OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Make-up en dagcrèmes met SPF: fabels en feiten

Artikelen Suncare

Als er een verzorgingsproduct niet mag ontbreken in je dagelijkse huidverzorgingsroutine dan is het wel SPF. Los van zonnebrand voor je gezicht bestaat er ook een dagcrème met SPF en make-up met SPF. Maar hoe effectief is dit eigenlijk? En hoe kun je deze moisturizer of foundation met SPF het beste aanbrengen? Vichy biedt een veelzijdig scala aan zonnebrandproducten, waaronder ook make-up en dagcrème met een broad-spectrum bescherming tegen de zon. Dagelijkse moisturizers met SPF zijn natuurlijk ware multitaskers: naadloze zonbescherming in je huidverzorging, die op zijn best ook qua textuur, geur en effectiviteit optimaal zijn. Een dubbele werking: het geeft je huid een dorstlesser, ofwel volop moisture, zonder een witte waas achter te laten én beschermt je huid tegen de schadelijke straling van de zon. Toch is er een en ander wat je moet weten voordat je deze zonproducten inslaat. Naast de Capital Soleil zonbescherming biedt Vichy een selectie crèmes en make-up met SPF. Dankzij deze crèmes met SPF kan jij je huid beschermen tegen dagelijkse blootstelling aan UV-stralen, maar van dag tot dag heb je wel iets meer nodig dan alleen dat ene laagje. Lees meer over onze dagcrèmes met factor en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen. 

Wat is dagcrème met SPF?

Letterlijk dagcrème (ofwel moisturizer, een heerlijk hydraterende crème) met voldoende beschermingsfactor om je huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Zowel UVA- als UVB-stralen kunnen de gezondheid en verschijning van je huid namelijk aantasten. Kies daarom altijd voor een broad-spectrum factor, die beschermt tegen elk type UV-stralen. Als je een mooie, gezonde, stralende huid wil behouden (lees: met minder rimpels en pigmentvlekken) op termijn dan is een van je beste middelen: SPF! Combineer het beste van twee werelden met een gezichtscrème voor ’s ochtends, waar een factor inzit. SPF staat voor Sun Protection Factor. Zowel vrouwen als mannen kunnen zo’n dagcrème met SPF goed gebruiken.

Wat is make-up met SPF?

Tegenwoordig bestaan er ook tal van flatterende, camouflerende make-upproducten die niet alleen een tintje, maar ook een SPF-factor bieden. Los van een foundation met SPF, kun je ook kiezen voor specifiek een lip- en oogstickje met SPF. De huid rondom je ogen is namelijk flinterdun, en hier wordt huidveroudering vaak voor het eerst zichtbaar. Denk aan kraaienpootjes, oogrimpeltjes en lijntjes maar ook meer zichtbare wallen.

Waarom dagcrème met SPF?

Vraag het een huidarts en die zal je vertellen dat het vooral belangrijk is om én een moisturizer met SPF én een gewone SPF te dragen. Het idee achter zonnebrand is namelijk dat het als het ware op je huid ‘zit’ zodat het kan optreden als een soort pantsertje tussen je gezicht en de zon. Het penetreert de huid niet, want het is bedoeld om alle schadelijke UV-stralen te blokkeren. Terwijl moisturizers, ofwel dagcrèmes, bedoeld zijn om door de huid geabsorbeerd te worden. Op deze manier wordt er vocht aan de huid toegevoegd die ervoor ontbrak. Draag het daarom allebei! Hoewel dagcrèmes met SPF in de huid doordringen, bereiken ze alleen de bovenste huidlaag. Hierdoor blijven ze ook op de huid hangen, net zoals zonnebrand. Hoe meer laagjes hoe beter beschermd tegen de zon. Maak je huid schoon, breng gezichtscrème met SPF aan, eventueel make-up met SPF en tot slot, als allerlaatst, je dagelijkse zonnebrand. Die zonnebrand hoor je idealiter meerdere keren per dag royaal aan te brengen voor het gewenste effect. Namelijk, een huid die de hele dag lang goed is beschermd.

Waarom make-up met SPF?

