OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Previous

Welke behandelingen tegen haarverlies kunnen worden gebruikt?

Haartransplantatie is wellicht een van de meest bekende, maar ook ingrijpende manieren om haarverlies op de schedel tegen te gaan. Nu kies je natuurlijk niet zomaar voor een haarimplantaat – het kost immers behoorlijk wat tijd, moeite en geld – maar er zijn ook andere effectieve behandelingen tegen haaruitval. Denk aan daadwerkelijk doeltreffende shampoos tegen haaruitval, haargroei shampoo en voedingssupplementen voor een mooie, volle, desgewenst lange bos haar. Merk je dat je haar dunner wordt en sneller afbreekt? Haaruitval voorkomen is ook een belangrijke. Zo hebben vrouwen bijvoorbeeld na de bevalling vaak last van postpartum haarverlies. De haaruitval oplossing verschilt per persoon. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden en wat je wel of niet kunt verwachten van deze haaruitval behandelingen zodat je zo zelfverzekerd mogelijk voor de dag kunt komen.

Medische behandelingen tegen haaruitval

Momenteel zijn er diverse anti-haarverlies behandelingen goedgekeurd, die je topisch kunt opsmeren of oraal innemen, voor alopecia androgenetica. Dit is de meest veelvoorkomende oorzaak van haarverlies, waar maar liefst 70% van mannen en 40% van vrouwen door worden geraakt. Behandelingen behoren te worden voorgeschreven door je zorgverlener die gelijk de voordelen en mogelijke bijwerkingen verder kan toelichten.

Lotions en shampoos tegen haaruitval

Er zijn tientallen lotions en shampoos beschikbaar die haarverlies kunnen helpen vertragen als ze topisch op de hoofdhuid worden aangebracht, maar de effectiviteit hiervan kan nogal wisselen. Een van de beste en meest effectieve en actieve topische ingrediënten tegen haarverlies is Aminexil. Dit anti-haarverlies ingrediënt voorkomt namelijk het verstijven van het collageen omhulsel in het haar, verantwoordelijk voor haarverdunning in het geval van alopecia androgenetica. Andere lotions en shampoos werken juist op het versterken van het haar – in plaats van het tegengaan van dunner wordend haar – door het te voorzien van essentiële voedingsstoffen en oligo-elementen, zoals glucose, zink, koper, aminozuren, vitamine A, B5, B6 en B8. Altijd zeer welkome voedingsbronnen voor je haar.

Voedingssupplementen als behandeling tegen haaruitval

Bepaalde voedingssupplementen kunnen veel en plotseling haarverlies helpen inperken, ook wel bekend als telogeen effluvium, mocht je kampen met een tekort in voedingsstoffen zoals proteïnen, ijzer of vitaminen. Deze behandeling kan in het bijzonder uitkomst bieden wanneer je streng dieet – met name bij een koolhydraatarm dieet, zoals het momenteel populaire keto dieet –, wat kan leiden tot tekorten die haaruitval veroorzaken.

Haartransplantatie is ook een mogelijkheid

Naast de genoemde haarverliesbehandelingen is een haartransplant ook nog een optie. Er zijn twee technieken die het meest worden gehanteerd: bij de eerste zal de chirurg een deel van de hoofdhuid (in de nek) verwijderen, die vervolgens wordt geïmplanteerd op een ander deel van de hoofdhuid waar juist haar mist. Bij de tweede gaat het om het één voor één verwijderen van haarfollikels en deze implanteren op de gewenste zones van de schedel. Hoewel deze operaties behoorlijk wat tijd vergen en vaak peperduur zijn, werken ze in de meeste gevallen wel goed. Anderzijds zullen ze niet de originele dikte van je haar herstellen, aangezien het haar wordt verplaatst van één gebied naar het andere. In alle gevallen mag een afspraak met de dermatoloog niet ontbreken om vast te stellen welk soort operatie of behandeling het beste aansluit bij het type en de intensiteit van jouw haarverlies. Dit verschilt namelijk vaak bij mannen en bij vrouwen, en hiernaast van individu tot individu.

Er zijn veel behandelingen die beloven haaruitval te vertragen of zelfs de haargroei te bevorderen. Hoewel er geen wondermiddel is, werken sommige behandelingen voor haarverlies redelijk goed.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_13_Which_hair_loss_treatments_can_be_used.jpg