getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Zonnebrandcrème voor het gezicht

Zonnebrandcrème voor het gezicht
 • favoriet

Zonnebrandcrème voor het gezicht: wat is het precies, wat kan het en hoe kies je de juiste crème? Vichy vertelt het je hier.

We schreven al eerder dat een goede zonbescherming essentieel is om jezelf te beschermen tegen huidveroudering en huidkanker. Ook al zie je de zon misschien niet, hij is er wel. Dus regen of zonneschijn, het hele jaar door bescherm je idealiter jezelf tegen Uv-stralen. Aangezien je gezicht elke dag weer wordt blootgesteld aan de zon is het belangrijk dagelijks te smeren, smeren en nog meer te smeren!

Wat is het verschil tussen zonnebrandcrème voor het lichaam en zonnebrandcrème voor het gezicht?

Zonbescherming voor het lichaam is vaak wat voller qua textuur om het gelijkmatig en egaal over de huid te kunnen verdelen. Dit maakt het uitsmeren op je gezicht soms lastig en kan er een witte waas achterblijven. Wanneer je snel last hebt van puistjes en andere onzuiverheden kan een ‘normaal’ zonneproduct te vet zijn voor je huid. Een zonnebrandcrème voor het gezicht is vaak wat dunner van textuur en minder vet. Zo kun je hem gemakkelijk uitsmeren en voorkom je ongewenste onzuiverheden. Daarnaast kan zonnebrand die speciaal voor het gezicht is nog andere eigenschappen bevatten die op je overige lichaamsdelen niet nodig zijn, zoals een matterend effect.

Wat voor soorten zonnebrand voor het gezicht zijn er?

Zoals al aangegeven in het verschil tussen zonnebrandcrème voor het lichaam en het gezicht, bevat een crème voor het gezicht tegenwoordig geavanceerde eigenschappen die voorbij gaan aan enkel alleen het beschermen tegen de zon. De Vichy Idéal Soleil lijn biedt zonneproducten die allen over het speciale filtersysteem op basis van Mexoryl beschikken. Zo ben je extra goed beschermd tegen lange UVA-stralen. Om aan ieders specifieke wensen te voldoen zijn er verschillende soorten zonneproducten voor het gezicht ontwikkeld: 

Idéal Soleil zonnebrandcrème voor het gezicht
Speciaal voor de verschillende huidtypes en behoeften heeft Vichy twee soorten zonnebescherming met elk hun eigen textuur voor het gezicht ontwikkeld. Zo is er de Crème dry touch voor de gemengde tot vette huid. Deze zonnebrandcrème zorgt er namelijk voor dat de huid niet gaat glimmen na het aanbrengen. Voor de normale tot droge huid is er de fluweelachtige crème die dankzij zijn zijdezachte textuur voor een soepele en zachte huid zorgt.

Zonnepoeder
Een make-up product en zonneproduct in één! De zonnecrème compact met beauty-effect en SPF30 beschermt tegen de zon, verspreidt als een foundation en matteert de huid als een poeder. Vergeet niet ook dit zonneproduct regelmatig opnieuw aan te brengen om optimaal beschermt te blijven.

Idéal Soleil BB zonnecrème
Speciaal voor iedereen die hun zonnebescherming wil combineren met een stralende natuurlijke gebruinde teint heeft Vichy de BB zonnecrèmes ontwikkeld. je hebt de keuze uit twee soorten BB zonnecrème: BB crème fluweelachtig (voor de normale tot droge huid) en BB crème dry touch (voor de gemengde tot vette huid). Beide crèmes beschikken over SPF 50, zo profiteer je van een zeer hoge UVA/UVB-bescherming en een dekkend effect met direct een stralende egale huid.

Idéal Soleil Bronze gel
De melanine-activators in dit zonneproduct ondersteunen het natuurlijke bruiningsproces zonder dat het een zelfbruiner bevat. Zo bent u optimaal beschermd tegen verbranden en verzekerd van een optimale bruining.

Hoe kies ik de juiste zonnebrandcrème voor mijn gezicht?

Welke zonnebescherming geschikt is voor je gezicht hangt af van je wensen en je huidtype. Geef antwoord op de volgende 3 vragen en je weet welke zonnebrandcrème geschikt is voor je ezicht. 

