NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Thank you

Close

Checklist: pas je schoonheidsroutine aan op de zomer

 • favoriet

Blijf je deze zomer thuis of ga je lekker op vakantie? Hoe dan ook, vergeet niet deze essentiële huidverzorgingsproducten. Aan de hand van deze checklist kan jij zien welke producten je nodig hebt om je huid te beschermen tegen de zon en de hele zomer door kunt genieten van een mooie, bruine huid.

Hydraterende mist

Als je van plan bent om veel tijd buiten door te brengen zoals op het terras,  is  het belangrijk om een zonbeschermingsproduct te gebruiken, daarnaast is een verfrissende hydraterende mist belangrijk om de huidbarrière te versterken tegen negatieve invloeden van buitenaf, zoals effecten van vervuiling, stress  en UV-stralen. Het gemineraliseerd thermaal water van Vichy is klein genoeg om in je tas mee te nemen en heeft een verfrissend en kalmerend effect op de huid. Spray het mineraliserend water op je gezicht en decolleté zodra je huid uitgedroogd begint aan te voelen.

Verbandtrommel

Om goed voor je te huid te zorgen, heb je niet genoeg aan alleen huidverzorgingsproducten. Zorg ervoor dat je altijd pleisters, anti-muggenspray en ontsmettende middelen bij je hebt, voor het geval jij je huid beschadigt, verbrandt of als je in een streek zit met veel muggen. Ga je naar een warme streek? Neem dan wat oogdruppels mee, die kunnen helpen om eventuele  symptomen van allergieën te verminderen.

Aftersun

Als bruin worden je ultieme doel is (wat we niet aanraden), dan kan het wel eens gebeuren dat je iets te fanatiek bent gaan zonnen. Daarom zou aftersun een musthave moeten zijn in je badkamer of toilettas, niet alleen omdat het de verbrande huid kan kalmeren, maar ook omdat aftersun de huid kan hydrateren, waardoor de huid beter in staat is schade door overmatige blootstelling aan zon te helpen verbeteren. Je huid kan ook uitgedroogd raken tijdens het zonnen. In dat geval is een hydraterende body lotion ook voldoende.

Gebruik geschikte make-up

Het is belangrijk om je huid te laten ademen als je op zoek bent naar een mooie, bruine kleur.. Verruil je gewone foundation of concealer eens voor een product met bijvoorbeeld mineralen dat ervoor zorgt dat overtollige oliën worden opgenomen of gebruik een BB créme met SPF voor een lichte dekking. Uiteindelijk hebben we nog een laatste tip voor het seizoen als het gaat om oogmake-up: waterproof mascara, die mag niet ontbreken. 

Een goede factor voor gezicht & lichaam

Het laatste wat je nodig hebt in je koffer en waarschijnlijk het eerste wat je er uit pakt is natuurlijk zonnebrand. Hoe gevoeliger je huid is, hoe beter je zonbescherming moet zijn. Zorg ervoor dat je de zonnespray of zonnebrandcrème royaal en gelijkmatig aanbrengt om goed beschermd te zijn. En kies voor je gezicht een zonnebrand met een geschikte SPF die de rest van je zonbescherming op je lichaam aanvult. Het is ook belangrijk om te onthouden dat je huid geneigd is om meer talg aan te maken dan gewoonlijk en je gezicht is vaak wat gevoeliger. Daarom is het belangrijk dat jij je huid goed verzorgt na een dag in de zon. 

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • 18078Aftersun voor onder de douche of op droge huid51IDEAL SOLEILSUN CAREAftersunAanvullende zonverzorging
  Aftersun voor onder de douche of op droge huid
 • 15594Onzichtbare hydraterende mist spray SPF 5000IDEAL SOLEILSUN CAREZonnesprayBescherming voor het lichaam
  Onzichtbare hydraterende mist spray SPF 50
 • 15592BB crème dry touch SPF50 - Zonnebrandcrème51IDEAL SOLEILSUN CAREBB zonnecrèmeBescherming voor het gezicht
  BB creme dry touch met spf 50
 • Meest gelezen

  go to top