OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Wat is de beste dagcrème voor jouw leeftijd en huidtype?

Artikelen Facecare

Lente, zomer, herfst, winter: het is zaak je dierbare huid het hele jaar door met een aangename dagcrème te voeden én te hydrateren, zodat de vochtbalans in de huid optimaal is. Heb je een mooi gladde, stralende huid dan heb je verder vrij weinig nodig: minder make-up, geen gigantisch arsenaal aan verzorgingsproducten. Het is weliswaar logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Welke dagcrème is nu het beste voor jouw huidtype? Tegen rimpels, een gortdroge, zandpapier-achtige huidtextuur of voor lijntjes onder je ogen? Wij bekijken hieronder een paar situaties (waaronder: welke dagcrème tijdens en na de overgang) en bieden advies van onze huidexperts welke dagcrème specifiek jouw huid het meeste gaat helpen. Dit is namelijk heel persoonlijk. Hieronder krijg je eindelijk een sluitend antwoord.

‘Stap één: dagcreme met SPF, want UVA-stralen bereiken je huid het hele jaar door zelfs door wolken en glas heen’

Wat is de beste dagcrème met SPF?

Zonbescherming is eigenlijk waar te beginnen als het aankomt op het bestrijden van huidveroudering, en SPF vind je tegenwoordig in elke goede dagcrème. Vraag je je af waarom veel vrouwen met een Aziatische huid minder snel rimpels krijgen? Deels omdat ze zich al van jongs af aan volop beschermen tegen UV-straling, met huidverzorging en bijvoorbeeld een parasolletje boven het hoofd. Voorkomen is beter dan genezen, dus begin hier juist al op jonge leeftijd mee. Zo helpt Vichy’s Slow Âge-fluïde bij opkomende tekenen van huidveroudering, mét beschermingsfactor SPF 25. Het is trouwens belangrijk dat je voor een broad-spectrum SPF kiest, want dit betekent dat het product je huid beschermt tegen UVA én UVB-stralen.

UVB staat voor ‘Burn’, dus verbranden – deze stralen kunnen verbranding, veroudering en zelfs huidkanker veroorzaken. Terwijl UVA staat voor ‘Aging’, ofwel verouderen – deze stralen kunnen rimpels veroorzaken. 90% van alle UV-straling bestaat uit UVA-stralen, die het hele jaar door zelfs door wolken en glas je huid bereiken. Met andere woorden: een dagcrème met SPF en foundation met SPF zijn onontbeerlijk.

Wat is de beste dagcrème voor een vette huid?

Misschien heb je de neiging om bij een vette of gecombineerde huid juist geen dag- of nachtcrème te smeren, omdat je talgklieren al zo hard werken en daardoor een vettig filmpje achterlaten. Je huid heeft inderdaad meer vetten, waardoor deze glimt en glanst. Laten we beginnen met het goede nieuws: een vette huid veroudert doorgaans langzamer dan andere huidtypes. Het nadeel van een vette huid is dat de talgklieren kunnen verstoppen en dit kan leiden tot puistjes of (volwassen) acné. Om deze onzuiverheden te verminderen biedt Normaderm uitkomst, want deze formule matteert zonder de poriën te verstoppen. Kies altijd voor non-comedogene dagcrèmes. Niet helemaal zeker wat jouw huidtype is? Doe dan Vichy’s huidanalyse.

Wat is de beste dagcrème voor een droge huid?

Hierbij bieden moisturizers uitkomst, die ervoor zorgen dat je huid van voldoende vocht wordt voorzien. Een welkome dorstlesser, dus. Wie weet heb je doorgaans niet eens last van een droge huid, maar na het douchen wel. De huid oogt iets roder en voelt trekkerig aan. Tip: probeer minder lang en warm te douchen. Heet water zorgt er namelijk door dat vetten oplossen en het vocht in je huid verdampt. Aqualia Thermal is in dit geval een aangename dagcrème. Dit is een vochtinbrengende crème, waardoor je weer lekker in je vel zit. Verder heeft Vichy voor vrouwen met een droge huid, die weinig vetten aanmaakt, de Nutrilogie-lijn ontwikkeld. Zo maak je met behulp van deze dagcrème (Nutrilogie 1) weer vetten aan en bouw je een zogenaamde hydrolipide-laag op zodat vochtverlies in de droge huid wordt beperkt. Is je huid zo droog als de Sahara? Kies dan binnen de Nutrilogie-lijn voor Nutrilogie 2, met een balsemachtige textuur. In combinatie met de Nutrilogie nachtcrème wordt de huid bovendien tot 24 uur lang rijkelijk gehydrateerd.

Wat is de beste anti-rimpel crème voor mij?

Rimpels, elke vrouw moet er op een gegeven moment aan geloven. Hier zijn weliswaar crèmes voor. Naarmate wij ouder worden verliest de huid zijn stevigheid. De aanmaak van elastine en het collageen in je huid neemt af; twee stoffen die ervoor zorgen dat de huid stevig en elastisch is. En een slappere huid betekent: rimpelvorming. Liftactiv is een krachtige anti-rimpel crème van Vichy. De formule werkt op stevigheid en helpt rimpels te verminderen. Voor een iets jongere generatie is Slow Age een aanrader. Zo kun je zo lang mogelijk genieten van een frisse, veerkrachtige huid.

Wat is de beste oogcrème voor mij?

Net als bij dagcrèmes zijn er ook tal van oogcrèmes waaruit je kunt kiezen. Heb je een drukke baan of gezinsleven waardoor je er aan het eind van de dag vermoeid uitziet? En ben je op zoek naar een product om je oogcontouren te verzorgen? Dan is Liftactiv Ogen de ideale oogcrème voor jou. Het geeft een frisse blik, met minder zichtbare wallen en kringen. Zie je met name droogtelijntjes rondom de ogen ontstaan? Dan is de frisse oogbalsem van Aqualia Thermal beslist de moeite van het proberen waard. Deze oogcrème (zelfs voor gevoelige ogen) hydrateert de huid rondom je ogen en geeft je oogcontouren een frisse uitstraling. Er zijn weliswaar meer tips (van beste oogcrèmes tot voeding) om oogrimpels, waaronder ook kraaienpootjes, tegen te gaan.

Welke dagcrème is het beste tijdens de overgang?

Voor vrouwen die de invloed van de overgang op de huid ondervinden – waaronder een slappere huid – biedt Substitutief Complex uitkomst. Terwijl Rose Platinum gezichtsverzorging de 60+ huid zijn rozige gloed teruggeeft. Vichy specialiseert zich in huidverzorging voor vrouwen in de menopauze. Mede met een speciaal platform over de overgang, met advies van experts zoals dermatologen en persoonlijke verhalen van vrouwen in de overgang waaronder actrice Isa Hoes. Om je gezicht tijdens deze precaire levensfase op te frissen is daar ook de lip- en oogcrème van Neovadiol. Het boost de oog- maar ook de lipcontouren. Een frisse blik met een onweerstaanbare glimlach. Want heb je niet nog een prachtige toekomst in het verschiet? Met de juiste huidverzorging blijf je zo lang mogelijk goed in je vel zitten.
 

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

go to top