OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

JE PROFESSIONELE  
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
ONTCIJFER JE 7 HUIDKWALITEITEN EN PRIORITEITEN
OM DE JUISTE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR JOU TE VINDEN

START NU

Skin ageing algorithm background

De BB crème tegen onzuiverheden die je schoonheidsroutine zal veranderen

Je huid verzorgen en tegelijkertijd opmaken dankzij een BB crème, dat is de oplossing voor vrouwen die een nieuwe routine zoeken voor een mooie huid zonder onzuiverheden die niet glimt. Terug naar de oorsprong van de eerste BB met veel salicylzuur.

De BB crème tegen onzuiverheden die je schoonheidsroutine zal veranderen

BB, de nieuwe VIP-verzorging voor mijn huid

Alleen of in combinatie met een andere verzorging, de BB Clear van Normaderm heeft alles. Eventueel kun je, na het reinigen van de huid eerst nog een specifieke verzorging aanbrengen, bijvoorbeeld tegen onzuiverheden of huidveroudering.

Breng daarna de teintcorrigerende, egaliserende BB Clear Crème 's morgens eenvoudig met de vingers of met een sponsje of penseel aan. De beschermingsfactor SPF 16 beschermt tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling bij mooi weer. Gebruik indien nodig eventueel nog een camouflagestick om grotere onzuiverheden te camoufleren.

Als je bijvoorbeeld wat meer transpireert, kun je het effect tegen glimmen verlengen door 1 à 2 keer max. per dag wat poeder aan te brengen. 

Zorg 's morgens en 's avonds voor een goede reiniging van de gezichtshuid met een reinigingsgel, melk of micellaire reinigingslotion speciaal voor je huidtype en klaar is kees!

Denk ook aan een nachtcrème tegen onzuiverheden die zijn werk kan doen op het ideale moment, als de huid zich herstelt en haar tekorten aanvult. De resultaten kunnen dan nog beter zijn. Met de juiste begeleiding krijgt je huid haar ideale balans weer terug.

BB tegen onzuiverheden: waarom een hoge concentratie salicylzuur?

In het hart van de productie van schoonheidsproducten en getinte verzorging, licht productontwikkelaar Micheline El Achkar enthousiast een tipje van de sluier op over de formule van Normaderm BB Clear, de nieuwste innovatie uit de Normaderm-lijn.

'Wij wilden vrouwen graag een tweeledig antwoord bieden op hun dagelijkse huidproblemen zoals een glimmende huid en zichtbare onzuiverheden, door de teint direct te corrigeren en te egaliseren maar tegelijkertijd ook te verzorgen en problemen op de lange termijn te voorkomen. Salicylzuur zou ons daarbij kunnen helpen maar het bleef heel lastig om het in een hoge concentratie te verwerken in een getinte dagcrème, maar dat is nu gelukt!'

De keratolytische eigenschappen van het salicylzuur (waardoor de bovenste hoornlaag oplost) maken het mogelijk om de afvoer van dode huidcellen te bevorderen. Deze huidschilfers verstoppen namelijk de poriën waardoor de talg niet meer afgevoerd kan worden en onzuiverheden kunnen ontstaan.

Dit gewenste effect mag echter geen invloed hebben op de textuur en op hoe de BB crème blijft zitten. 'Wij zijn erin geslaagd om een hoge concentratie van deze actieve werkstof te verwerken in de formule, waardoor het positieve effect volledig benut kan worden.'

Bevat kaolien en zink om het glimmen en onregelmatigheden te neutraliseren

Een vette huid heeft soms last van roodheid, de huid kan ruw zijn en de poriën kunnen verwijd zijn. Kan een BB crème dit allemaal tegengaan? 'Zeker, en dat is ook precies wat een specifieke BB crème doet voor dit type probleemhuid. De formule bevat wat wij ladingen noemen. Kaolien is bijvoorbeeld een matterende lading die talg kan absorberen en het glimmen van de huid tegengaat. Het heeft een 'blur'-effect dat de onzuiverheden vervaagt door het licht te vangen dat anders juist de oneffenheden van de huid zou benadrukken.' En tegelijkertijd kan het zink dieper in de huid zijn werk doen om de talg te helpen tegen te gaan.

Hoe vind je de perfecte teint voor jouw huidskleur?

'De BB crèmes, die lichter zijn dan de traditionele foundations, passen zich aan aan vele huidskleuren. Er zijn slechts twee verschillende tinten nodig om te matchen met de blanke tot Zuid-Europese huid.' Dat is prettig wanneer het lastig is om de juiste kleur foundation te vinden en je bang bent voor een maskereffect of een te zware dekking. 'Dat is een ander voordeel van de BB crème. Het corrigeert de teint effectief maar discreet en heel natuurlijk!'

De revolutie tegen onzuiverheden

We kunnen concluderen dat de nieuwe BB revolutie tegen onzuiverheden in beweging is en ook snel tot je schoonheidsritueel zal doordringen om het glimmen van de huid te beheersen, een stralende teint te bieden en de kans op nieuwe onzuiverheden te verminderen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Onze expert

Micheline El Achkar
Productontwikkelaar

go to top