Welke SPF heb ik nodig?
Welke SPF je zonneproduct dient te bevatten is afhankelijk van je huidtype. Lees hieronder welke SPF bij je huidtype past:

Zeer lichte / lichte huid
Bruint bijna niet: PHOTO TYPE I -II
SPF 50+Zeer hoge bescherming
60% van de Nederlandse bevolking heeft een lichte huid die snel verbrandt en langzaam bruint.

Lichte huid / lichte getinte huid
Af en toe zonnebrand: PHOTO TYPE III - IV SPF 30 Medium bescherming 
30% van de Nederlandse bevolking heeft een licht getinte huid, verbrandt niet snel en bruint snel.

Getinte / donkere huid 
Zonnebrand komt zelden voor: PHOTOTYPE V SPF 20 Lage bescherming
10% van de Nederlandse bevolking verbrandt nooit, bruint zeer snel of is al getint door de etnische achtergrond.

Welke textuur vind ik prettig?
Elke huidsoort vraagt om een ander soort verzorging, zo ook bij zonneproducten. Wanneer je een vettige huid hebt is het belangrijk te kiezen voor een zonnebrandcrème dat niet gaat glimmen of plakken na aanbrengen. Terwijl een droge huid juist vraagt om een zonneproduct dat de huid zacht en soepel maakt door te voeden en te hydrateren. 

Wat is het gewenste effect?
Het gewenste effect van zonnebrandcrème voor je gezicht is natuurlijk niet verbranden. Daarnaast zijn er ook een aantal zonneproducten met een extra effect zoals een matterend effect.
Wat je wensen ook mogen zijn, laat de SPF leidend zijn in je keuze voor een zonnebrandcrème voor het gezicht. 

Bekijk hier het gehele assortiment van Vichy Ideal Soleil.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • BB creme dry touch met spf 50
 • Fluweelachtige crème SPF 50+
 • Frisse Gezichtsmist SPF50
 • Meest gelezen

  Wat is een zonneallergie? En wat doe je ertegen?

  Advies van Experts

  Wat is een zonneallergie? En wat doe je ertegen?

  Ben jij wel erg gevoelig voor de zon? Ben jij al rood als de zon tussen de wolken door begint te schijnen? En zoek jij bij de eerste zonnestraal al direct naar een veilige schuilplaats? Het zou kunnen dat je een zonneallergie hebt.  Bij een zonneallergie ben je overgevoelig voor zonlicht. Wil jij weten of je een zonneallergie hebt? Bekijk dan de symptomen.

  lees het artikel

  Hoe kan je vervellen tegengaan en mooi bruin blijven?

  Advies van Experts

  Hoe kan je vervellen tegengaan en mooi bruin blijven?

  Is je huid eindelijk mooi bruin, begint je huid te vervellen. Een probleem dat voor veel vrouwen maar al te bekend is. Zodra je begint te vervellen, wordt je bruine huid weer bleker. Om zo lang mogelijk bruin te blijven, moet je proberen het vervellen tegen te gaan. Vichy vertelt je hoe.

  lees het artikel

  Wat te doen bij een verbrande huid

  Advies van Experts

  Wat te doen bij een verbrande huid

  Zodra het voorjaar begint, beginnen we te merken dat de dagen langer worden en de zon zich vaker laat zien.  Als het maar even kan trekken wij erop uit om te genieten van het weer. Een barbecue, picknick of lekker ontspannen op het terras of op het strand. Maar het mooie weer kan jouw onverwachts ook verassen en er toe leiden dat je huid verbrandt. In dit artikel vertellen wij wat je kunt doen om de verbrande huid te verzorgen en we geven aantal tips tegen de pijn bij zonnebrand.

  lees het artikel

  Checklist: pas je schoonheidsroutine aan op de zomer

  Advies van Experts

  Checklist: pas je schoonheidsroutine aan op de zomer

  Blijf je deze zomer thuis of ga je lekker op vakantie? Hoe dan ook, vergeet niet deze essentiële huidverzorgingsproducten te gebruiken tijdens het bruin worden. Aan de hand van deze checklist kun jij zien welke producten je nodig hebt om je huid te beschermen tegen de zon en hoe je de hele zomer door kunt genieten van een mooie, bruine huid.

  lees het artikel

  go to top