OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Zonnemake-up: een goudbruine teint met goede bescherming!

We twijfelen vaak tussen beschermen tegen de zon en een natuurlijke teint… Maar er is goed nieuws: zonnemake-up biedt de ideale oplossing, voor in het voorjaar in de stad, of deze zomer aan het strand!

Zonnemake-up: een goudbruine teint met goede bescherming!

UVA-stralen werken in de schaduw van de UVB-stralen

Wie wordt er nou niet gelukkig van de eerste zonnestralen… Maar moet je je in het voorjaar ook al beschermen tegen UV-stralen, zoals in de zomer? « Absoluut! Alle typen UV-straling hebben een negatieve invloed op de gezondheid van de huid », waarschuwt Pascale Mora. UVB-stralen zijn voornamelijk verantwoordelijk voor het verbranden en bruin worden van de huid (onthoud « B » staat voor Branden), en van lange UVA-stralen is aangetoond dat ze de cellen tot diep in de huid beschadigen en voor huidveroudering zorgen (de « A » van Aging.) UVA-straling is het hele jaar door aanwezig en vertegenwoordigt 75% van de totale UV-stralen die op het huidoppervlak vallen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat van de UVA-stralen, de lange variant de belangrijkste veroorzakers zijn van fotoveroudering van de huid. Bovendien zorgen ze voor een slechtere bruining van de huid: de huid wordt grijzer bruin, met een doffe waas aan het huidoppervlak. De huid wordt ruwer, droger en minder glad en veerkrachtig. Ook al is de werking van de lange UVA stralen niet direct waarneembaar, hun invloed op de gezondheid en schoonheid van de huid is zeer aanwezig! Daarom moet er minimaal met beschermingsfactor SPF 30 gesmeerd worden vanaf de eerste blootstelling aan de zon. Dat is net zo belangrijk als het dragen van een zonnebril, die waarschijnlijk wel standaard in uw handtas zit!

De nieuwe generatie zonnemake-up

Bescherming van uw huid tegen de zon is uiterst belangrijk. Wilt u toch graag make-up blijven dragen? Kies dan voor zonnemake-up met een dubbel voordeel. En voor meer effectiviteit, bij voorkeur voor compactpoeder dat makkelijk in gebruik is, zowel in de stad als aan het strand. Het moet prettig aanvoelen en makkelijk uit te vegen zijn, om een kleur te krijgen die overvloeit in de huid. Om het teveel aan talg en zweet te absorberen en glimmen te voorkomen, zijn sommige producten verrijkt met matterende bestanddelen zoals perliet en talk, of met kaolien om te zorgen voor een natuurlijke poederachtige finish. Door de combinatie met een goede zonnebescherming, zorgen de nieuwe compactpoeders voor een ideale teint terwijl de huid beschermd is tegen UV-stralen.

Heldere adviezen over schoonheid

Doe het goed, onder leiding van Carole Brahim: « Neem een niet te harde, niet schuine platte kwast om voldoende op het gezicht te deppen. Veeg het poeder uit met de kwast en sluit af met een laatste lichte vleug waarmee u uw huid een matte en natuurlijke poederfinish geeft. » Doe hetzelfde als u in de stad uw teint wilt bijwerken!
Aan het strand droogt u eerst het zoute water van uw huid. Spray dan wat thermaal bronwater op uw gezicht en dep dat eerst met een papieren zakdoekje, voordat u weercompactpoeder op uw hele gezicht aanbrengt. Breng het aan tot aan het decolleté en gebruik zonnecrème voor een zone die niet vergeten mag worden: de oren! Is compactpoeder ook geschikt voor jongeren die niet van zonnecrème houden? « Jazeker, want het egaliseert de teint, beschermt en vermijdt tekenen die ontstaan door complicaties van puistjes die aan de zon zijn blootgesteld. Het is dus ideaal om de kleine onvolkomenheden van de onzuivere huid mee te verbloemen, mits er 's avonds een verzorgende behandeling wordt aangebracht en de kwast na elk gebruik wordt schoongemaakt om bacteriële besmetting te voorkomen » aldus Carole.

Wilt u weten welke zonnebrand optimaal is voor uw huid? Doe dan hier een diagnose >

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Pascale Mora

Directrice Wetenschappelijke Communicatie Vichy

Carole Brahim

Huidadvies expert

De oplossing van Vichy

BESTSELLER

BB creme dry touch met spf 50

BB crème dry touch SPF50 - Zonnebrandcrème

Hoge zonnebescherming voor een ideale bruine teint.

( 1 beoordelingen )

go to top