OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Wat doen mineralen voor de huid?

Of je nu een tiener, twintiger of boven de 30 bent, mineralen en spoorelementen spelen een belangrijke rol in de toekomst van onze huid. Lees verder om erachter te komen waarom ze zo belangrijk zijn om onze huid in topconditie te houden.

Wat voor voordelen hebben mineralen voor de huid?

Ze nemen maar 4% van onze lichaamsmassa in, maar mineralen zijn essentieel voor een gezonde groei en ontwikkeling. Daarnaast is een goede balans in mineralen belangrijk voor een gezonde huid, want ze spelen een rol bij de celstructuur en houden de pH waardes van onze huid in balans. Als deze verstoord wordt, kunnen er tal van huidaandoeningen de kop op steken. De elementen lithium en strontium kunnen bijvoorbeeld helpen om roodheid van de huid tegen te gaan dankzij hun ontstekingsremmende eigenschappen. Borium en calcium helpen de huid zich te beschermen en te herstellen. Silicium en magnesium bevorderen het natuurlijke herstel van de cellen in ons lichaam. We hebben deze mineralen nodig, want ons lichaam kan ze niet zelf aanmaken. Het is dus aan ons om er voor te zorgen dat we voldoende van deze voedingsstoffen binnenkrijgen. We kunnen dit doen via onze voeding, supplementen, en in sommige gevallen, door huidverzorging.

Mineralen aanvullen op de huid

Als het aankomt op het behouden van een jonge uitstraling van de huid, is voorkomen beter dan genezen. Het aanbrengen van bepaalde vitamines en mineralen is essentieel, want het lichaam kan deze voedingsstoffen niet zelf aanmaken. Het is dus belangrijk om een goede, uitgebalanceerde huidverzorgingsroutine aan te houden die helpt om de mineralen in de huid in balans te houden. Zo kan jij genieten van de voordelen die deze stoffen je geven. Naarmate wij ouder worden, kan ons lichaam meer last krijgen van stress en op andere manieren schade oplopen, zoals bij vervuiling en uv-stralen. Het Vichy Mineraliserend Water versterkt de huid door de katalase productie te ondersteunen, wat huidveroudering door oxidatieve stress, veroorzaakt door externe agressies helpt verminderen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

go to top