OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

5 Snelle en gezonde manieren om patronen te doorbreken

Moet jij elke dag op en neer naar je werk? Wil je patronen doorbreken? Je baan opzeggen is nogal een drastische stap in je leven, maar je kan natuurlijk ook werken aan een nieuwe manier van leven door je oude gedrag aan te passen en je manier van reizen te veranderen. Lees onze tips om oude patronen te doorbreken zodat jij door kleine aanpassingen met een goed humeur richting je werk gaat.

Trek je sneakers aan

Onderzoek heeft aangetoond dat als je de route naar je werk loopt, al is het maar voor een deel, je een aanzienlijke kans hebt dat je mindere gestrest of ongelukkig bent op je weg naar het werk.[1] Verander je gewoonte om de bus of tram te pakken voor die ene halte en loop een klein stukje. Dit is al een kleine stap naar een nieuw patroon. Probeer dit nieuwe patroon aan te leren en je zult merken dat je houding er op vooruitgaat nadat je acht uur aan een bureau hebt gezeten.

Verander je route om patronen te doorbreken.

Elke keer dezelfde route, over dezelfde bruggen, naar hetzelfde station onderweg naar je kantoor. Daar wordt niemand vrolijk van. Spoor jezelf aan om nieuwe routes naar het werk te ontdekken, die niet veel langer duren. Je kunt Google Maps gebruiken om bijvoorbeeld een kleine wandeling in je route in te bouwen, zodat jij even kunt ontspannen en je gedachten de vrije loop kunt geven tijdens je route naar het werk. En wie weet misschien ontdek jij nieuwe plekjes, waar jij heerlijk kunt ontspannen.

Download een audioboek of podcast

Houd je van lezen, maar heb je nooit tijd? Dan bieden podcast en audioboeken uitkomst. Je hebt slechts een smartphone en oordopjes nodig. Als je zoveel boeken nog wilt lezen, maar nooit de tijd ervoor lijkt te hebben dan is het een perfect moment om het patroon van je dagelijkse route te veranderen door tijdens je reis te luisteren naar een spannend boek om je gedachten eens te verplaatsen. Sterker nog, misschien zit je er zo in, dat je niet kan wachten tot je weer op weg kan. Als je geen idee hebt waar je moet beginnen, bekijk dan de lijst met aanbevolen podcasts. Zo blijf je geïnformeerd terwijl je onderweg bent, een nieuw patroon dat niet alleen prettig is, maar ook nuttig.

Probeer de fiets te pakken

Als je moeite hebt om naar de sportschool te gaan naast je werk, maar je kunt wel wat beweging gebruiken, probeer dan eens naar je werk te fietsen. Door te fietsen verminder je de kans op hart- en vaatziekten, maar ook obesitas en zelfs darmkanker.[2] Op veel stations kan je tegenwoordig een OV-fiets meepakken, zo kan je dat laatste stukje met de tram of de bus lekker op de fiets pakken.


Let op je houding en kijk om je heen

Het klinkt als een cliché, maar soms is een goede houding voldoende om patronen te veranderen. Of je nu woont in een stad of dorp, soms heb je gewoon een nieuw perspectief nodig. Het zal je verassen hoeveel er in de buurt te doen is, terwijl jij een dag aan het navelstaren bent met alle gedachten die in je hoofd rondspoken. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat de ‘tech-neck’, oftewel de houding die wij hebben als wij bezig zijn met onze smartphones en computers, kan leiden tot vastzittende spieren en knellende zenuwen.[3] Dus doe je rug en nek een plezier en zorg dat jij een goede houding aanneemt als jij aan het reizen bent. Gebruik meditatie oefeningen om stress en kramp van die lange rit met de trein weg te nemen. Dus, rug recht, borst vooruit en de wijde wereld in!


Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1] Kelsey Campbell-Dollaghan, (2015, 30 sept) The best way to get to work, http://gizmodo.com/the-best-ways-to-get-to-work-according-to-science-1733796033
[2] P. Oja, S. Titze, A. Bauman, B. de Geus, P. Krenn, B. Reger-Nash, T. Kohlberger(2011, 18 april), Health benefits of cycling, http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-0838.2011.01299.x/full
[3]Jacque Wilson (2014, 20 november) Your smartphone is a pain in the neck http://edition.cnn.com/2014/11/20/health/texting-spine-neck-study/

go to top