OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Zonbescherming voor het gezicht: alle do’s en dont’s op een rij

 • favoriet

Welke zonnebrand is het beste voor het huidtype van jouw gezicht? En hoe zit het precies met zonnemake-up? Wij leggen het je uit!

Zonbescherming voor het gezicht: alle do’s en dont’s op een rij

Van tijd tot tijd kun je weleens iets vergeten (ontbijt, flossen) zonder dat gelijk de hel losbreekt, maar andere zaken zijn echt van levensbelang. Zo ook dagelijkse zonbescherming voor je gezicht. Het is niet meer van deze tijd om met een parasolletje boven het hoofd rond te struinen, dus extra bescherming is belangrijk. De zon is namelijk de nummer één reden waardoor je huid tekenen van veroudering vertoont naarmate de jaren verstrijken. Zonbescherming is hiernaast essentieel om jezelf te beschermen tegen huidveroudering en huidkanker. Het uitgebreide aanbod aan zonbeschermingsproducten voor het gezicht kan verwarrend zijn, maar wij bij Vichy maken je graag wegwijs. Hieronder vind je het antwoord op een aantal prangende vragen rondom SPF, specifiek voor je gezicht.   

Wat is het verschil tussen zonnebrandcrème voor het lichaam en zonnebrandcrème voor het gezicht?

Zoals je wellicht verwacht is zonbescherming voor het lichaam vaak wat voller van textuur. Hierdoor kun je het product gelijkmatig en egaal verdelen. Een zonnebrandcrème voor het gezicht is daarentegen vaak wat dunner van textuur en minder vet. Vaak wordt er gevreesd voor een witte waas op het gezicht, maar Vichy’s producten hebben juist een transparante finish.

‘Lange UVA-stralen zijn boosdoeners, want ze zijn schadelijk voor de huid zonder deze überhaupt te bruinen’


Wat voor soorten zonnebrandcrème voor het gezicht zijn er?

Vichy’s Ideal Soleil zonneproducten voor het gezicht beschermen alle huidtypen tegen UV-stralen. Ze zijn verkrijgbaar met verschillende beschermingsfactoren en zowel effectief als prettig in gebruik. Vichy heeft – om aan ieders specifieke wensen te voldoen – verscheidene producten voor het gezicht ontwikkeld. Onze geliefde Vichy Idéal Soleil-lijn bestaat uit producten die allen een speciaal filtersysteem op basis van Mexoryl bevatten. Dit is een chemisch zonnefilter dat beschermt tegen een breed spectrum UVA-straling. Deze straling is de grote boosdoener, want van UVA word je niet bruin terwijl deze stralen wel sporen van huidveroudering op je gezicht achterlaten.   

Hoe kies ik de juiste zonnebrandcrème voor mijn gezicht?

Dat hangt af van je persoonlijke wensen en je huidtype. Geef antwoord op de volgende twee vragen en je weet precies welke zonnebrandcrème geschikt is voor jouw gezicht.   

1. Wat voor textuur voelt prettig aan?
Elke huidsoort vraagt om een ander type verzorging, zo ook bij zonneproducten.   Heb je een normale of droge huid? Dan volstaat een fluweelachtig zonproduct, dat de huid zacht en soepel houdt. Heb je juist een vettige huid? Dan kan een matterend effect wenselijk zijn, waarvoor Vichy een speciale formule heeft ontwikkeld. Wie snel last heeft van puistjes en mee-eters kan echter beter voor een zonnebrand kiezen die speciaal voor deze huidconditie is geformuleerd, namelijk een aangename substantie tegen onzuiverheden. Daarnaast is er zelfs specifieke 3-in-1 zonbescherming verkrijgbaar tegen pigmentvlekken! Dit multifunctionele zonproduct heeft een tintje voor een licht foundation-effect én SPF 50.  

2. Wat is mijn huidtint?
Het allerbelangrijkste is weliswaar dat je elke dag een goede SPF aanbrengt, voor een blijvend mooie huid. Welke SPF je zonneproduct dient te bevatten is afhankelijk van jouw huidtype. Lees hieronder welke SPF het beste bij jou past:

Zeer lichte / lichte huid
Bruint bijna niet: PHOTO TYPE I - II
SPF 50+ Zeer hoge bescherming
60% van de Nederlandse bevolking heeft een lichte huid die snel verbrandt en langzaam bruint.

Lichte huid / lichtgetinte huid
Af en toe zonnebrand: PHOTO TYPE III - IV SPF 30 Medium bescherming 
30% van de Nederlandse bevolking heeft een lichtgetinte huid, verbrandt niet snel en bruint snel.

Getinte / donkere huid 
Zonnebrand komt zelden voor: PHOTOTYPE V SPF 20 Lage bescherming
10% van de Nederlandse bevolking verbrandt nooit, bruint zeer snel of is al getint door de etnische achtergrond.

‘Inconvenient truth: soms staat een beetje kleur in je gezicht door de zon toch wel heel mooi’


Wat voor make-up te dragen in de hitte?

De ongemakkelijke waarheid: soms staat een beetje kleur in je gezicht toch wel heel mooi. Sunkissed, dat idee. Gelukkig bestaat er ook getinte zonnebrandcrème voor het gezicht, die jouw huid optimaal beschermt tegen de zon en je  tegelijkertijd een gezonde gloed geeft alsof je net terugkomt van een vakantie in Hawaï. Wil je toch liever jouw favoriete poeder of foundation dragen? Gebruik dan na het aanbrengen deze fijne gezichtsmist met SPF50. Zo ben jij optimaal voorbereid op een stralende dag. Geniet ervan!    

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

De oplossing van Vichy

 • BESTSELLER

  BB creme dry touch met spf 50
 • BESTSELLER

  Fluweelachtige crème SPF 50+
 • BESTSELLER

  Frisse Gezichtsmist SPF50
 • Meest gelezen

  Alles wat je moet weten over UV-stralen

  Zon

  Alles wat je moet weten over UV-stralen

  Steeds alarmerendere mediacampagnes, steeds vaker voorkomende huidkanker, het wordt steeds enger om jezelf aan de zon bloot te stellen. Michel Le Maître, dermatoloog, en Benjamin Bauquin, oprichter van Cocktail Me, dat 100% biologische en natuurlijke ingrediënten levert voor cocktails, geven antwoord op onze vragen.

  lees het artikel

  go to top