OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Dagcrème met UV-filter, wat doet het en waarom heb je het nodig?

Artikelen Facecare

De huid krijgt elke dag te maken met verschillende schadelijke invloeden. Factoren zoals de kou, wind en ook luchtvervuiling zorgen ervoor dat de huid kwetsbaar wordt. Naast deze factoren speelt UV-straling helaas een belangrijke rol in het beschadigen van je huid. Ja, een beetje vitamine D is gezond, maar dat haal je al uit 15 minuten zonlicht per dag. De huid beschermen is belangrijk, bijvoorbeeld door een dagcrème met UV-filter te gebruiken. Niet alle dagcrèmes hebben echter een SPF. Let daarom goed op dat je gezichtscrème met SPF daadwerkelijk een goede factor bevat die broad-spectrum beschermt.

Wat doen UVA- en UVB-stralen met je huid?

UVA- en UVB-straling heeft net een andere, maar drastische uitwerking op de huid. Zo dringen UVA-stralen dieper door in de dermis, de dikste huidlaag. Heb je de huid niet goed beschermd tegen deze blootstelling aan de zon dan kan UVA leiden tot vroegtijdige huidveroudering en rimpeling (photo-aging) alsook onderdrukking van het immuunsysteem. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen, en hierin is goede zonbescherming (dagcrème met SPF én dagelijks gebruik van zonnebrand) je uitgelezen handlanger. UVB-stralen verbranden doorgaans de oppervlakkige laag van je huid. Het speelt een sleutelrol in de ontwikkeling van huidkanker. Voor optimale bescherming kies je voor broad-spectrum SPF, dat beschermt tegen UVA- én UVB-straling. Alle zonbescherming van Vichy (ook dagcrèmes met SPF) bieden broad-spectrum SPFs.

Dagcrème met SPF bescherming

Voor een basisbescherming tegen de schadelijke invloeden van de zon grijp je liefst naar een gezichtscrème met SPF. SPF staat voor: Sun Protection Factor. Die beschermende factor wapent je tot op zekere hoogte (mede afhankelijk van de hoogte van de factor) tegen UVB en UVA-straling, waar elke huidarts met klem voor waarschuwt. De hoeveelheid die je van zo’n dagcrème met SPF aanbrengt en de regelmaat waarmee je de SPF crème aanbrengt, bepalen in hoeverre de dagcrème je beschermt tegen UV-stralen. Smeer dagcrème met SPF 30 of meer dus rijkelijk om ervoor te zorgen dat je beter beschermd bent en herhaal deze actie liefst om de twee uur.

Waar moet je op letten bij een gezichtscrème met SPF

Belangrijk om te weten: een dagcrème met SPF is niet zo effectief als een zonnebrandcrème. Mooi om een dagcrème met UV-filter aan je beautyroutine toe te voegen, maar het geeft geen volledige bescherming wanneer je voluit in de zon gaat zitten. Dus blijf op je hoede met blootstelling aan de zon. Smeer náást je dagcrème met UV-filter ook een zonnebrandcrème. Deze kan gewoon over je dagcrème aangebracht worden. Bang voor witte strepen? Dat is niet nodig als je de juiste zonnebrand hebt.

De ideale dagcrème met UV-filter voor jou

Voor elke huid is weer een ander soort crème met SPF geschikt. Bekijk goed welke crème bij jou past en je hebt er geen omkijken meer naar.

Anti-age dagcrème met SPF

Bij de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering en voor het behouden van een jeugdig uitziende huid kies je voor Vichy’s Slow Âge fluide (SPF 25), een beschermende en hydraterende formule. Geschikt voor alle huidtypen! Wil je toch nog wat extra bescherming en voeding? Ga voor Slow Âge crème (SPF 30). Deze dagcrème met SPF 30 zorgt ervoor dat jij nog lang kan genieten van een stralende, smetteloze huid.

Dagcrème met factor voor een stevigere huid

Door de jaren heen verliest je huid elasticiteit en langzaamaan beginnen zich lijntjes te vormen. Om zichtbare rimpels te verminderen, voor meer stevigheid en een liftend effect kies je voor Liftactiv Supreme UV (SPF 15). Je huid zal je er dankbaar voor zijn. 

Dagcrème met factor voor een gevoelige huid

Een zeer droge huid vindt de ideale SPF crème in Aqualia Thermal dagcrème met UV-filter (SPF 25). Het werkt versterkend, kalmerend en biedt volop hydratatie. Heb jij het gevoel dat je altijd wel crèmes kan blijven smeren omdat je huid maar dorstig blijft? En voelt je huid vaak trekkerig aan? Dan biedt deze Aqualia SPF crème soelaas.

Dagcrème met SPF en extra kleurtje

Vichy’s BB Crème van Idéalia (SPF25) zorgt voor een egale en frisse teint. Het camoufleert namelijk ook. Hiernaast beschermt deze SPF crème de huid tegen schadelijke invloeden van UV-stralen en worden huidvlekken minder zichtbaar!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top