OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Mineraliserend Thermaal Water van Vichy

Thermaal water is puur bronwater dat diep uit de aarde onttrokken wordt. Doordat het zo diep uit de aarde komt, is het niet blootgesteld aan bacteriën en vervuilende stoffen. Daarnaast zit thermaal water vol mineralen, zoals calcium, natrium, ijzer en magnesium. Het mineraliserend thermaal water van Vichy is uniek omdat het zoveel verschillende soorten mineralen bevat, en is het centrale bestanddeel in de huidverzorgingsproducten van Vichy.

De mineralen van thermaal water

Mineralen hebben een grote verantwoordelijkheid als het om onze gezondheid gaat. Omdat wij ze niet zelf aan kunnen maken is het belangrijk dat je voldoende mineralen binnenkrijgt. Naast voeding is thermaal water een ideale bron om mineralen uit te verkrijgen en ervoor te zorgen dat je huid sterker en zichtbaar stralend blijft. Het thermaal water van Vichy bevat 15 verschillende mineralen die allemaal hun eigen functie hebben in het lichaam:

 • 1 Waterstofcarbonaat: reguleert de pH-waardes in je lichaam.
 • 2 Borium: heeft genezende eigenschappen.
 • 3 Calcium: beschermt het lichaam en de huid.
 • 4 IJzer: vervoert zuurstof naar de huidcellen.
 • 5&6 Fluor en Mangaan: antioxidanten die vrije radicalen bestrijden.
 • 7&8 Lithium en Strontium: hebben ontstekingsremmende eigenschappen.
 • 9&10 Magnesium en Silicium: stimuleren de regeneratie van cellen.
 • 11 Fosfor: beïnvloedt de energiestofwisseling.
 • 12 Kalium: helpt bij de hydratatie van de huid.
 • 13 Natrium: reguleert de hydratatie van de huidcellen.
 • 14 Zwavel: heeft ontgiftende eigenschappen.
 • 15 Ammonium: helpt bij het omzetten van aminozuren.

Mineraliserend thermaal water voor het hele gezin

100% natuurlijk mineraliserend thermaal water van Vichy is ideaal om de huid van zowel kinderen als volwassenen te kalmeren, te hydrateren en te verfrissen. Wanneer kleuters last hebben van de warmte, werkt thermaal water heerlijk verfrissend. Tijdens een lange autorit bijvoorbeeld, kan even sprayen echt wonderen doen. En dankzij de mineralen werkt het mineraliserend thermaal water van Vichy ook kalmerend op een rood en geïrriteerd babyhuidje. Een supertrucje: zet de flacon in de koelkast (of in de koelbox) voor een ultrafris effect op het gezicht. De kinderen zijn er dol op!

Voor de mannen: een verfrissende oplossing tegen huidirritatie na het scheren. Het helpt altijd, zowel na manueel als elektrisch scheren. Gewoon even royaal sprayen na het scheren. Snel en makkelijk! En voor de dames: een nog mooiere huid. In de ochtend even op je huid verstuiven voor je je dagcrème aanbrengt en ‘s avonds na het reinigen nog een keertje. Meer hoef je niet te doen om je huid een extra boost te geven. Thermaal water van Vichy zit boordevol mineralen en draagt actief bij tot de zuurstofvoorziening en de hydratatie. Het helpt ook prima om je make-up te fixeren.

De geschiedenis van thermaal water

Mineraliserend Thermaal Water van Vichy
wordt al eeuwenlang geprezen om de weldadige effecten op de huid. De oorsprong ligt 2.000 jaar geleden diep in de vulkanen van de Auvergne. Hier ontspringt een uniek water: puur, geneeskrachtig en van nature rijk aan 15 mineralen. Water dat vandaag nog evenveel mineralen bevat als duizenden jaren geleden. In de zeventiende eeuw groeide het stadje Vichy uit tot een belangrijk hersteloord en een sociale en medische ontmoetingsplaats voor de rijkere bevolkingslaag. In 1861 werden de thermale bronnen van Vichy officieel van openbaar nut verklaard in een decreet van Napoleon III, die zelf aan reuma leed. Pas in 1931 ontdekte de Franse Dr. Haller het wond-helende vermogen van Vichy-water. Geïnspireerd door deze buitengewone werking van het thermale water en de mineralensamenstelling richtte hij het merk Vichy op.

Perfect voor gevoelige huid

Thermaal water van Vichy brengt de huid in balans en versterkt de huid. Het helpt de huid om zijn pH waardes te reguleren. Dit is erg belangrijk om de huid beter bestand te maken tegen externe agressies. Mineraliserend thermaal water heeft verder de kracht om de huid te versterken, het vermindert irritaties en ontstekingen als roodheid, jeuk en een trekkerig gevoel. De huid herstelt doordat de huidbarrière versterkt wordt. Mineraliserend thermaal water kan dus vele voordelen bieden, ook bij een gevoelige huid. Wil je extra mineralen toevoegen aan je huidverzorging? Neem dan naast een thermaal water spray een hydraterende crème, zoals Aqualia Thermal, of de booster Minéral 89 (bevat een concentratie van 89% van het mineraliserend thermaal water) om je huid gedurende de dag te hydrateren en te beschermen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

De oplossing van Vichy

go to top