OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Hoe verzorg je de droge huid met neiging tot acné in de winter

Bezorgd over hoe de wintertemperaturen je acne kunnen beïnvloeden? Lees verder voor tips over hoe om te gaan met een imperfectiegevoelige huid in de winter.

Waar of niet waar: de winter maakt acné erger

Veel mensen die last hebben van een acné-gevoelige huid merken dat symptomen erger worden in de winter, maar het fenomeen' seizoensgebonden' acné is niet door onderzoek aangetoond. Er zijn echter wel aanwijzingen dat UV-straling een negatieve invloed heeft op imperfecties van de huid. In tegenstelling tot wat men zegt, leidt de winter niet noodzakelijk tot verergerende acné.

Een onderzoek onder 139 deelnemers toonde aan dat maar liefst een derde meer last had van acné in de zomer. Er was ook een derde deel van de groep die geen veranderingen hadden opgemerkt tijdens seizoensgebonden verandering.

Hoewel de percepties van acne-patiënten over hun symptomen sterk kunnen variëren, hebben andere studies geen concreet bewijs gevonden dat wijst op het verergeren van de acné tijdens de seizoenswisselingen. In de winter, net als in de zomer, ligt de sleutel tot de behandeling van acné symptomen in het goed onderhouden van de productie van de talgklieren van de huid en het vermijden van het verspreiden van bacteriën die verantwoordelijk zijn voor acné op het gezicht.

Tips voor de verzorging van acnegevoelige huid in de winter

Als het gaat om het onderhouden van de acne-gevoelige huid in de winter, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de huid voldoende gehydrateerd is om de schadelijk effecten van een droge wind of koude temperaturen tegen te gaan zonder de talgproductie uit balans te brengen.

Door veel gebruik te maken van alcoholhoudende toners of traditionele adstringenten kan je de talgklieren triggeren om nog meer talg af te scheiden. Dit komt vaak omdat deze producten je huid onnodig kunnen uitdrogen, wat de talgklieren vervolgens proberen tegen te gaan. Daarom kun je beter kiezen voor een rijkere dagcrème in de winter om te anticiperen op dehydraterende omstandigheden terwijl je de huid grondig reinigt om verspreiding van bacteriën te voorkomen.

Naast het aanpassen van je huidverzorgingsroutine om rekening te houden met de winterse omstandigheden, helpt het ook om een paar veranderingen in je levensstijl aan te brengen wanneer de temperatuur begint te dalen. Vermijd niet-hypoallergene producten die de huid kunnen irriteren en probeer je huid niet te overbelasten met een te heet bad of douche, want extreme temperatuurswisselingen kunnen de gevoelige huid sneller irriteren.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

go to top