OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Bifidus: een nieuwe beste vriend van je huid

 • favoriet

Je bent vast al bekend met Bifidus. Nee? Nou, je ingewanden zijn dat zeker wel. Bifidus is een ‘vriendelijke’ bacterie die helpt bij het afremmen van de groei van schadelijke bacteriën. Maar wat is het nu precies en hoe kan het helpen bij het vertragen het opkomen van zichtbare tekenen  van huidveroudering?

Wat is Bifidus precies?

Bifidus is een afgeleide van probioticum: een micro-organisme dat van origine een gist is. Dit wordt van nature gevonden in gefermenteerde melkproducten zoals yoghurt. Bifidus heeft een positief effect op onze algehele gezondheid. Klinische studies hebben uitgewezen dat het waardevol is in de behandeling van eczeem bij kinderenen  interne infecties. Daarnaast worden Bifidus supplementen aanbevolen na een antibioticakuur. Bifidus kan ook gebruikt worden in huidverzorgingsproducten. Het is niet alleen effectief in het behandelen tegen ontstekingen, uit recente studies is gebleken dat het de bescherming van de huid kan versterken en gevoeligheid en droogheid kan verminderen.

Bewezen voordelen van Bifidus in huidverzorging

Na veel belovende resultaten uit verschillende laboratorium tests is een groep van vrouwen met een gevoelige huid de Bifidus huidverzorging formules gaan gebruiken tijdens een twee maanden durend onderzoek. Daar kwamen de volgende inzichten uit:

 • Verbetering van de huidbarrière
Bij de vrouwen die het product hebben getest was de buitenste laag van de epidermis beter gestructureerd dan voorheen. De hydrolipidenfilm was effectiever geworden in het weerstaan van aanvallen van buitenaf en ouderdom gebonden eiwitten werden gewijzigd.

 • Actie op de huid
Ontsteking van de huid was zichtbaar verminderd. 57 dagen na de testen hadden de vrouwen bijna 60 % minder last van huidirritatie dan voorheen.

 • Actie voor de droge huid
Na 29 dagen constateerde de dermatoloog dat de vrouwen die Bifidus gebruiken zichtbaar minder last hadden van een droge huid dan de placebogroep. Dit geeft aan dat Bifidus kan helpen bij het tegengaan van de negatieve effecten van koud weer en droge lucht, zowel als het vertragen van tekenen van huidveroudering.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Bifidus: een nieuwe beste vriend van je huid

Vichy introduceert Bifidus. Bifidus? We hebben allemaal wel eens gehoord van deze probiotica. Bifidus is onderdeel van de familie Bifidobacterien en is van nature aanwezig in onze darmflora.  Bij Vichy hebben we besloten om de  eigenschappen van Bifidus op de huid te onderzoeken.  Uit ons onderzoek blijkt dat deze bacterie componenten bevat die de huidbarrière kan versterken en de gevoeligheid voor externe factoren kan verminderen.  Door dit te gebruiken in de huidverzorging zorgt Bifidus ervoor dat je huid beter bestand is tegen externe agressies en beter in staat is om vocht vast te houden. Oftewel, je huid wordt er sterker van.

De uitdaging lag in het fermenteren om deze componenten uit de bacteriën te onttrekken. Onze formule experts hebben ultrageluid gebruikt om deze componenten te onttrekken zonder hun gunstige eigenschappen te veranderen. Deze bifidus extracten hebben ze verwerkt in de beste vriend van de jeugdige huid: Slow Age.

De oplossing van Vichy

 • Lichte fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.
 • Meest gelezen

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Ontdek Vichy

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Salicylzuur is een bekend ingrediënt in de cosmetische industrie en wordt in veel verschillende producten gebruikt. Maar niet iedereen is bekend met deze stof. Als je dit middel op het etiket van je gezichtsverzorgingsproduct ziet staan, zal het je misschien niet zo veel zeggen. Maar dan weet je nog niet wat een geweldig effect producten met dit ingrediënt op de huid hebben, zo kan het bijvoorbeeld helpen bij een huid met neiging tot acné. Wij vertellen je alles wat je moet weten over salicylzuur in je verzorgingsproducten.

  lees het artikel

  go to top