OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Previous

Een hoofdmassage; goed voor de hoofdhuid en het hele lichaam

Een hoofdmassage; goed voor de hoofdhuid en het hele lichaam

Het heeft zoveel voordelen om een hoofdmassage ofwel hoofdhuidmassage te doen. Het bevordert de circulatie van de hoofdhuid, kan bestaande haargroei helpen stimuleren, het verwijdert allerlei vuiligheid op de schedel en (misschien wel het allerfijnste!) je raakt er heerlijk ontspannen van. Voor een massage van de hoofdhuid kun je naar een spa of haarsalon gaan, maar thuis kan ook prima. ‘s Avonds even ontstressen? Een massage van de hoofdhuid is geen overbodige luxe. In dit artikel gaan we dieper in op het hoe, wat en waarom.

De fysieke en mentale voordelen van een hoofdhuidmassage

De schedel is de ideale plek van waaruit je kunt communiceren met het hele lichaam. Zo houden we op ons hoofd namelijk vaak veel spanning vast en als je hier ontspant dan is dit doorgaans ook voelbaar in de rest van het lichaam. Of je nu tot rust wil komen op pseudo-therapeutische wijze of je simpelweg beantwoordt aan je hang naar een momentje afleiding, het masseren van de hoofdhuid is een simpel gebaar dat verlichting kan bieden. Het kan grotendeels een placebo-effect hebben, maar het resultaat van dit soort massages kan toch iets opleveren. Al is het maar vanwege subject-verwachting. 

Hoofdmassage technieken

Westerse of oosterse technieken: er zijn legio massagetechnieken voor specifiek de hoofdhuid. In veel kapsalons over de hele wereld is het masseren van de hoofdhuid aan de orde van de dag, ze specialiseren zich erin. Over het algemeen worden dit soort hoofdmassages in de basis afgeleid van de shiatsu, ofwel vingerdrukmassage. Het mechanisch stimuleren van de lokale microcirculatie wordt hierbij nagestreefd. Hierdoor wordt de hoofdhuid soepeler en in sommige gevallen herstelt deze wanneer de hoofdhuid strak aanvoelt.

Helpt een hoofdhuidmassage tegen haaruitval?

Wat je ook doet, hoofdmassages kunnen haarverlies geen halt toeroepen. Hierbij zal het op kale plekjes ook geen nieuwe haargroei promoten. Het kalmeert simpelweg de hoofdhuid en tot op zekere hoogte verbetert het de conditie, waardoor het een betere plek vormt waar haar kan gedijen. 

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_50_SCALP_THE_PERFECT_SPOT_FOR_MASSAGE.jpg