OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Zonnebrand: wat is het en hoe kan Vichy je helpen hier tegen te beschermen?

We weten dat een verbrande huid niet goed is, maar wat is zonnebrand precies en wat kun je hier tegen doen?

Zonnebrand: wat is het en hoe kan Vichy je helpen hier tegen te beschermen?

Waarschijnlijk ben je weleens verbrand door de zon. Je huid is rood en voelt trekkerig aan, wat over het algemeen een onplezierig gevoel geeft. Naast dat het vaak geen fraai gezicht is, is zonnebrand schadelijk voor de huid.

Wat is zonnebrand?

Bij geleidelijke en lichte blootstelling aan de zon is de huid meestal prima zelf in staat om zich te beschermen tegen de UV-straling: er vindt pigmentvorming plaats en je huid zal dikker worden. Deze pigmentvorming zorgt voor een bruine verkleuring van de huid, wat in de Westerse cultuur als mooi wordt gezien. Bij overmatige blootstelling aan UV-straling kan de huid zich niet voldoende beschermen en treedt verbranding van de huid op. Dit noemen we zonnebrand. De huid kleurt in eerste instantie rood, voelt warm en pijnlijk aan en in ergere gevallen kan zelfs zwelling en blaarvorming plaatsvinden. Ook wordt de huid droog en vindt uiteindelijk schilfering en vervelling van de huid plaats.

Vervellen van de huid

Het vervellen van de huid is een mechanisme van het lichaam om van beschadigde cellen af te komen. In feite laat na verbranding van de huid de bovenste laag (hoornlaag) los, om plaats te maken voor een nieuwe laag huid. Het is een natuurlijk proces en zorgt ervoor dat mogelijke schadelijke cellen worden afgestoten van het lichaam. Het is aan te raden om niet zelf de huid los trekken, aangezien de huid alleen maar verder kan beschadigen. Bovendien kan dit ook leiden tot infecties.

Wat te doen bij een verbrande huid?

Bij een verbrande huid is het belangrijk dat je direct uit de zon gaat en blijft. Dit zorgt ervoor dat de huid niet verder verbrand en kan herstellen. Om het herstelproces van je huid te bevorderen is het zaak dat je je huid extra goed hydrateert. Dit kan je doen door genoeg te drinken en daarnaast is het aan te raden een vocht inbrengende crème te gebruiken. De IDÉAL SOLEIL - Aftersun Melk houdt het vocht vast en hydrateert de door zon uitgedroogde huid weer intensief. Is de verbranding dusdanig pijnlijk dan kan het helpen om de pijn te verlichten door verkoeling van de huid met water. IDÉAL SOLEIL - Aftersun voor onder de douche is een ideale oplossing ter verkoeling en hydratatie van de huid. Voor directe kalmering van de verbrande huid, gebruik je IDÉAL SOLEIL - Aftersun SOS Balsem. Deze balsem zorgt ervoor dat je gevoelig geworden huid aangenaam wordt gekalmeerd en vermindert roodheid van de huid.

Voorkomen van zonnebrand door bescherming van de huid

Rond het middaguur is de straling van de zon het sterkst. Vermijd daarom de zon tussen 12:00 en 15:00 uur. Houd er rekening mee dat UV-straling weerkaatst en dat je zelfs onder een parasol of in de schaduw nog steeds kan worden blootgesteld aan UV-straling en dus kan verbranden. Gebruik daarom altijd een zonnecrème of gel en bescherm jezelf met een hoofddeksel zoals een hoed of pet.

IDÉAL SOLEIL

IDÉAL SOLEIL is de zonbescherming lijn van Vichy die de huid beschermt tegen UV-straling: optimale zonbescherming met aangename texturen. Voor alle huidtypen, ook gevoelige, biedt Vichy een passend zonneproduct. Behalve zonnecrème en aftersun is er een zonnemelkzonnesprayzonneoliezonnepoeder en zonnestick ontwikkeld die je de keuze geeft om een voor jou passend zonneproduct te kiezen. Alle zonneproducten zijn verrijkt met Thermaal bronwater van Vichy en biedt het lichaam een goede beschermingslaag.

Vichy Idéal Soleil Ultrasmeltende Melkgel

Ideaal voor op het strand: IDÉAL SOLEIL - Ultrasmeltende melkgel voor gebruik op vochtige of droge huid. Voor dit zonneproduct heeft Vichy een nieuwe technologie ontwikkeld, waarbij de melkgel direct in de huid trekt én ultragoed beschermt.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

go to top