OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

5 tips om de dag stralend te beginnen

Kom je nu het steeds donkerder wordt pas na het 6e wekkersignaal onder de wol vandaan? Dan ben je toe aan een andere ochtendroutine! Hier alvast 5 tips om de herfst stralend te trotseren, gemakkelijk op te staan en de dag in topvorm te beginnen.

5 tips om de dag stralend te beginnen

#1: Laat licht binnen

Je hebt vast al gemerkt dat je in de herfst moeilijker ontwaakt. Waarom? Omdat er minder licht is. Open de gordijnen wanneer de wekker afgaat, zelfs al blijf je daarna nog enkele minuten liggen. Daglicht stuurt weksignalen naar de hersenen. Vandaar dat lichttherapie zoveel wordt toegepast in noordelijke landen, waar er minder zon is. Waarom zou je je hierdoor niet laten inspireren en investeren in een lichtwekker die je makkelijker doet ontwaken.

#2: Drink een kopje thee

Bij het ontwaken is het belangrijk om je lichaam te rehydrateren met een warme drank zoals thee. Op een lege maag stimuleert dit de afvoer van giftige stoffen en draagt het bij tot een mooiere huid. Groene, zwarte of witte thee bevat veel antioxidanten en bovendien weinig calorieën. je kan ook kiezen voor (biologisch) citroensap in een glas warm water, zoals ook in de Ayurvedische geneeskunde wordt voorgeschreven

Wil je een extra relaxmomentje creëren? Probeer dan de Mineraal Maskers! Je kunt kiezen uit het Exfoliërend Masker, het Verfrissend Mineraal Masker en het Porie Zuiverend Kleimasker.

#3: Eindig jouw douche met een straal koud water

Bij het opstaan denk je maar aan één ding: een warme douche. Dat is wel ontspannend, ook voor de spieren maar stimulerend is het niet. Je wassen met warm water en eindigen met een straal koud water is een ideale opkikker.

Andere voordelen? Het stimuleert de bloedsomloop, heeft effect op de poriën en op verslapping van de huid. Het proberen waard! Gebruik tijdens iedere douche beurt de Ideal Body Spa Douche Gel-Crème of Gel-Olie voor optimale hydratatie. Eindig je douche met een verwennerij voor je huid van Ideal Body!

#4: Kies voor een gezond ontbijt

In plaats van naar de vertrouwde pot jam te grijpen, kun je kiezen voor beleg dat rijk is aan proteïnen, vezels en vitamines. Hier alvast 3 opties waar foodies voorkeur aan geven:

1. Meng proteïnen en vezels door brood te eten met licht gebakken tomaat en gebakken ei, zoals ze in Engeland doen.
2. Ook een Avocado Toast, zoals ze in Californië vaak posten op Instagram, is even goed om je batterijen op te laden. Op Instagram vind je alvast enkele fantastische recepten met hashtag: #avocadotoast.
3. Mag het iets zoeter? Smeer dan een dun laagje gezouten boter op je brood en beleg het met enkele plakjes banaan.

De combinatie van deze ingrediënten geeft je energie en helpt voorkomen dat je tegen 11 uur alweer toe bent aan een snack!

Tip: kies voor volkorenbrood. Dat is vezelrijk, vult beter en bevat ook meer mineralen.

#5: Ga te voet naar het werk

Sporten, werken, slapen... Doorbreek de sleur! Haal een frisse neus en ga indien mogelijk te voet naar het werk of stap anders enkele haltes eerder uit. Wandelen is een lichte oefening, werkt ontspannend en voorkomt stress door het drukke verkeer. Vergeet voor je naar buiten gaat je gezicht niet te verzorgen!

Het is ook ideaal om je ademhaling bewust te regelen en je hoofd leeg te maken. Adem in bij elke vierde stap en uit bij elke vijfde stap. Hou dit ritme aan. Je concentratievermogen en geheugen kunnen er alleen maar beter van worden.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7

go to top