OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

BB crème: antwoorden op ál je vragen

BB crème een innovatieve hybride tussen make-up en huidverzorging, die een smetteloze natuurlijke teint belooft. Florence Benech helpt ons om te onderscheiden wat wel en wat niet waar is

BB crème:  antwoorden op ál je vragen

In recordtijd heeft de veelzijdige BB crème de voorpagina's van de damesbladen gehaald: een innovatieve hybride tussen make-up en huidverzorging, die een smetteloze natuurlijke teint belooft. Florence Benech geeft haar mening over BB crèmes en helpt ons om te onderscheiden wat wel en wat niet waar is

Europese BB crèmes zijn identiek aan de Aziatische

Niet waar. Oorspronkelijk werd Blemish Balm (BB) Cream ontwikkeld in Korea, als goed dekkende make-up voor vrouwen die een minder « gele » huid wilden door een porseleintint te creëren, maar dan wel met een hydraterende werking en bescherming tegen de zon.

In Europa zijn deze drie werkingen ook behouden, maar dan met een lichtere dekking en een rozige teint om er meteen  « goed uit te zien », vanwege de verwachtingen op het gebied van kleur verschillen. En nu is het tijdperk van de 2e generatie BB crèmes aangebroken. Florence Benech laat weten dat « in 2013 nieuwe technologieën het mogelijk maken om dieper in de huid te werken, bijvoorbeeld in de strijd tegen de « vergrijzing » van de huid. »

BB crème is geschikt voor alle vrouwen

Waar en niet waar. Het is geschikt voor de normale en droge tot gevoelige huid als dat op de verpakking staat aangegeven. De rijpere huid echter, die meer voedingsstoffen nodig heeft, vereist een speciale behandeling met specifieke producten.

BB crème, een must-have voor het hele jaar

Waar. Het is hydraterend in de winter en licht genoeg voor de zomer. En het beschermt de huid het hele jaar door tegen UV-stralen. Dagelijks aanbrengen gaat heel gemakkelijk, net als het verwijderen:  een eenvoudige lotion of reinigingsmelk is voldoende.

BB crème kiest u in de eerste plaats om de kleur

Niet waar. Kies een BB crème allereerst op basis van de behoeften van de huid: extra vochtinbrengend? Gladmakend? Tegen huidveroudering? Controleer vervolgens op de verpakking of het product geschikt is voor uw huid: is het getest op gevoelige huid? Is het hypoallergeen? De kleurkeus wordt pas als laatste gemaakt » concludeert Florence Benech.

Tips van professionals voor de juiste tint

« Kies de tint die het dichtst bij uw huidskleur ligt en niet de donkerste kleur in de veronderstelling dat u daardoor een "lekker kleurtje" krijgt » verklapt Florence Benech. Test het uit op een zone die dicht bij de gezichtskleur ligt: « op de binnenkant van uw arm als u niet gebruind bent, of op de rug van uw hand als u al meer in de zon bent geweest ».

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top