OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Hygge: het Scandinavische geheim voor een gezellige ochtend

De Scandinaviërs lijken wel te weten hoe ze van de fijnere dingen in het leven moeten genieten. Dus van wie kunnen we het beter leren om de dag te beginnen met het goede been uit bed? Kijk naar deze vijf simpele stappen om Hygge in je ochtendroutine te passen.

Wordt rustig wakker

Felle lichten, lawaaierige buren, en knallende wekkers bij het opstaan, dat is absoluut niet Hygge. Om uit bed gaan iets makkelijker te maken zou je een wekker moeten gebruiken met een wat rustigere toon of melodie, laat deze vijf minuten eerder afgaan dan je gewoonlijke wekker. En open de gordijnen voordat je de lampen aan doet, voor natuurlijk licht.

Houd de ochtend eenvoudig

Tuurlijk, als jij je verslaapt ben je te laat voor je werk, maar vroeg opstaan hoeft niet te betekenen dat jij een productieve ochtend hebt. Om de ochtend goed te beginnen (terwijl je genoeg geslapen hebt) is het belangrijk dat jij je ochtendroutine zo eenvoudig mogelijk houdt. De afwas van gisteren? Die staat er vanmiddag ook nog wel. Tien ongelezen e-mails? Die kan je op kantoor lezen. Het enige doel van je ochtend moet zijn om stressvrij en op tijd de deur uit te gaan.

Zeg nee tegen multi-tasken

Je kan op kantoor misschien een geweldige multi-tasker zijn, maar in de ochtend zou je maar één regel moeten hebben: Geen multi-tasken! Bereidt de avond van tevoren zoveel mogelijk voor. Smeer je lunch alvast, pak je sportspullen voor de volgende dag en zorg ervoor dat jij precies weet waar alles ligt dat je nodig hebt, zodat je in no-time klaar bent voor vertrek. Uiteindelijk is je huis een warm nest, niet een fabriek.

Eet een goed ontbijt

We weten allemaal dat een goed ontbijt belangrijk is, dus sla hem ook niet over! Maak je eerste maaltijd voedzaam met de tips voor een gezond ontbijt van Raphaël Gruman. Neem ook de tijd om je ontbijt te bereiden en rustig op te eten. Je bent wat je eet, dus even de tijd nemen voor een goed ontbijt met een lekkere kop thee is een goede start voor de rest van de dag.

Kleed je warm aan

Warme, comfortabele kleding is een essentieel deel van Hygge, en dat doen de Scandinaviërs niet alleen thuis. Als je s’ochtends je kleren aantrekt, let dan vooral op comfort en het zal je verbazen hoeveel kleding nog gepast is voor het kantoor. Bovendien heeft dit een positieve invloed op je humeur. Kies voor natuurlijke, ademende kleding zoals katoen, linnen of wol en kies voor laagjes en lichte stoffen. Dit zal helpen om je lichaamstemperatuur te regelen, perfect voor als jij veel van je tijd doorbrengt in een warme metro of bus en je zal je veel vrijer voelen.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

go to top