OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

3 tips om iedere dag gezond en relaxed te starten!

Je kent vast het gezegde: "haastige spoed is zelden goed", maar heb je er wel eens over nagedacht hoe dit van toepassing is op je eigen leven? Continu haasten verhoogt het cortisol gehalte in je bloedbaan, een belangrijke factor in stress-gerelateerde ziekten. Stress verhoogt ook de aanmaak van dopamine, bekend als ons gelukshormoon. Hoe meer we haasten hoe ongelukkiger en ongeconcentreerder we worden.

Hoe kan je onthaasten in je dagelijkse leven? Wij geven tips hoe je dit ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds gemakkelijk kunt toepassen.

Tip 1. ‘s Ochtends

Uit onderzoek van de Thai Medical Association blijkt dat mindful meditatie er voor zorgt dat het cortisol gehalte afneemt en je een boost krijgt aan ‘positieve’ hormonen zoals serotonine. Pak een rustmoment voordat je naar je werk vertrekt. Ga lekker zitten, sluit je ogen en concentreer je voor tien minuten op je natuurlijke ademhaling. Laat je gedachten voorbij drijven, observeer ze, maar ga er niet op in.  Overhaast je gezichtsverzorging ritueel niet ’s ochtends. Zorg er voor dat je huid goed is gereinigd, gehydrateerd en beschermd tegen de dagen die komen gaan.

Tip 2. ‘s Middags

Probeer je lunchpauze buiten door te brengen. Geniet van de smaak en textuur van je lunch. Dit verbetert de spijsvertering en zorgt er voor dat je niet te veel zult eten. Leef in het nu en laat kleine irritaties niet de overhand nemen. Vertraag, adem rustig in en uit en herinner je hoe kalm je vanochtend was tijdens het mediteren.

Tip 3. ‘s Avonds

Zet een uur voordat je naar bed gaat je telefoon, televisie en computer uit. Geniet van een kopje kruidenthee en ontspan met je geliefden. Laad je lichaam en geest op voor de volgende dag. Gebruik een voedende nachtcrème na het reinigen en druppel wat ontspannende lavendelolie op je kussen.

* North American Association for the Study of Obesity, and Carl Honoré: “In Praise of Slowness”.

Onze samenleving is bezeten van gehaast leven. Psycholoog Prof. Wiseman’s onthult in zijn nieuwe boek: ‘Quirkology’ dat we volgens onderzoek tegenwoordig tien procent sneller lopen dan twintig jaar geleden. Daarnaast slapen we minder, eten we meer voorbewerkte voedingsmiddelen, zijn we sneller geïrriteerd en gebeuren er veel meer verkeersongelukken. Maar, moeten we onszelf zo blijven uitputten? Verschillende klinische studies wijzen uit dat minder haasten er voor zorgt dat de risico’s voor een hoge bloeddruk en obesitas afnemen. Daarnaast zorgt het voor betere relaties en een langer leven.*

Feel Young. Age Slow.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

go to top