij het verwijderen van make-up en het reinigen van de huid.

Tip nr. 1 Kies je producten zorgvuldig bij een vette huid

Apothekersassistente Loubna Id Said geeft goede raad voor het reinigen van de vette huid: “Gebruik voor het verwijderen van een lichte make-up, een micellaire reinigingslotion – dat is een geweldige manier om make-up binnen enkele ogenblikken van je gezicht en ogen te halen. En kies voor een reinigingsmelk als de make-up wat hardnekkiger is. Maar pas op, want een intensief voedend product kan comedogeen werken bij een vette huid.”

Tip nr. 2: Gebruik geen agressieve make-up remover

Zorg ervoor dat de producten waarmee jij je gezicht reinigt niet zorgen voor een geïrriteerde huid. Gebruik 's morgens een schuimgel om de huid diep te reinigen, of kies voor een micellaire reinigingslotion die de beste optie is voor een zeer gevoelige huid”, aldus Loubna. 's avonds, nadat de make-up met een reinigingsmelk is verwijderd, kunnen eventuele restjes verwijderd worden door te sprayen met thermaal bronwater. Vergeet echter niet om het overtollige droog te deppen met een schone handdoek. Eventueel kan ook een schuimreiniger gebruikt worden, maar let op – kies wel een zeepvrij, hypoallergeen product.

Tip nr. 3: Vergeet niet om de vochtbalans te herstellen

Als de huid eenmaal schoon is, is het belangrijk haar te helpen herstellen, door de dode huidcellen te verwijderen die voor verstopte poriën kunnen zorgen. Gebruik een product dat speciaal ontwikkeld is voor de onzuivere huid en zorg dat het ook een hydraterende werking heeft – zelfs een vette huid heeft vocht nodig!

Tip nr. 4: Reinig je gezicht ook als je geen make-up draagt

Voor wie geen make-up draagt, is het toch goed om 's avonds een micellaire reinigingslotion te gebruiken om vuil en onzuiverheden, zoals talg, zweet of stof dat zich heeft opgehoopt gedurende de dag, te verwijderen.

Tip nr. 5 Check je gezichtsreiniging

Denk jij dat je gezicht goed gereinigd is? Controleer dit dan om te zien of er geen vuil is achtergebleven. Neem een vochtig wattenschijfje en haal dit op verschillende plekken langs je gezicht. Zie je niks zitten op het wattenschijfje? Dan is je gezicht helemaal schoon. Zie je dat het wattenschijfje grauw of grijs kleurt? Dan doe je er goed aan om nog wat extra aandacht te besteden aan je gezichtsreiniging. Vaak is het niet meer nodig om je hele routine nog eens te herhalen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

go to top