OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Zonnebescherming het hele jaar door

Niet alleen op het strand moet je je beschermen tegen de zon! Jouw huid moet altijd beschermd zijn. Dit zijn 5 redenen waarom een zonnebeschermingsfactor altijd van belang is...

Zonnebescherming het hele jaar door

In de winter

Ga je deze winter op skivakantie? De intensiteit van UV-stralen neemt toe met de hoogte - ongeveer 10% per kilometer - en daarom verdient je huid extra bescherming met SPF 50+, al dan niet in de vorm van een handige zonnestick. Regelmatig aanbrengen op de zones die het meest zijn blootgesteld aan de zon, zoals neus, voorhoofd en wangen en lippen.

Waarom zijn de bergen gevaarlijk voor de huid? Door het misleidende gevoel van wind en koude kan je huid ongemerkt teveel worden blootgesteld aan de zon. Bovendien is sneeuw het meest reflecterende oppervlak, met een reflectie van 60-80% van UVA- en UVB-stralen.

In de lente

Wanneer de lente in het land is heeft iedereen de buik vol van die natte winterdagen en lokken de eerste zonnestralen iedereen naar buiten. Door de langere dagen en het mooiere weer vertoeven we langer buiten maar die zachte temperaturen zijn verraderlijk: UV-stralen zijn altijd schadelijk voor de huid. In de lente zijn de UV-stralen al meteen 10 keer krachtiger dan in de winter. De wolken houden hoofdzakelijk infrarood en zichtbaar licht tegen, waardoor de warmte en de lichtsterkte afnemen, maar geen UV-stralen: tot 80% van de UV-stralen dringen door de wolken heen.

Een efficiënte manier om huidschade en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen, is zonnebescherming te integreren in je dagelijkse huidverzorging. Een getinte BB-crème met SPF 50 zorgt voor een gelijkmatige, natuurlijk uitziende teint én beschermt tevens je huid. Een matterende gezichtscrème met extra SPF houdt de huid met neiging tot acné olievrij en voorkomt zo vervelend glimmen in probleemzones zoals de T-zone en op het voorhoofd.

In de zomer

De zomer is voor de meesten van ons synoniem met vakantie! Dit is dan ook het seizoen bij uitstek voor een hoge zonnebeschermingsfactor want de UV-stralen zijn dan krachtiger omdat de zon feller schijnt en we vaker buiten vertoeven.

Ben je een echte waterrat, kies dan voor een extra waterbestendige zonnecrème. Zoals onze nieuwe wet technology, die zelfs aan te brengen is op een vochtige huid. Vergeet niet een zonneproduct om de twee uur opnieuw aan te brengen en blijf tijdens de warmste uren van de dag uit de zon (11h-16h). Door je huid te beschermen in de zomermaanden, zit je in de herfst niet opgescheept met een droge, beschadigde huid.

In de herfst

De zomer is voorbij en we verzeilen weer in de dagelijkse routine. Misschien zit er toch nog een korte vakantie of buitenactiviteit in? De UV-stralen mogen dan minder krachtig zijn, lange UVA-stralen houden nog steeds een risico in voor de huid. Ga je liever op vakantie in de herfst (minder druk, goedkoper), dan moet je je huid evengoed beschermen als in de zomermaanden - vergeet dus die zonneproducten niet!

Sportieve types van wie de huid vet kan gaan aanvoelen door de combinatie van zonnecrèmes met zweet en lichaamsbeweging, kunnen kiezen voor Vichy Wet Technology. Dit huidvriendelijke product heeft een delicate bloemengeur en geeft een lekker fris gevoel zonder witte sporen na te laten noch van de huid te glijden.

Zonnebescherming, altijd en overal

Zelfs binnen moet de huid worden beschermd want vensters kunnen misleidend zijn. Achter glas bruin je wel niet maar omdat het UVB-stralen tegenhoudt maar UVA-stralen dringen er wel door, samen met zichtbaar licht. Langdurige blootstelling zonder bescherming kan leiden tot zware schade aan cellen en het DNA alsook fotoveroudering waardoor je ouder oogt dan je bent.

Aan UVA-stralen sta je het hele jaar bloot en dus is voorkomen beter dan genezen wanneer het om huidverzorging gaat. Integreer zonnebescherming dan ook in je dagelijkse beauty routine, het hele jaar door.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • BESTSELLER

  Ultrasmeltende Melkgel voor op vochtige of droge huid SPF50
 • Stick SPF 50+
 • Meest gelezen

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERING ALGORITME ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om jouw huid
  te analyseren

  Neem een selfie

  Vul je huidprofiel in

  Ontdek jouw persoonlijke huidverzorgings
  advies

  Fijne lijntjesJouw sterke punten
  Rimpels van
  de oogzone
  Jouw prioriteit
  Verminderde
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4