getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

6 tips om het lichaam te hydrateren

6 tips om het lichaam te hydrateren
 • favoriet

Ontdek de schoonheidsrituelen om je lichaam te verzorgen bij alle gelegenheden. Profiteer van een hydraterende melk voor een zachtere huid.

Stel je je eens voor: een lichaamsverzorging die net zo hydraterend is als een gezichtsverzorging. Het bestaat! De Ideal Body Serum-melk en Balsem geven je de ideale huid: stevig, glad en gelijkmatig. Emmanuelle Foucaud, huid- en schoonheidsspecialiste en consultant bij Instituut Vichy, deelt 6 tips over het gebruik van de Ideal Body Serum-melk en balsem op het lichaam.

1. Elke dag na het douchen

Droog na het douchen of baden je huid niet helemaal af, maar breng je Ideal Body lichaamsverzorging aan als je huid nog een beetje vochtig is. Zo zal je huid de hydraterende werkstoffen nog beter opnemen, zodat ze langer werkzaam zijn gedurende de dag.

2. Na een lange dag kunt u ontspannen met een nachtverzorging

Niet alleen het gezicht, maar ook het lichaam wordt de hele dag lang blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf. Je kunt hierbij denken aan wrijving van kleding, wind, zon en vervuiling. De badkamer is de ideale plek om te ontspannen en jezelf te verzorgen. Dat kan door een lichaamsverzorging aan te brengen die boordevol hydraterende en kalmerende bestanddelen zit die de hele nacht werkzaam blijven.

3. Als bescherming tegen langetermijneffecten van huidveroudering en schadelijke effecten van buitenaf

Een hydraterende lichaamsverzorging is één van de beste manieren om de langetermijneffecten van huidveroudering tegen te gaan, zoals verslapping van de huid en verlies van elasticiteit. De Ideal Body serum-melk en balsem zijn ook je beste vriend om schadelijke effecten, zoals de zon, tegen te gaan. Verwen jezelf zowel in de winter als in de zomer met een intensieve lichaamshydratatie om je huid soepel te houden, de huidstructuur glad te maken en de teint van het lichaam te perfectioneren.

4. Na het sporten om de huid te verstevigen

Als je spieren na stevig sporten gevoelig zijn en je denkt dat je last krijgt van spierpijn, masseer je lichaam dan eens met een vloeibare bodymilk. Dankzij het direct kalmerende effect maakt deze bodymilk de spieren los. Zo profiteer je optimaal van de verstevigende werking op je huid!

5. Als glansserum voor een avondje uit

Geef je lichaam een mooie glans met de Ideal Body serum-melk voor een avondje uit! Smeer rijkelijk met de serum-melk die je benen, armen en decolleté tot hun recht laten komen. Voor een direct mooi effect kies je een product op basis van parelmoeren die je huid laat glanzen. Wil je dit effect nog wat meer accentueren? Meng dan een beetje olie met parelmoer door je hydraterende body balsem. Je avond kan zo niet beter beginnen!

6. Als kalmerend masker na het scrubben of epileren

Na het scrubben kan de huid soms droog aanvoelen door de schurende werking van een scrubcrème. Ook na het ontharen kan de huid wat geïrriteerd aanvoelen. Een dikke laag Ideal Body balsem is dan ideaal. In slechts een paar minuten tijd absorbeert de huid een maximum aan hydraterende stoffen. Je huid ziet er weer stralend en ontspannen uit, voelt zacht aan en krijgt weer een egale teint.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Onze expert

Emmanuelle Foucaud
Huid- en schoonheidsspecialiste en consultant bij Instituut Vichy

De oplossing van Vichy

 • Balsem - Vichy Ideal Body
 • Serum-melk voor de normale tot droge huid - Vichy
 • Meest gelezen

  Massage – het geheime wapen tegen cellulite

  Lichaam

  Massage – het geheime wapen tegen cellulite

  Cellulite treft vrouwen van alle soorten en maten. Laat die sinaasappelhuid voorgoed verdwijnen met behulp van massage – verzorg jouw lichaam op een ontspannende manier! Voor eens en voor altijd af van cellulite met deze tips van fysiotherapeut Gil Amsallem, schrijver van een boek over zelfmassage.

  lees het artikel

  Wat is de oorzaak van een slappe huid en wat kun je hieraan doen?

  Lichaam

  Wat is de oorzaak van een slappe huid en wat kun je hieraan doen?

  Naarmate we ouder worden krijgen we er allemaal mee te maken: een slapper wordende huid. Dit geldt zowel voor het gezicht als voor de rest van het lichaam. In de loop der jaren neemt de elasticiteit van de huid af waarmee het natuurlijke verouderingsproces van de huid zijn intrede doet. Hoe snel dit proces verloopt is afhankelijk van genetische factoren (20%) en daarnaast zijn andere factoren in je levensstijl (80%) en externe factoren bepalend voor de mate van veroudering en verslapping van je huid. Er zijn tal van behandelingen om de huid te verstevigen, maar er zijn ook een aantal oorzaken die jij kunt wegnemen om een slappe huid tegen te gaan.

  lees het artikel

  Dagelijks vochtverlies: hoe ga je het tegen?

  Advies van Experts

  Dagelijks vochtverlies: hoe ga je het tegen?

  Het dagelijkse vochtverlies van de huid en het zweten tijdens het sporten of op een warme dag, kunnen leiden tot een vochtarme huid. Zweten is een reactie van de huid op hitte, fysieke inspanning, stress en andere prikkels. Zweet zorgt ervoor dat de huid vocht en mineralen verliest. We onderzoeken welke effecten dagelijks vochtverlies op de huid heeft en hoe je dit tegen kunt gaan.

  lees het artikel

  go to top