OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Baby en zonnebrand: beste tips voor in de zon

‘Het begint met een goede kinder en baby zonnebrandcrème van factor 50 of hoger’ 

Een babyhuidje is erg kwetsbaar. Het wordt daarom aangeraden om je baby uit de directe zon te houden. Logisch dat je met mooi weer even naar buiten gaat met de baby, maar dan is het extra belangrijk dat jij je baby goed beschermt met bedekkende kleding en bijvoorbeeld een parasol om je kind in de schaduw te houden. Voor de onvermijdelijke momenten dat je baby wel aan zonnestralen wordt blootgesteld, is het belangrijk om te weten welke baby zonnebrandcrème je het beste kunt gebruiken. Houd er in elk geval rekening mee: hoe jonger je baby, hoe minder lang in contact met de zon! De cumulatieve aarde van zonschade wijst erop dat baby’s optimaal beschermd dienen te worden tegen blootstelling aan UVA- en UVB-stralen vanaf de geboorte. Zonbescherming is om meerdere reden belangrijk voor de huid op elke leeftijd. Vergeet vooral ook niet jezelf in te smeren – want als jij zonneallergie, lelijke verbranding of een zonnesteek oploopt dan kun je ook niet goed voor je baby op bijvoorbeeld vakantie zorgen – en leer kinderen al op jonge leeftijd over het belang van zonbescherming.  

Waarom babyhuid uit de zon?

Het immuunsysteem van baby’s is nog niet helemaal ontwikkeld: de huid is dunner, kwetsbaarder en dus een stuk gevoeliger dan bij volwassenen. Als je met je baby op zonvakantie gaat dan wil je hier natuurlijk rekening mee houden. Het begint met een goede kinder- en baby zonnebrandcrème van factor 50 of hoger. Smeer de babyhuid een half uur voordat je naar buiten gaat in en let goed op plekken die extra gevoelig zijn, waaronder de neus, oren, nek en schouders. Blijf doorgaan met smeren als je buiten bent, elk uur bijvoorbeeld.

Baby zonnebrandcrème: wat is de beste baby zonnebrand?

Van een zonnemelk tot een zonnespray en zelfs een anti-zand zonbescherming voor je kinderen en baby: Vichy biedt een volledig aanbod zonbescherming voor kinderen en baby’s. Baby zonnebrand is belangrijk, want de huid is dus extreem kwetsbaar en hierdoor vatbaar voor schadelijke UVA- en UVB-stralen. Zelfs een ritje in de auto kan leiden tot onbedoelde blootstelling aan de zon. Glazen ramen houden de meeste UVB-stralen – de boosdoener als het aankomt op verbranding van de huid – tegen, maar UVA-stralen kunnen wel door ruiten heenkomen. Net zoals UVB-stralen kunnen UVA-stralen DNA-schade teweegbrengen bij een baby en op latere leeftijd tot huidkanker leiden. Vichy’s lijn zonneproducten voor de baby met een hoge beschermingsfactor zijn speciaal bedoeld voor de allerkleinsten, met broad-spectrum hoge factor 50 (beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen), waterbestendig én verrijkt met Vulkanisch Water van Vichy uit een beschermd Frans vulkaangebied.

Zonnebrand voor baby’s met een gevoelige huid en neigend naar eczeem: beste opties?

Het liefst wil je baby’s met bijvoorbeeld eczeem (of andere gevoeligheden in de huid) nog meer uit de zon houden. Hiernaast is Vichy’s baby zonnebrand ook geschikt voor een gevoelige huid bij baby’s. Deze zonnebrandcrèmes voor baby’s (in spray, melk of mousse-formule) werken kalmerend, combineren zachtheid en effectiviteit en helpen de huidbarrière versterken en herstellen. Zonnecrème van Vichy voor een baby met, zeg, eczeem voelt aangenaam aan op de fragiele babyhuid, is gemakkelijk aan te brengen en smeert gemakkelijk uit.

Zonnebrand en zonbescherming bij baby’s onder zes maanden

‘Neem behalve baby zonnebrand ook genoeg te drinken mee voor baby’s die geen borstvoeding meer krijgen’

In de eerste zes maanden van het leven van een baby kun je zonnebrand laten voor wat het is, want dan dien je de baby volledig uit de zon te houden. Vermijd directe blootstelling aan de zon, zoek de schaduw op als de zon hoog aan de hemel staat – tussen 10 uur ’s ochtends en vier uur ’s middags. Reis je toch met een paar maanden oude baby naar een zonnig oord? Onderneem dan de volgende stappen om je baby voldoende te beschermen. 

Stap 1 zonvakantie baby: voorbereid op pad

Neem behalve zonnebrandcrème ook genoeg te drinken mee voor baby’s die geen borstvoeding meer krijgen. Je baby heeft op prille leeftijd nog geen extra water nodig bij borstvoeding, want het vochttekort wordt door de moedermelk aangevuld. Slim van ons lichaam. Zorg voor een parasol op de kinderwagen en ga op zoek naar een fijn plekje in de schaduw. Blijf nooit in de volle zon staan! Baby’s en jonge kinderen blijven idealiter volledig uit de zon, hoogstens in de schaduw beschermd door UV-werende kleding, zonnebril en petje.

Stap 2 baby in de zon: mijd de zon op bepaalde momenten

Tussen elf uur ’s ochtends en vier uur ’s middags zijn de piekuren; dan staat de zon op zijn hoogst. Blijf dan liever met baby uit de zon. Blijf hiernaast ook in de schaduw! Zorg dat je baby voldoende drinkt en smeer de baby zonnebrandcrème minstens eens per uur (en altijd na het zwemmen) opnieuw. Zorg, zoals gezegd, ook dat je baby een petje of hoedje tegen de zon draagt.

Zonnebrand baby: wat is de beste aftersun?

Als je baby ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een beetje verbrand is dan kan een aftersun deels helpen. Let wel, baby aftersuns helpen met name verkoelend, niet met het herstellen van de onomkeerbare zonschade. Tegen warmte-uitslag helpt een nat washandje en voor extra verkoeling kan een lauw badje een oplossing bieden. Tegen verdere irritatie gebruik je talkpoeder. Voor de zekerheid houd je altijd een verkoelende aftersun bij de hand. Deze kun je sowieso altijd smeren nadat je buiten bent geweest met je baby, want extra hydratatie is altijd goed voor de huid. En vergeet niet: ook in de schaduw bestaat de kans dat je baby verbrandt, dus altijd goed insmeren. 

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops

De oplossing van Vichy

aftersun Vichy

Aftersun melk

De dagelijkse aftersun voor de gevoelige huid.

( 2 beoordelingen )

go to top