OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Corrigerende foundation - de geheimen van het vak

Hoe verschilt de samenstelling van traditionele foundation met die van een meer dekkende corrigerende foundation? Neem een kijkje achter de schermen. Micheline El Achkar onthult de verborgen kant van de foundation van Dermablend.

Corrigerende foundation - de geheimen van het vak

Een foundation vinden die precies de juiste dekking geeft zonder overdreven te lijken en die een feilloze finish geeft, voelt een beetje als het vinden van een zielsverwant – als je deze gevonden hebt, dan wil je er alles over weten! Micheline El Achkar, productontwikkelaar, vertelt het verhaal van een van de betrouwbaarste producten uit de make-up wereld – de Dermablend Corrigerende Foundation die tot 16 uur blijft zitten. Van het design tot aan het aanbrengen, en niet te vergeten het produceren en testen, de Dermablend lijn onthult haar geheimen over het succes en de populariteit onder professionele make-up artiesten, dermatologen, en iedereen die van beauty houdt.

Voor wie is corrigerende foundation bedoeld?

Vandaag de dag is deze categorie van foundations met hoogontwikkelde formules geschikt voor alle huidtypen, behalve wellicht de extreem droge huid. Vrouwen die de voorkeur hebben voor glamoureuze make-up en een perfecte teint zullen de dekking en de lichte textuur van de vloeibare foundation evengoed waarderen als de vrouwen die lichte tot zware onzuiverheden, vlekken, of littekens willen verbergen. De laatste generatie corrigerende foundations combineert een erg hoge dekking met een ongelooflijk lichte textuur.

Wat is het verschil tussen een traditionele foundation en een corrigerende foundation?

Het verschil zit hem in de mate van dekking van de foundation, die bepaald wordt door de drie volgende factoren:
- Het pigment-level is de meeste zichtbare. Dit is veel hoger in een corrigerende foundation om zo huidimperfecties in kleur en textuur te kunnen verbergen.
- De tweede factor is de snelheid van aanbrengen. Hoe langer de applicatie-tijd, des te lichter de dekking omdat het product dan teveel is uitgespreid. De applicatie-tijd zou ook niet te kort moeten zijn, omdat het product dan geen tijd heeft om zich op de huid te settelen. Onze laboratoria werken hard aan dit aspect. Ze mixen oliën met verschillende niveaus van smeerbaarheid en testen deze verschillende concentraties totdat ze een gemakkelijk aan te brengen, frisse formule hebben die een egaal resultaat geeft.
- De laatste factor betreft de grondstoffen die aan de emulsie toegevoegd worden (water en oliën). Wetenschappers noemen deze ook wel ‘substanties’. Afhankelijk van de transparantie geven deze een verschillende mate van doorzichtigheid.

Hoe worden de kleuren in het assortiment bepaald?

Er zijn vier verschillende kleuren nodig om een beige teint te creëren: wit, rood, geel, en zwart. Het zijn de kleurspecialisten die deze pigmenten mengen door zorgvuldige en nauwgezette testen. Het hoeveelheid pigment blijft echter altijd hetzelfde, namelijk hoger dan in traditionele foundations voor een perfecte dekking.

Werkt u samen met dermatologen, make-up artiesten of consumenten?

Tussen de start van project en het op de markt brengen van de foundation zit zo’n 12 tot 18 maanden aan hard werk. Vanaf het laboratorium tot aan grootschalige productie moet elke nieuwe formule een aantal testen ondergaan om te kijken of het meerdere malen per dag aangebracht kan worden en of het samen kan met dermatologische behandelingen.

Opmerkingen en aanbevelingen van dermatologen, professionele make-up artiesten, bloggers, en, natuurlijk, consumenten zijn altijd van onschatbare waarde en stellen ons in staat om een effectieve corrigerende foundation te ontwikkelen die voldoet aan ieders behoeften.

Als vrouw en tevens wetenschapper, heeft u nog tips voor corrigerende foundation?

Om je te helpen de juiste kleur foundation te kiezen kun je het product het best direct op je gezicht (op de kaaklijn) aanbrengen om te kijken of het bij je huidskleur past. Je kunt het beste twee of drie minuten wachten met het kiezen van kleur zodat het product tijd heeft om zich op je huid in te werken.

Vergeet niet om van kleur te veranderen gedurende het jaar. Over het algemeen is je huidskleur lichter in de winter en wat donkerder in de zomer vanwege de zon. Al hebben corrigerende foundations wel het voordeel dat deze je huid beschermen tegen de straling van de zon.


Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Onze expert

Micheline El Achkar
Productontwikkelaar

go to top