OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Hoe kan je vlekjes op de huid voorkomen en je stralende gloed behouden na de zwangerschap?

Een pasgeboren baby is een groot wonder dat gevierd moet worden. De vlekjes die na de zwangerschap op je gezicht verschijnen zijn echter wat minder welkom. Wij geven je een aantal tips om die stralende gloed, die je tijdens de zwangerschap had, te behouden en vlekjes op de huid te helpen voorkomen. Zo kan je blijven genieten van een gezond uitziende, stralende teint, ook na de zwangerschap.

Gebruik milde producten voor je huid

Van een rode huid tot schilfers en van een vet voorhoofd tot uitbraken van acné. De huid is het meest gevoelig vlak na de zwangerschap. Op dit moment gaan de hormonen in je lichaam weer terug naar het niveau van voor je zwangerschap. Om er zeker van te zijn dat je geen last krijgt van een vette huid met onzuiverheden, zoals vlekjes, puistjes en mee-eters, raden we aan om huidverzorgingsproducten te gebruiken die geschikt zijn voor een gevoelige huid.

Eten en drinken

Op dit moment eet je niet meer voor twee, maar je zult nog wel ruim voldoende moeten eten, vooral gezond. En vergeet ook niet genoeg te drinken. Noten, vis, groene bladgroentes en tomaten staan allemaal bekend om hun positieve invloed die zij op de huid hebben.

Blijf weg uit de zon

De huid is na de zwangerschap extra gevoelig. Daarom kan je het beste uit de zon blijven tussen 11 uur ‘s ochtends en 3 uur ‘s middags. UV-stralen kunnen er namelijk voor zorgen dat melasma ontstaat. Dit zijn donkerdere plekken op je huid (gelukkig niet gevaarlijk) die veel vrouwen opmerken tijdens de zwangerschap.[1] Het ligt natuurlijk voor de hand dat je een zonnebrandcrème moet gebruiken die geschikt is voor een gevoelige huid. Smeer de zonnebrand dagelijks en regelmatig op je huid, of het zonnetje nou schijnt of niet.

Slaap zoveel mogelijk

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan met een pasgeboren baby, maar een goede nachtrust gaat de ruwe, oneven teint, waar veel jonge moeders last van hebben tegen. Mocht het ‘s nachts niet lukken, probeer dan gebruik te maken van het middagdutje dat je kleintje doet. Al is het maar een half uurtje, dit extra beetje slap kan wonderen doen voor je huid.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1] http://www.babycentre.co.uk/a553242/skin-problems-after-having-a-baby

De oplossing van Vichy

go to top