OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Algoritme voor huidveroudering
ontwikkeld met dermatologen.

De gezondheid van de huid wordt aanzienlijk beïnvloed door vele externe en interne blootstellingsfactoren
en verergerd door hun impact.

START NU & ONTVANG JE SAMPLES

7 signs of ageing scanning...

Skin ageing algorithm logo
Skin ageing algorithm background

De effecten van huidvervuiling en hoe bescherm je je huid tegen vervuiling?

Last van een doffe, droge huid? Misschien komt het door vervuiling. Ontdek de meest voorkomende kenmerken van huidvervuiling en wat je er kunt doen om het tegen te gaan.

Een gedehydrateerde huid

Bij een droge huid kan vervuiling vaak de boosdoener zijn. Dit in combinatie met andere factoren zoals het weer, stevige wind of een verwarming die extra hoog staat, kan ertoe leiden dat onze huid direct droog aanvoelt. Maar hoe kunnen we dit tegengaan? Zelfs in de winter is het belangrijk dat jij een crème met SPF gebruikt. Maar een moisturizer met een crème-achtige textuur, vooral een met hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, zijn erg belangrijk in je dagelijkse gezichtsverzorging bij extreme temperaturen.

Rimpels door de zon

Vervuiling op zich is al erg genoeg voor onze huid, maar onderzoek heeft aangetoond dat de huid in een vervuilende omgeving gevoeliger wordt voor UV-stralen. Zonneschade kan pas na jaren te zien zijn op het gezicht, maar het is bewezen dat UVA-stralen de zichtbare effecten van fotoveroudering (veroudering door de zon) versnelt. Dat betekent dat jij je extra goed moet verzorgen tijdens zonnige dagen, zeker bij veel vervuiling en als de zon op zijn hoogst staat. Als jij je een dag buiten begeeft, dan is SPF 25 eigenlijk al de minimale factor om je je huid goed te beschermen.

Last van een doffe huid

Een van de voornaamste oorzaken van een doffe huid is een slechte bloedcirculatie. Dit komt vaak doordat de bloedtoevoer beperkt is naar bepaalde delen van het gezicht. Dit is een bekend verschijnsel bij een slechte luchtkwaliteit. Exfolieer de huid regelmatig voor een heldere en gezonder uitziende teint. En geef je gezicht eens een goede massage om de bloedcirculatie te bevorderen en donkere kringen en wallen te helpen bestrijden.

Hyperpigmentatie door vervuiling

Vervuiling, met name de soort vervuiling die je in grote stedelijke gebieden hebt, kan ervoor zorgen dat je huid een gelige teint krijgt. Het blijkt dat hyperpigmentatie meer voorkomt bij mensen die in stedelijke gebieden wonen. Ervoor zorgen dat je huid goed gereinigd is, zou een essentieel onderdeel moeten zijn voor je schoonheidsroutine om de opbouw van vuil dieper in de poriën te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat je dagelijkse dagcrème met SPF beschermt tegen zowel UVA- en UVB-stralen. Vooral UVA-stralen zijn vaak verantwoordelijk voor hyperpigmentatie.

Een slappe huid door vervuiling

Als we ouder worden, neemt het collageen in onze huid af, wat leidt tot het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels. Dit is heel gewoon in het huidverouderingsproces, maar deze effecten kunnen verergerd worden door langdurige blootstelling aan vervuiling, wat kan leiden tot oxidatieve stress. Dit proces zorgt voor een grote toename aan vrije radicalen die zich onder het huidoppervlak bevinden. Deze vrije radicalen zetten zich vast aan de collageenmoleculen, die al verminderd zijn door het ouder worden. Met als resultaat dat de huid veel sneller zijn stevigheid verliest en er minder jeugdig uit gaat zien. Om schade door vrije radicalen tegen te gaan, kan je in je dieet en je verzorgingsroutine producten opnemen die zo veel mogelijk antioxidanten bevatten. De vrije radicalen zetten zich hier aan vast, zodat ze jouw kostbare collageenmoleculen met rust laten.

Tip 1: Reinig je huid met een detox-product

De Pureté Thermale reinigingsgel verwijdert huidvervuilende deeltjes en geeft een zuiver aanvoelende en frisse huid. Het werkt 63% doeltreffender tegen huidvervuiling dan een klassieke reiniging met water. De 3-in-1 reiniger bevat melk, lotion én oogreiniger: perfect als je weinig tijd hebt. En de formule verwijdert zelfs fijne huidvervuilende deeltjes.


Tip? Het gezicht masseren met de 3-in-1 reiniger om de weerstand van de huid tegen extreme agressies te verbeteren.

Tip 2: Pak huidvervuiling aan

Onze overbelaste huid krijgt vaak ook nog te maken met veroudering door leefgewoonten. Je wapen daartegen? Een preventief en verzorgend serum dat de huid gladstrijkt, de celvernieuwing een boost geeft en de hydratatie op peil brengt om de barrièrefunctie te verbeteren.

Tip: Vichy Idealia Life Serum met rode en goudkleurige pigmenten die onmiddellijk een ideale huidteint te geven!

Tip 3: Eet gezond en slaap goed

Onder invloed van vervuiling en UV-straling krijgt je huid last van oxidatie en een verlies aan vitamine E. Kies daarom voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten. Denk hierbij aan kleurrijke groenten en fruit en flavonoïden die te vinden zijn in rode wijn, thee, cacao en rood fruit zoals kersen en aalbessen.

Tip: Ook al ben je ’s avonds doodop, slaap niet in de kleding die je ’s morgens hebt aangetrokken - deze kleren zitten vol vervuilende stoffen die zich in de loop van de dag hebben opgehoopt.

Wil je zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

go to top