OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Kapsels voor kalende mannen: hoe je er geweldig uit kunt zien met minder haar

 • favoriet

Kapsels voor kalende mannen: hoe je er geweldig uit kunt zien met minder haar

Accepteer het haarverlies

Wat je ook doet met je kapsel, laat je niet verleiden om je haar over je hoofd te kammen. Een zogenaamde comb-over is absoluut geen goede manier om kale plekken te verbergen. Sommige mannen doen dat wel in een poging om hun haaruitval te verbloemen door een paar dunne plukken haar over de kale plekken en inhammen op hun hoofd heen te kammen. Niemand trapt daar in en het kan heel gênant worden als het waait!

Kies je stijl zorgvuldig

Ga niet direct mee met de laatste trends voor herenkapsels en laat je haar niet te kort knippen want daardoor benadruk je het feit dat jouw haar dunner wordt. Het haar bij de slapen moet kort zijn – "als het hier te dik is, wordt de aandacht getrokken naar het tekort aan haar op de kruin,” legt stylist Fred Birault uit.

Gebruik haarvriendelijke producten

Kies voor milde shampoos die geschikt zijn voor veelvuldig gebruik en die de hoofdhuid niet irriteren. En probeer geleidelijk aan je haar minder vaak te wassen om niet in de vicieuze cirkel terecht te komen van talgproductie.

Wees niet bang voor een warrige look

Niet elk haartje hoeft op zijn plek te zitten. Als je de het juiste kapsel hebt, valt jouw haar op een natuurlijke manier. Gebruik geen plakkerige mousse of gel die het haar vastplakt rond je kale plekken – “tenzij je graag een ‘Mad Men look' wilt!” lacht Fred.

Dump gels die restjes in het haar achterlaten en het uitdrogen; Fred gebruikt bij voorkeur een zeewater spray om kapsels een bepaalde stijl te geven. Het zoute water geeft textuur en brengt het haar op een haarvriendelijkere manier in model.

Een baard kan een goed idee zijn, als het bij jouw stijl en gezicht past, maar laat hem niet te lang worden – zorg dat de balans tussen boven en onder goed blijft. Een korte vierdagen- (max) baardje geeft het gezicht meer vorm.

Een truc die goed werkt bij kalende mannen

Een geheim wapen voor wie last heeft van een kalende kruin (zo'n monnikskapsel) is om de hoofdhuid te kleuren met keratinepoeder of droge kleurshampoo. De resultaten zijn verbluffend – ineens heb jij twee keer zoveel haar!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Shampoo bij haarverlies of dunner wordend haar - Vichy Dercos
 • Dagcreme voor de man met of zonder baard

  VICHY HOMME

  Idealizer-  3 Dagen Baard

  Gezichtscrème voor mannen
 • Meest gelezen

  De huid van de man en puistjes

  Mannen

  De huid van de man en puistjes

  Niet alleen pubers kunnen last hebben van puistjes. Ook volwassen mannen klagen vaak over huidonzuiverheden. Dermatoloog Philippe Deshayes geeft advies om er van af te komen en een mooie gave huid te krijgen.  lees het artikel

  Inspiratie: 5 ideale vaderdag cadeau’s

  Advies van Experts

  Inspiratie: 5 ideale vaderdag cadeau’s

  Daar is ie weer.. hét dilemma wat koop je voor een man? En die vraag is nog lastiger te beantwoorden als het om vaderdag gaat. Op moederdag is het vrij gemakkelijk om leuke, originele cadeau ideeën op te doen, maar voor de speciale mannen in ons leven blijft het altijd lastig. Het probleem is dat mannen zelf ook vaak niet weten wat ze willen, laat staan jij. Wij geven je een aantal tips voor een leuk vaderdagcadeau waar jouw vader of man wat mee kan. Vichy heeft een aantal producten die hem zeker zullen bevallen.

  lees het artikel

  go to top