OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Begin de dag rustig met deze meditatie tips

Heb je wel eens gehoord van de voordelen van meditatie oefeningen, maar weet je niet of het wat voor jou is? Vichy is er om jou te helpen. Lees verder om meer te leren over deze populaire manier om aandacht voor jezelf te hebben en helemaal te ontspannen, zodat je elke dag met frisse energie tegemoet gaat. Ontdek hoe jij geleide meditatie kunt gebruiken in je dagelijkse ochtendroutine.

Geleide meditatie oefeningen: een introductie

Ben jij klaar om er weer een dag tegenaan te gaan? Als het op stress aankomt, geven 46% van alle werknemers aan dat zij zich overwerkt voelen en te veel te doen hebben. Een derde geeft zelfs aan moeite te hebben met slapen door hun baan[1]. Daarnaast geeft een vijfde van de werknemers aan dat zij niet regelmatig ontspannen of activiteiten doen die hun helpen te ontspannen[2]. Is dit voor jou herkenbaar? Dan is het tijd om geleide meditatie te ontdekken. Deze techniek staat bekend om zijn vermogen om stress te verminderen, de productiviteit te verhogen en het bevordert ook de slaapcyclus. Uit sommige onderzoeken komt zelfs naar voren dat regelmatige meditatie leidt tot minder symptomen van angst of stress en een betere geestelijke gezondheid.[3]

Verschillende manieren van meditatie

Terwijl traditionele meditatie oefeningen zich richten op innerlijke rust door stilte, gebruik je bij geleide meditaties een mantra (een uitspraak of spreuk die gebruikt wordt bij een gebed of meditatie) of een aantal mantras, die je in je hoofd of hardop herhaalt. Dit doe je om negatieve of terugkerende gedachten te bestrijden en je geest aan te leren dat ontspannen samengaat met positieve en bewuste gedachten. Een andere manier van deze techniek is geleide visualisatie. Hierbij moedig jij jezelf aan om stressvolle situaties of omstandigheden op alternatieve manieren te benaderen die gewoonlijk leiden tot zorgen en ongerustheid in ons dagelijks leven.

Geleide meditatie een plek geven in je dagelijkse leven

Voordat je aan een oefening begint, moet je ervoor zorgen dat je een rustige plek hebt waar je lekker kunt zitten of liggen tijdens het mediteren. Probeer een aantal ademhalingstechnieken in je routine in te bouwen en let op je houding, zeker als jij aan een bureau zit. Wees ook niet bang om andere manieren om te mediteren toe te passen zoals mindfulness of yoga. Voor geleide visualisatie heb je waarschijnlijk een koptelefoon nodig met ontspannende muziek, terwijl andere methodes je aansporen om een mantra te creëren en te herhalen. Het is aan jou om te kijken wat jou het meeste bevalt.

Als je op zoek bent naar een actievere manier om ‘s ochtends op te starten, dan beveelt yoga-expert Anna Khaude aan om meditatie met yoga te combineren. Dit is een manier om lichaam en geest in balans te brengen terwijl je ontwaakt. Even tijd maken in de ochtend om bewust aandacht voor jezelf te hebben is een geweldige manier om te leren omgaan met stress en onverwachte momenten, wat je manier van mediteren ook is. Zelfs als het de enige tijd is die jij voor jezelf hebt!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1] Workplace stress (z.j.), http://www.stress.org/workplace-stress/
[2] American psychological association, (2015, 4 februari), Paying with our health, https://www.apa.org/news/press/releases/stress/2014/stress-report.pdf
[3] Madhav Goyal, MD, MPH1; Sonal Singh, MD, MPH1; Erica M. S. Sibinga, MD, MHS2; et al, (2014, maart) Meditation programs for psychological stress and well-being, http://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/1809754

De oplossing van Vichy

Dagcrème tegen opkomende tekenen van huidveroudering

Dagcrème tegen opkomende tekenen van huidveroudering

Verander het zichtbare proces van huidveroudering.

( 11 beoordelingen )

Oogverzorging tegen opkomende tekenen van huidveroudering

Oogverzorging tegen opkomende tekenen van huidveroudering

Verander het zichtbare proces van huidveroudering.

( 7 beoordelingen )

go to top