getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Tips om de kwaliteit van je huid te verbeteren

Tips om de kwaliteit van je huid te verbeteren
 • favoriet

Luchtvervuiling, stress, een onevenwichtig eetpatroon, slaapgebrek – al deze factoren veroorzaken huidveroudering die bekend staat als gedragshuidveroudering. Er zijn serums verkrijgbaar die dit probleem aanpakken, maar je kunt zelf nog meer doen! Vichy geeft tips hoe je het beste de kwaliteit van je huid kunt verbeteren.

1. Last van luchtvervuiling?

Luchtvervuiling kun je teint dof maken en je huid onzuiver maken.
Wat kun je doen:
Reinig een vette tot gemengde huid met water; reinig een gevoelige of te droge huid met een micellaire lotion. Kies voor producten met werkzame stoffen of texturen die een beschermende laag vormen, zodat luchtvervuiling niet meer tot de huid kan binnendringen. 
Op het menu: Groene thee, druivenpitolie, kool, rode pepers, aardbeien, kiwi, tarwekiemen, walnoten, hazelnoten, etc.

2. Wordt je huid blootgesteld aan airconditioning of verwarming? Pas dan op voor uitdroging

Airconditioning en verwarming drogen de huid beide uitWat kun je doen: Spoel, bij het dagelijkse verzorgingsritueel, de huid niet te agressief af met water en gebruik een rijkere versie van je favoriete verzorgingsproduct. 
Op het menu: Sappig fruit en groente zoals watermeloen, komkommer en meloen en minimaal 1,5 liter water per dag drinken. Ook belangrijk is voeding die rijk is aan essentiële vetzuren zoals koolzaad- en walnotenolie, soja, vis en noten (hazelnoten, walnoten, etc.) voor optimale bescherming en hydratatie.

3. Bescherm je huid tegen de zon

Blootstelling aan de zon veroorzaakt huidvlekken en rimpeltjes.
Wat kun je doen: Bescherm je huid** met een zonnebescherming van tenminste factor 30, en kies voor een zeer voedende verzorging om eventuele droogterimpeltjes op te vullen. 
Op het menu: Voeding die rijk is aan polyfenolen zoals groene thee, druivenpitolie en rood fruit zoals granaatappel, bosbessen of frambozen.

4. Rook je dagelijks? Dan is je huid waarschijnlijk grauw en dof…

Roken zorgt voor een doffe teint en droogt de huid uit.
Wat kun je doen: Breng een of twee keer per week een peeling en een masker aan. Vervang je huidige verzorgingsproduct door een BB cream die de huid direct laat stralen.
Op het menu: Drink 1,5 liter water per dag en voeg groene thee en druivenpitolie toe aan je dagelijkse menu om oxidatie door tabak tegen te gaan.

5. Eet geen ongezonde snacks meer!

Daar wordt je huid glimmend en onzuiver van.
Wat kun je doen: Breng een of twee keer per week een peeling en een zuiverend masker aan. Vul je dagelijkse routine aan met een matterend verzorgingsproduct, dat zich vooral op de T-zone richt. 
Op het menu: Eet minder vette of zoete snacks die de huidbalans verstoren. Compenseer dit met groente en fruit die rijk zijn aan vitaminen, vezels en mineralen, voor een vlekkeloze, egale teint.

6. Je gezicht toont tekenen van vermoeidheid: tijd voor een snelle oppepper!

Vermoeidheid veroorzaakt donkere kringen, wallen onder de ogen en een doffe teint.
Wat kun je doen:
Een vochtafdrijvende behandeling voor de oogcontour.
Op het menu: Voeding die rijk is aan vitamine C (acerola, kool, rode pepers, aardbeien, kiwi, etc.) en bètacaroteen (mango, abrikoos, worteltjes, etc.).

7. Vermijd stress!

Stress veroorzaakt uitdroging en vermoeide gelaatstrekken.
Wat kun je doen: Goed voor jezelf zorgen! Al is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan.. Denk je eens aan compenserend gedrag waarmee je je gevoel van welzijn stimuleert zoals sporten: lichaamsbeweging zorgt er namelijk voor dat giftige stoffen worden afgevoerd en het stimuleert de huidregeneratie.
Op het menu: Voeding met een hoog vochtgehalte (groente en fruit, melkproducten) en antistress-voeding met magnesium (groene groente, volkoren graanproducten, amandelen, chocola) of met kalium (fruit (banaan), groente en bepaalde zetmeelproducten zoals aardappel).

Wil je weten welke gezichtsverzorging optimaal is voor je huid? Doe dan hier een diagnose >

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Onze expert

Pascale Mora
Directrice Wetenschappelijke Communicatie Vichy

De oplossing van Vichy

 • Gezichtsverzorging - Serum - Vichy Idealia
 • Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  MINÉRAL 89

  Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  Booster

  INNOVATIE: Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

 • Mineraliserend Thermaal Water
 • Meest gelezen

  go to top