OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Beauty test: bescherm je je huid al tegen hard water?

 • favoriet

Ontdek de tips van onze schoonheidsexperts om je huid te beschermen tegen hard water. Want je huid verdient een efficiënte schoonheidsroutine en specifieke verzorging.

Beauty test: bescherm je je huid al tegen hard water?

Tips om je gezicht en lichaam te beschermen tegen hard water

Elke mooie, gezonde huid begint met een goede reiniging. Gebruik je graag water om je huid te reinigen of om make-up te verwijderen? Je bent niet de enige. Maar wist je dat kraanwater veel kalk en zelfs chloor kan bevatten? Je huid kan daardoor wat trekkerig aanvoelen en dat is allesbehalve fijn. Lees daarom snel verder wat je kunt doen om je huid te beschermen tegen hard water.

Wanneer je huid trekkerig aanvoelt en er rode vlekken ontstaan na het reinigen met hard water, kan het zijn dat je kraanwater wellicht teveel kalk of zelfs chloor bevat. Dit water wordt ook wel ‘hard water’ genoemd. Dit betekent echter niet dat je het helemaal niet kunt gebruiken om je huid te reinigen. Dermatoloog Michel Le Maître bevestigt dit: ‘Water dat op de huid wordt aangebracht sluit de poriën en stimuleert de doorbloeding.’ Maar wat kun je het beste doen als je kraanwater te hard is? Wij hebben een paar tips voor jou op een rijtje gezet.

Verzacht jij je leidingwater?

In onze leidingen stroomt nu eenmaal geen puur en ongerept bronwater (was het maar waar!) en daarom zijn waterverzachters een ideale oplossing. Dankzij een filtersysteem halen deze waterverzachters chloor en kalk uit hard water. De hardheid van het water kun je meten met teststrips die je even onder de kraan kunt houden.

Gebruik je een reinigingsproduct dat kalk tegengaat en zacht is voor jouw huid?

Gebruik je reinigende crèmes of schuimgels met anti-kalkwerking? Deze zijn ideaal voor een glanzende en zachte huid! Le Maître: ‘Het doel is om de kwaliteit van de hydrolipidenfilm voor het beschermen van de huid optimaal te houden. Reinigende formules met anti-kalkverwerking bevatten bijvoorbeeld glycerine om de agressie te compenseren en de huid beter te hydrateren.’

Verwijder je je make-up zonder water, zonder dat je het frisse effect ervan hoeft te missen?

De 3-in-1 make-upreiniger en de micellaire reinigingslotion van Vichy zijn ideale producten voor het verwijderen van make-up zonder het gebruik van water. Je hoeft je gezicht dus niet te af te spoelen met kraanwater. Deze reinigingsproducten verwijderen vuildeeltjes van je huid en je spaart ook nog eens tijd uit, want je kunt hetzelfde product gebruiken voor je gezicht, ogen en lippen! Le Maître geeft nog een extra tip: ‘Je kunt de reiniging afronden door kalmerend thermaal water op de huid te sprayen’. Het plezier en de frisheid van water, zonder de nadelen ervan voor uw huid. Bijkomend voordeel? Dit water is rijk aan zeldzame en weldadige mineralen en bevat tevens geen chloor en kalk.

Bescherm je je gevoelige huid goed genoeg?

Wat je het beste kunt vermijden tijdens het reinigen van je gezicht, is om steeds over hetzelfde plekje te wrijven. Je huid is jou veel dankbaarder wanneer je je gezicht zachtjes en met zorg aanpakt. Le Maître raadt net als zijn collega’s aan om de huid zowel ’s morgens als ’s avonds te reinigen.

Sluit u af met een serum of hydraterende crème?

Als je dat nog niet doet is dit wellicht een mooi moment om ermee te beginnen. Met een serum of hydraterende crème vermijd je namelijk dat jouw huid droog aanvoelt. Zeker wanneer je kraanwater veel kalk of chloor bevat is een serum of hydraterende crème een aanrader. Deze producten geven een fris effect dat net zo fijn aanvoelt als water. Le Maitre beaamt dit: ‘Net als sprayen met thermaal water kalmeert een serum of hydraterende crème de huid ook.’

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Onze expert

Michel Le Maitre
Dermatoloog

De oplossing van Vichy

 • Make-up verwijdering 3-in-1 - Vichy Pureté Thermale
 • Micellaire reinigingslotion 3-in-1 - Vichy Pureté Thermale
 • Reinigingsgel - Vichy Pureté Thermale
 • Meest gelezen

  Wat is een serum?

  Gezicht

  Wat is een serum?

  Wat is een serum en wat is het verschil met dagcrème? Ontdek waar een serum goed voor is en hoe je het kunt combineren met je crème.

  lees het artikel

  go to top