OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Van kleimasker tot hydraterend masker: welke gezichtsmasker voor jouw huidtype?

Je vraagt je misschien af of gezichtsmaskers überhaupt nut hebben, of dat het vooral een weldadige luxe is voor een zondagmiddag. Maskers doen zeker wel iets voor je huid, mits je de juiste kiest voor jouw huidtype. Het voornaamste doel van een gezichtsmasker is dat ingrediënten (bijvoorbeeld AHA om te exfoliëren of Vichy’s mineraliserend thermaal water als dorstlesser) langer op de huid blijven liggen, waardoor poriën er volop in worden ondergedompeld. Zo stel je de huid in staat om meer van het verzorgingsproduct te absorberen. Het fijne aan maskertjes is dat het snel zichtbaar resultaat biedt – en laat in deze hectische tijden iedereen wel op zoek naar een quick fix die ook echt werkt. Het effect van een gezichtsmasker mag tijdelijk zijn, maar het geeft de huid wel een extra dosis kracht of een mooie gloed voor een avondje uit. Behoefte aan extra verzorging? Neem de tijd voor jezelf om wat gezichtsmaskers te testen! Hier ontdek je welk gezichtsmasker van Vichy het beste is voor jouw huidtype – van een porie zuiverend kleimasker in het geval van verstopte poriën tot een masker voor het voorkomen van puistjes en andere onzuiverheden.

Waarom gezichtsmaskers?

‘Kaolien is een witte soort klei, boordevol mineralen, die bovendien uitermate geschikt is voor mensen met een gevoelige huid’

Laten we beginnen met wat achtergrond: gezichtsmaskers waren van oudsher bedoeld voor de elite, welvarende wereldburgers van Europa tot Egypte. Het allereerste gezichtsmasker werd uitgevonden in Engeland door Madame Rowley in de achttiende eeuw. Het masker kreeg de geestige, maar treffende naam ‘handschoentje voor het gezicht’ (met uiteraard ‘fluwelen handschoentjes’ voor optimaal resultaat in dit geval) en het zou voordelig zijn voor iedereen die de huid wilde ‘bleken, zuiveren en het velletje in vitale staat wilde houden’. Dat bleken klinkt een beetje eng, maar in die Victoriaanse periode was dat nog een schoonheidsideaal. Een sheet mask is een dun velletje doordrenkt met een rijke substantie om de huid te zuiveren of te verzachten.


Wat doet een kleimasker?

‘Hydraterende maskers zijn ware dorstlessers voor een droge of vochtarme huid – let wel: ook een vette huid kan vochtarm en juist daardoor verstopt zijn’

Kleimaskers zijn bovenal een ideale remedie voor een vette, gecombineerde en zelfs acné-gevoelige huid met onzuiverheden. Zoals hierboven al toegelicht zit er letterlijk klei in, wat overmatig talg en vuil opneemt. Ons kleimasker bevat nog een aantal andere ingrediënten, zoals aloë vera en allantoïne. Deze twee ingrediënten zorgen voor een kleimasker dat fijn is voor de gevoelige en geïrriteerde huid. Terwijl aloë vera de huid kalmeert en verzacht, stimuleert de allantoïne het herstel van beschadigd weefsel en de celvernieuwing. In combinatie met het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy is dit masker ideaal om poriën te reinigen en de huid zacht en fijn te laten aanvoelen.

Als je huid droog of schilferig is dan is een hydraterend masker voor jou. Veel hydraterende gezichtsmaskers, zoals Vichy’s verfrissend mineraal masker, bevatten hydraterende ingrediënten die de huid helpen om water vast te houden, zoals Glycerine en Hyaluronzuur. Vooral Hyaluronzuur wordt geroemd om zijn intensief hydraterende eigenschappen; het helpt 1000 keer (ja, 1000 keer!) zijn gewicht in water in de huidcellen vast te houden. Moisturizing ten top.

