OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

JE PROFESSIONELE  
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
ONTCIJFER JE 7 HUIDKWALITEITEN EN PRIORITEITEN
OM DE JUISTE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR JOU TE VINDEN

START NU

Skin ageing algorithm background

Gezichtsmassage tegen rimpels eenvoudig zelf doen?

ANTI-AGING-FACIAL-MASSAGE

Een gezichtsmassage is niet alleen een goede manier om spanning weg te werken, het kan je huid ook verbeteren. Als je het goed doet, kan je met een gezichtsmassage zichtbare lijntjes en rimpeltjes verminderen, de huid steviger maken en microcirculatie bevorderen, wat de bloedcirculatie bevordert voor een stralende huid. Daarnaast kan een gezichtsmassage tijdens je dagelijkse routine ervoor zorgen dat jouw verzorgingsproducten beter in de huid trekken, waardoor je optimaal resultaat zult krijgen. Ontdek hier meer.

Waarom een gezichtsmassage?

Met behulp van een goede gezichtsmassage kun je er jaren jonger uitzien, zonder chemicaliën of plastische chirurgie. De reden hiervoor is dat het de zuurstof- en bloedcirculatie op gang brengt, wat op de lange termijn ook decollageenproductie aanspoort. Voilà, een frisse gloed. Hierbij doet het de huid als het ware ontwaken, zodat deze ook beter reageert op bijvoorbeeld anti-aging huidverzorging die je erop smeert. Waarom de huid ‘ontwaakt’ moet worden? Het mag dan ons grootste orgaan zijn, maar het kan ook een van onze meest luie organen zijn. Laat hem voor je werken, met een gezichtsmassage. Verder kan zo’n massage op de lange termijn de circulatie verder op gang brengen, waardoor de huid zichzelf sneller kan helen en repareren van de schade en trauma’s waar we het op dagelijkse basis aan blootstellen.

Hoe werkt een gezichtsmassage tegen rimpels?

Bepaalde rimpels zijn nogal lastig te vermijden of behandelen, waaronder rimpels bij de bovenlip. Periorale rimpels, ofwel lip rimpels die met name boven de bovenlip verschijnen, kunnen je er veel ouder doen uitzien. De voornaamste oorzaken van rimpels bij de bovenlip zijn: roken, huidveroudering, genen en herhaalde gezichtsexpressies. Wie hierbij het liefst een natuurlijke remedie zoekt (in plaats van plastische chirurgie) kan geholpen zijn met een gezichtsmassage. Pak er een speciale bovenlip crème bij, zoalsNeovadiols Lip- en Oogcrème

Stappenplan: een gezichtsmassage zelf doen

Met de volgende stappen geef je jezelf een heerlijke gezichtsmassage. Hiervoor kun je bijvoorbeeld het Magistral Elixir Serum gebruiken.

- Stap één gezichtsmassage: breng het serum rechtstreeks op de verticale rimpels aan
Breng met behulp van het tuitje de crème rechtstreeks aan in de verticale rimpels (je fronsrimpels, lijnen langs de mond, je neus-lippen lijn en hangende mondhoeken).
 
- Stap twee gezichtsmassage: knijp en strijk over neus-lippenlijn
Neem een huidplooi tussen de kussentjes van je eerste drie vingers en het tweede gewricht van je duim. Werk omhoog naar de lachlijn, houd de drie vingers strak tegen elkaar en laat ze langs je slaap glijden. Herhaal deze beweging vanuit het midden van de neus-liplijn (bij de mondhoek) en werk naar buiten toe richting de oren. Herhaal dit drie keer aan beide kanten.
 
- Stap drie gezichtsmassage: knijp en strijk over voorhoofd
Maak herhaaldelijke knijpbewegingen en werk van de bovenkant van je neus naar het midden van je voorhoofd en strijk daarna stevig met je vingers naar buiten toe richting de slaap, voor een aanspannend effect. Voer dezelfde beweging uit aan de andere kant van je voorhoofd. Herhaal deze bewegingen drie keer aan beide kanten.
 
- Stap vier gezichtsmassage: maak lipcontour voller ter voorkoming rimpels bovenlip
Gebruik de kussentjes van je wijsvinger en duim om kneepjes te geven in een rechte hoek op de rimpels langs je bovenlip. Herhaal dit meerdere keren langs je bovenlip.
 
- Stap vijf gezichtsmassage: sluit af met een naar boven strijkende beweging over het hele gezicht
Sluit de massage af met een gladstrijkende beweging over je hele gezicht en nek, waarbij je van binnen naar buiten strijkt.

Extra tips: haal het meeste uit jouw gezichtsverzorging

Het klinkt logisch, maar voordat je aan een gezichtsmassage begint, is het heel belangrijk dat jij je handen wast en make-up grondig verwijdert zodat je voorkomt dat je bacteriën verspreidt. Dep je huid droog met een handdoek, begin dan met eenolie of een serum. Naast dat het helpt om je vingers over je gezicht te bewegen, geven dunne olie-achtige producten bij de start het voordeel dat ze beter intrekken in de huid, waardoor de effectiviteit van je moisturizer of dagcréme, verhoogt. Gebruik dunnere producten altijd als basis voordat jij je huid verzorgt met producten die een dikkere, water gedragen substantie hebben.

go to top