OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Onze vijf beste tips voor meer volume in je haar

Ben jij veroordeelt tot een leven met dun haar zonder volume? Geen probleem, hier volgen onze beste tips om volle lokken te krijgen.


Is je haar van nature kwetsbaar en dun of komt dit door stress? Hoe dan ook, blogger en haarstylist Fred Birault heeft de oplossing. Dunner haar is vaak makkelijker te stylen, dus wees niet ongerust als jouw haren een beetje dun zijn – Fred heeft de aanpak om jouw haarvolume een boost te geven.

Stop nu met klagen!

“Ik heb zo veel klanten gehad die boos waren omdat zij vonden dat ze dun of dunner wordend haar hadden”, zegt Fred. “Tegen hen zeg ik: ‘Ik beloof je dat alles goed komt, dun haar is echt niet het einde van de wereld!’”

De volgende stappen: het juiste kapsel voor dun haar

De checklist van Fred voor dun haar:

De lengte van je haar moet op of boven je schouders liggen om verlies aan volume te voorkomen.
Wel of geen pony knippen? Wel, zegt Fred, als het matcht met de vorm van je gezicht: “Een rand in je pony kan volume wegnemen bij de rest van je haar, maar het kan ook structuur toevoegen om het gezicht in te kaderen.”
Een scheiding: Fred is hier geen fan van: “Een grote of heftige scheiding stelt je hoofdhuid bloot, waardoor de haren die dunner zijn bij de wortels benadrukt worden.”

Dun haar kleuren: een magische oplossing?

Hoe zit het met het kleuren van dun haar? Dit is prima volgens Fred, maar doe het niet te extreem (Platinablond of donkerzwart bijvoorbeeld). Waarom? Haar lijkt dunner als het licht er doorheen schijnt. Dus heel licht of heel donker haar helpen niet als jij je dunne haar meer volume wilt geven. Dit effect wordt zelfs nog versterkt door het contrast met de kleur van je hoofdhuid.

Dus welke kleuren moet je kiezen? Donker- of strawberry blond, gouden of honingtinten en licht- tot midden bruine tinten helpen allemaal om jouw dunne haar een vollere look te geven. Een tip is om slim gebruik te maken van de weerkaatsing van het licht. Door te spelen met de natuurlijke glans van je haar kan je de dunnere plekken verbergen. Hair contouring is de laatste trend en is een geweldige manier als jij je haar een subtiele boost volume wilt geven. Dit is wat meer ingetogen dan highlights en deze techniek bestaat het licht kleuren van een aantal kleine plukjes. Dit resulteert in een vollere look met volume.

Hoe was ik mijn dunne haar?

Als jij je haar wast, adviseert Fred om te focussen op de haaraanzet en niet op de lengte van je haar. Je haren wassen met je handpalmen zorgt ervoor dat jij je haar platdrukt, terwijl je haar tijdens het wassen juist een volume boost hoort te krijgen. Probeer tijdens het wassen je hoofdhuid en haren te masseren met de toppen van je vingers.

Heb je lang haar, vermijd dan de haarpunten. Kam met je handen door je haren om het schuim uit je haren te spoelen. Focus in plaats van de haarpunten op de hoofdhuid, want hier zal de meeste vuiligheid en overtollige talg zitten.

Heb jij van nature krullen of neigt je haar snel pluizig te worden, laat de shampoo dan voor wat het is. In dit geval bevat je conditioner alle ingrediënten om jouw haar schoon te maken. De ‘No-Poo trend’ (kort voor No shampoo) is perfect voor gevoelig haar, je voorkomt dat jij je huid gaat verzwaren met teveel producten.

Dun haar stylen: Wat is de beste manier?

Voor Fred is het simpel als het op dun haar aankomt: Less is more! Stijltangen, krultangen, Föhns, trekken, borstelen en kammen, het is allemaal veel te heftig voor dun haar en uiteindelijk zal je blijven zitten met dunnere, zwakkere haren. In plaats daarvan kan je veel beter gebruik maken van de natuurlijke textuur van je haar en de beweging van je haar maximaliseren met een textuur aanbrengend product. Let alleen wel op dat je hierin niet te ver gaat: kies voor een chique look met een gewaagd randje in plaats van een kunstmatig kapsel.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top