OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Dr. Prosper Haller en het verhaal van Vichy’s oorsprong

Als het aankomt op innovatieve producten gericht op de unieke behoeftes van de huid, heeft Vichy een lange geschiedenis. Bekijk de video hieronder om te ontdekken hoe de oprichter van Vichy een revolutie ontketende in de wereld van de huidverzorging en hoe zijn ideeën de cosmetische industrie beïnvloed hebben, tot op de dag van vandaag.

Het Vichy merk, gelanceerd in 1931, was het resultaat van de alsmaar innoverende aanpak in de schoonheids- en verzorgingsindustrie van de oprichter Dr. Prosper Haller. Hij was een van de eerste in zijn vakgebied die koos voor een holistische aanpak als het op huidverzorging aankwam. Dr. Haller maakte geschiedenis toen hij, terwijl hij de littekens van een patiënt behandelde, de weldadige eigenschappen van het mineraliserend thermaal water ontdekte.

Deze ontdekking, die leidde tot de oprichting van Vichy persoonlijke verzorging, was het begin van een revolutie binnen de schoonheids- en cosmetica industrie. Dr. Haller was de eerste die verschillende huidverzorgingsproducten in zijn assortiment had speciaal voor verschillende soorten huidtypes.

Dit allemaal, na een roemrijke carrière als arts in het Vichy Thermaal Centrum, waar hij duizenden patiënten behandeld heeft. Hier combineerde hij op water gebaseerde therapieën met massages en thermaal baden, met de nieuwste medische technieken van toen.

Dr. Haller’s vernieuwende en innovatieve aanpak in de schoonheidsindustrie en huidverzorging is een drijvende kracht van Vichy. Het merk dat hij heeft opgericht blijft toegewijd om vrouwen over de hele wereld te laten genieten van de voordelen van het mineraliserend thermaal water van Vichy. Dat is nog eens een nalatenschap waar je trots op kunt zijn!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Mineraliserend Thermaal Water
 • Schuimend reinigingswater - Vichy Pureté Thermale
 • Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  MINÉRAL 89

  Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  Booster

  INNOVATIE: Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

 • Meest gelezen

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Ontdek Vichy

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Salicylzuur is een bekend ingrediënt in de cosmetische industrie en wordt in veel verschillende producten gebruikt. Maar niet iedereen is bekend met deze stof. Als je dit middel op het etiket van je gezichtsverzorgingsproduct ziet staan, zal het je misschien niet zo veel zeggen. Maar dan weet je nog niet wat een geweldig effect producten met dit ingrediënt op de huid hebben, zo kan het bijvoorbeeld helpen bij een huid met neiging tot acné. Wij vertellen je alles wat je moet weten over salicylzuur in je verzorgingsproducten.

  lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERING ALGORITME ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om jouw huid
  te analyseren

  Neem een selfie

  Vul je huidprofiel in

  Ontdek jouw persoonlijke huidverzorgings
  advies

  Fijne lijntjesJouw sterke punten
  Rimpels van
  de oogzone
  Jouw prioriteit
  Verminderde
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4