OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Hoe bijenwas de huid beschermt

Bijenwas: een natuurlijke restaurateur

Bijenwas wordt al eeuwenlang gebruikt in de huidverzorging en de geneeskunde. Dankzij de rijke textuur, lijkt bijenwas op een luxueuze crème, wat het ideaal maakt voor de huidverzorging.

Tegenwoordig is bijenwas te vinden in een verscheidenheid aan huid- en haarverzorgingsproducten, van lippenbalsems en gezichtsmaskers tot dagcrèmes. Bovendien staat dit volledig natuurlijke ingrediënt, naast het stimulerende aspect, bekend om haar voedende eigenschappen. Bijenwas beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid aan vitamine A, wat wondgenezing en huidherstel bevordert. Er zijn ook onderzoeken uitgevoerd waaruit blijkt dat bijenwas kan helpen met het herstel van brandwonden, omdat het goed werkt tegen jeuk, wat vaak voorkomt tijdens het herstelproces van de huid.

Hoe bijenwas helpt bij het bestrijden van infecties

Bijenwas helpt niet alleen om schade aan de huid te herstellen, maar kan ook helpen om huidschade te voorkomen. Wat gebleken is, is dat bijenwas dankzij kleine hoeveelheden antibacteriële stoffen ontstekingen helpt te bestrijden. Andere studies laten zien dat bijenwas in combinatie met andere natuurlijke ingrediënten, zoals olijfolie en honing, de ontwikkeling van bacteriën afremt en de verspreiding van verdere infecties helpt te verminderen.

Bijenwas: rijk aan lipiden ter bescherming van de huid

Naarmate we ouder worden, neemt het natuurlijke vetgehalte van onze huid af. Dit zorgt ervoor dat de huid fijner en gevoeliger wordt en dat het volume en de zichtbare volheid afneemt. Bijenwas is een hydrofobe (hydrofobe stoffen zijn stoffen die waterafstotend zijn of niet of zeer slecht met water te mengen zijn. Hydrofoob betekent letterlijk 'watervrezend') ingrediënt, een natuurlijk ingrediënt dat diep voedend is en water in de huid houdt door het te bedekken met een beschermende laag. Bijenwas versterkt ook de natuurlijke barrière van de huid, waardoor het een ideaal ingrediënt is voor de rijpe huid en een belangrijk ingrediënt is in Vichy's Neovadiol lijn, dat zich richt op de huid vanaf 50 jaar. Vanwege de beschermende eigenschappen van bijenwas, is het ook een belangrijk ingredient in lippenstiften en lippenbalsems. De rijke textuur van bijenwas helpt bij het kalmeren van gebarsten of schilferige lippen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

De oplossing van Vichy

 • Lip en oogcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol
 • Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex
 • Meest gelezen

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Ontdek Vichy

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Salicylzuur is een bekend ingrediënt in de cosmetische industrie en wordt in veel verschillende producten gebruikt. Maar niet iedereen is bekend met deze stof. Als je dit middel op het etiket van je gezichtsverzorgingsproduct ziet staan, zal het je misschien niet zo veel zeggen. Maar dan weet je nog niet wat een geweldig effect producten met dit ingrediënt op de huid hebben, zo kan het bijvoorbeeld helpen bij een huid met neiging tot acné. Wij vertellen je alles wat je moet weten over salicylzuur in je verzorgingsproducten.

  lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERING ALGORITME ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om jouw huid
  te analyseren

  Neem een selfie

  Vul je huidprofiel in

  Ontdek jouw persoonlijke huidverzorgings
  advies

  Fijne lijntjesJouw sterke punten
  Rimpels van
  de oogzone
  Jouw prioriteit
  Verminderde
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4