Het is een dorstlesser, waarbij het een droge maar juist ook vochtarme huid van extra vocht voorziet. Side note: ook een vette huid kan vochtarm zijn. In dit geval krijgt de huid een seintje dat er vocht mist en wordt er juist meer talg aangemaakt. Het is dus belangrijk om ook een vette, vochtarme huid te hydrateren. Hoe breng je dit masker aan? Breng het aan terwijl je met je vingers op je voorhoofd, wangen en kin tikt om de hoeveelheid essentiële mineralen in je huid aan te vullen. Laat dit gezichtsmasker 5-10 minuten zitten en masseer het vervolgens in. Het is niet nodig om dit masker af te spoelen.

Wat zijn exfoliërende maskers?

Exfoliëren is tegenwoordig soort van de ‘heilige graal’ in huidverzorging, omdat het de huid vernieuwt door oude huidcellen te verwijderen. Resultaat: een nieuw, fris velletje komt eronder vandaan. Een exfoliërend gezichtsmasker is een aanrader voor elk huidtype. Heb je hiernaast last van stress, vermoeidheid of een slechte bloedcirculatie? Dit zou zomaar eens kunnen zijn waarom je huid er futloos of grauw uitziet. De oplossing: een exfoliërend gezichtsmasker.

Met een exfoliërend gezichtsmasker kan je de teint van je huid verhelderen. Niet oplichten, nee, maar zorgen dat deze mooi egaal is met minder pigmentvlekken. Vichy’s exfoliërend mineraal masker combineert in haar formule twee exfoliërende ingrediënten om dode huidcellen te verwijderen. Dit product bevat vulkanisch gesteente en AHA (Alfahydroxyzuren), een fruitzuur dat bekend staat dode huidcellen te verwijderen en de huid te reinigen. Laat dit mineraal masker ongeveer 5 minuten intrekken voordat je het product met draaiende beweging inmasseert. Spoel het masker daarna af.

We hebben hierboven natuurlijk al de kleimaskers genoemd, maar in het geval van verstopte poriën ook een aanrader: Vichy’s detox masker. Een zuiverend detoxmasker met houtskool, welteverstaan. Het zuivert de poriën intensief en snel. Zelfs met een paar vrije minuten op een dag kun je met dit masker je gezicht extra reinigen van onzuiverheden, zoals mee-eters. Plus deze helpen voorkomen. Een zuiverend gezichtsmasker is ideaal voor mensen met een wat vettere, gecombineerde huid. Deze gezichtsmaskers bevatten trouwens eveneens klei, dat onzuiverheden helpt verminderen en overtollig talg absorbeert. Laat de klei trouwens niet volledig uitdrogen. Dit kan namelijk weer leiden tot een vochtarme huid. Timing is alles – en de optimale tijd voor het laten intrekken van dit detoxmasker staat uiteraard aangegeven op de verpakking. Heb jij het idee dat je huid na een kleimasker toch nog wat vocht kan gebruiken? Geef je huid dan een extra boost met een hydraterend gezichtsmasker.

Hoe gebruik je een gezichtsmasker bij uitstek?

Het is belangrijk om eerst je huid te reinigen voordat je het masker aanbrengt. Concentreer je in het geval van het kleimasker op de T-zone, want het voorhoofd, de kin en de wangen zijn de voornaamste plekken waar puistjes en mee-eters kunnen ontstaan. Als je het idee hebt dat je wangen een andere soort verzorging nodig hebben, probeer dan eens te multi-masken. Met andere woorden: gebruik verschillende gezichtsmaskers op verschillende zones van je huid zodat het totaalplaatje helemaal is aangepast aan jouw behoeftes. Multi-masken is het aanbrengen van verschillende maskers op de zones van je gezicht waar ze nodig zijn, voor een heuse verzorging op maat! Zo kun je door te multi-masken tegelijkertijd je poriën reinigen en je huid hydrateren. Breng de verschillende maskers simpelweg aan op een gereinigde huid, laat ze 5 minuten inwerken, spoel af met warm water en bewonder de resultaten.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top