Ingebouwde zonnebrand, waarom niet. Kiezen voor make-up met SPF geeft je weer een extra barrièrelaagje om te voorkomen dat je huid zonschade oploopt, ten prooi valt aan huidkanker of vroegtijdige huidveroudering. Make-up met SPF moet je weliswaar zien als de kers op de taart: foundations en poeders die SPF bevatten zijn handig, maar het moet niet je voornaamste vorm van zonbescherming zijn. SPF make-up dient dus geen vervanger te zijn voor een goede zonnebrand voor je gezicht, maar al die laagjes doen zeker geen kwaad. Halverwege de dag je gezicht bijpoederen met een poeder met SPF bied je weer wat extra bescherming tegen UV-stralen dan wanneer je niks doet. Eén make-up product met SPF dat je altijd bij de hand wil hebben, maar vaak wordt vergeten? Lippenbalsem! Lippen bevatten namelijk bijna geen melanine, dus hebben ze extra bescherming nodig tegen de zon. Kies voor een lipformule met minimaal SPF 30 een wasachtig, matte finish in plaats van een glossy, glanzende textuur want dit kan zonnestralen aantrekken en verbranding verergeren.

Ontdek de SPF crèmes en make-up van Vichy

Vichy biedt een uitgebreid spectrum als het aankomt op gezichtscrèmes én make-up met een hoogwaardige, hoge SPF-factor. Kies de SPF crème of make-up van Vichy die specifiek bij jouw huidtype en wensen past.

Anti-aging dagcrème met SPF 25

Collagen Specialist SPF 25 is een dagcrème met SPF beschermingsfactor 25. Niet de hoogste SPF factor, maar wel effectief en ondertussen heeft deze crème met factor een actieve werking tegen rimpels en huidveroudering met onder meer anti-aging biopeptiden, een biotechnologisch eiwit onttrokken uit groene erwten, en vitamine Cg, een antioxidant. Met deze dagcrème ga je dus niet alleen huidveroudering tegen, maar ook schade aan de huid veroorzaakt door harde UV-stralen die ’s zomers en ’s winters je huid bereiken. Bovendien helpt de crème zichtbare tekenen van collageenverlies (stevigheid) op de huid verminderen.

Dagcrème met SPF: Slow Âge fluide met SPF 25

Slow Age Fluide is de lijn tegen de eerste tekenen van huidveroudering van Vichy. Geschikt voor jongere vrouwen en mannen, vanaf het 20e levensjaar. Deze crème beschermt je huid tegen verschillende omgevingsfactoren die huidveroudering kunnen veroorzaken, waaronder vervuiling en UV-stralen. Dankzij de SPF in deze crème beschik jij over een goede basis om je huid te beschermen tegen de zon. Weliswaar is het belangrijk dat jij op zonnige dagen óók gebruik maakt van een goede zonnebrandcrème naast een dagcrème met SPF.

Foundation met SPF 30: Dermablend Compact Crème Foundation

De corrigerende compact crème foundation Dermablend blijft tot 12 uur lang zitten en het is water- en zweetbestendig. Deze foundation is geschikt voor een gevoelige huid met een SPF-waarde 30. Dankzij de hoge factor in deze foundation is dit product ideaal voor zonnige dagen. Bovendien is het gemakkelijk aan te brengen. Met een hoge dekking en matte finish is Dermablend een van de beste voorbeelden van SPF make-up in het assortiment van Vichy.

Concealer met SPF 30: Dermablend SOS Coverstick

Deze ultra-corrigerende coverstick, ofwel concealer, biedt een professionele dekking om bijvoorbeeld littekens, pigmentvlekken, wijn- of moedervlekken te corrigeren. De SPF coverstick foundation heeft een SPF-waarde 30. Deze aanvulling op je andere make-upproducten verzekert jou van een ideale, dekkende laag die egaal is en onzuiverheden zichtbaar vermindert.

Zonbescherming van Vichy tot factor 50

Natuurlijk mag de overkoepelende Idéal soleil zonbescherming niet ontbreken in een overzicht van SPF crèmes en make-up. Het aanbod aan zonnebrandcrèmes van Idéal Soleil is geschikt voor zowel droge als vette huidtypes. De lijn bestaat onder meer uit aftersuns, sprays van verschillende SPF waarden (20, 30, 50), zonbescherming voor kinderen en een natuurlijk ogende zelfbruiner. Hier zit ook zonnebrand bij voor een gevoelige huid, desgewenst vrij van parfum en alcohol om de kans op huidreacties zoveel mogelijk te minimaliseren. 

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

De oplossing van Vichy

go to top