Huid- en gezichtsverzorging voor mannen: 3 tips | Vichy

De tijd dat alleen vrouwen dagcrèmes en reinigingsproducten op hun huid aanbrachten is voorbij. Ook mannen besteden steeds meer tijd aan uiterlijke verzorging. Zo reinigen ze dagelijks na het scheren en tijdens het douchen hun huid. Alleen wat is nu de beste verzorging voor een mannenhuid? Dat wordt voor veel mannen toch een ingewikkelder verhaal. Vichy heeft ook een lijn speciaal voor mannen, die de huid kalmeert, reinigt en hydrateert. Zowel voor mannen die regelmatig scheren als voor mannen met een baard.

3 tips voor algemene huidverzorging voor mannen

De mannenhuid is gemiddeld 20% dikker dan die van vrouwen, transpireert meer en produceert ook meer talg. Wist je dat de mannenhuid tot wel 2x zoveel talg produceert? Daarnaast wordt de huidbarrière vaker aangetast door het scheren of juist door het laten staan van een baard. De mannenhuid wordt daar namelijk droger omdat de huid warmer is en er geen product bij kan om de huid te voeden. Tot slot bevat de mannenhuid ook meer collageen, een natuurlijke stof die ervoor zorgt dat je huid elastisch en soepel blijft. Dit betekent dat rimpels bij mannen later worden gevormd dan bij vrouwen, maar uiteindelijk wel dieper zijn. De volgende tips helpen om een mannenhuid goed te verzorgen.

Tip 1: bescherm de huidbarrière
Wanneer de huid van binnenuit goed wordt gehydrateerd, worden de barrières versterkt. Dit helpt schade als gevolg van deze externe factoren tegen te gaan en beperkt het vermogen van bepaalde bacteriën en allergenen om in de huid door te dringen. Waar moet je naar zoeken als je op zoek bent naar een dagelijkse hydraterende verzorging? Een dagelijksehydraterende crèmemet een lichte, verfrissende textuur die je afkoelt zonder vettige resten achter te laten, die je huid gedurende de dag gehydrateerd houdt. Nog een tip: Vichy Homme Hydra Mag C+. In het geval van (beginnende) rimpels is Vichy Homme Liftactiv een aanrader.
 
Tip 2: hydrateer
De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de belangrijkste rol van onze huid is om als barrière te fungeren en ons te beschermen tegen schadelijke elementen die onze huid kunnen beschadigen. Deze externe elementen omvatten alles van schadelijke uv-stralen en vervuiling, tot vermoeidheid en stress. Hoe beter onze huid gehydrateerd is, des te beter ze deze beschermende rol kan vervullen. Dit omvat alles van het bestrijden van bacteriën en infecties tot het bestrijden van vrije radicale schade (verantwoordelijk voor tekenen van veroudering). Dit maakt het kiezen van de juiste hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, uiterst belangrijk. Tip: Vichy Hydra Cool+ combineert de effectiviteit van het intens hydraterende hyaluronzuur met een koele geltextuur en zorgt voor een boost waarop de huid de hele dag kan vertrouwen. Bovendien is de hypoallergene formule veilig voor zelfs de meest gevoelige huid, waardoor de huid zich comfortabel voelt en gekalmeerd is.
 
Tip 3: verzorg de huid goed na het scheren
Het is belangrijk om de huid voor te bereiden en de juiste nazorg te geven bij een scheurbeert, zeker wanneer de huid snel geïrriteerd raakt. Met de volgende tips pak je het goed aan:
 
- Hydrateer je huid om de kans op snijwonden en irritatie tijdens het scheren te verkleinen
- Scheer tijdens het douchen of net na het douchen, want de hydratatie maakt je baard zachter en zorgt voor een gladdere scheerbeurt
- Scrub je huid om dode huidcellen te verwijderen, een schone huid betekent ook een betere scheervaring
- Gebruik een scheergel of scheerschuim voor het scheren, breng dit met een borstel op je gezicht aan om je baard zachter te maken en maak vervolgens kleine bewegingen met het scheermes
- Controleer het scheerapparaat voordat je gaat scheren
- Gebruik geen oud en bot mes omdat dit veel huidproblemen kan veroorzaken
- Spoel je scheermes na het scheren af met warm water, want een vuil scheermesje kan irritatie en ongemak veroorzaken
- Gebruik je scheerschuim of -gel niet te veel
- Gebruik het scheermes zowel met de nerf als tegen de nerf in
- Breng aftershave zoals Vichy Homme Sensi Baume aan na het scheren

Wat te doen bij een onzuivere of gevoelige huid?

Een glimmende en onzuivere huid kan bij mannen meer voorkomen. Het is dan belangrijk de huid tweemaal daags goed te wassen, af en toe de huid te exfoliëren om deze te ontdoen van dode huidcellen en een specifieke gezichtscrème te kiezen voor een onzuivere huid die sneller last heeft van pukkeltjes. Kies voor een gezichtscrème uit deVichy Homme lijn.

De beste verzorgingsproducten van Vichy voor mannen

De Vichy Homme-lijn is speciaal geformuleerd voor de behoeften en wensen van de mannenhuid. De lijn biedt doeltreffende huid-, haar- en lichaamsproducten voor mannen die echt hun werk doen. Met als doel: het optimaal hydrateren, helpen verjongen en beschermen van het mannenlichaam en daarbij de mannenhuid.

Wat voor huidverzorging voor mannen is er?

Het is duidelijk dat de mannenhuid specifieke verzorging vereist, maar dan natuurlijk het liefst zonder teveel gedoe. Als je weet welke hydratatie of huidverzorging je nodig hebt, kun je een van de volgende producten proberen:

  • Glimmende en/of onzuivere huid? Kies dan voor een gezichtscrème uit de Vichy Homme lijn.
  • Een geïrriteerde huid (na het scheren)? Zo ja, kies dan voor Vichy Homme Sensi Baume.
  • Op zoek naar een verzorging die de huid hydrateert en een oppepper geeft? Neem in dat geval Vichy Homme Hydra Mag C+.
  • Los van hydratatie ook rimpels tegengaan? Kies dan Vichy Homme Liftactiv.

Wil je zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De redactie

De oplossing van Vichy

VICHY HOMME

Sensi Baume

Aftershave - Scheren

Aftershavebalsem voor gevoelige huid.

VICHY HOMME

Hydra Mag C+ Dagcrème

Gezichtscrème voor mannen - Dagcrème

Onze 1e hydraterende verzorging voor gezicht en ogen, tegen vermoeidheid.

VICHY HOMME

Hydra Cool+

Gezichtscrème voor mannen - Hydraterende crème

Hydraterende "ice shot" gel met hyaluronzuur, “instant freeze” gevoel.

AQUALIA THERMAL

Rehydraterend Serum

Serum - Serum

Hydrateert een droge huid tot 48 uur lang. Formule voor 97% van natuurlijke oorsprong, met hyaluronzuur.

Meest gelezen