NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Thank you

Close

De kracht van antioxidanten voor het behoud van jeugdigheid

 • favoriet

Weet je niet precies hoe antioxidanten je huid kunnen helpen? Wanneer je ouder wordt is het belangrijk om je bewust te zijn van de kracht van antioxidanten wanneer het aankomt op het zorgen voor je gezondheid en huid. Wij vertellen je wat je moet weten.

Wat zijn antioxidanten?

Het is een algemene term voor verschillende groepen van organische moleculen. Antioxidanten vormen de eerste verdedigingslinie tegen vrije radicalen. Je kan ze terugvinden in verschillende soorten voedsel, zoals bessen en bladgroentes. Antioxidanten komen ook van nature voor in de huid. Maar wat zijn hun effecten op de huid?

Waarom zijn antioxidanten belangrijk om mooi oud te worden?

Antioxidanten, zoals de naam al zegt, gaan het proces van oxidatie tegen en houden de elektronen in het gareel zodat deze geen kettingreactie veroorzaken. Antioxidanten helpen huidschade door externe factoren te voorkomen, zoals uv-stralen, die voor 80% verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige huidveroudering .
Collageen moleculen, verantwoordelijk voor het volume in de huid en een jeugdige uitstraling, zullen dankzij antioxidanten minder snel schade oplopen als het gevolg van oxidatie. De huid bevat van nature enkele antioxidanten, maar deze kunnen in kracht afnemen door blootstelling aan factoren van buitenaf. Daarom is het belangrijk de huid te voorzien van antioxidanten.

Waar vind ik antioxidanten in mijn voeding?

Huidverzorging, gebaseerd op antioxidanten is een steeds vaker voorkomend fenomeen, maar het is belangrijk om deze stoffen ook via voeding in te nemen om voldoende binnen te krijgen.

De top 5 bronnen voor antioxidanten

#1 Bosbessen, fruit met antioxidanten

Bessen, inclusief cranberries, bramen en vooral bosbessen, behoren tot de fruitsoorten die het rijkst zijn aan antioxidanten. Deze bessen danken hun felle kleuren aan het pigment anthocyaan. De rood en paars gekleurde bessen bevatten grote hoeveelheden antioxidanten. Daarnaast zijn het ware vitamine C bommen. Een portie van 150 gram bevat bijna een kwart van de voor een volwassen persoon aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

#2 Glidkruid, wortels met antioxidanten

De wortel van deze plant (Baïcaline-wortel), ook wel bekend als de Chinese goudwortel, is het hoofdbestanddeel van het traditionele Chinese geneesmiddel Huang Qin. Wanneer verwerkt totpoedervorm, wordt het een meer breed spectrum antioxidant vergeleken met vitamine C en E en helpt het bij het vechten tegen roodheid en schade gelinkt aan UV-straling en vervuiling.

#3 Vitamine A, C & E, vitaminen met antioxidanten

Vitamine A is een belangrijke factor in het behouden van een gezond immuunsysteem. Het bevat retinol wat de basis vormt van vele anti-aging en anti-rimpelcrèmes. Vitamine C, onder andere aanwezig in paprika, guave en kiwi’s, helpt de aanmaak van collageen stimuleren. En vitamine E, dat voorkomt in bijvoorbeeld: vette vis, noten en avocado werkt zij aan zij met Vitamine C tegen vrije radicalen.

#4 Wortels

Wortels zijn rijk aan het antioxidant betacaroteen. Het is een precursor, ook wel uitgangstof genoemd, van vitamine A, een essentiele bouwstof voor collageen[1].

#5 tomaten

Een ander antioxidant, bekend als lycopeen, komt veel voor in tomaten en helpt ontstekingen, zoals bijvoorbeeld zonnebrand, tegen te gaan[2].

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1] http://www.netdoctor.co.uk/healthy-eating/a10835/antioxidants-and-oxidative-stress/
[2] Story, E., Kopec, R. et al, ‘An Update on the Health Effects of Tomato Lycopene’ in Annual Review of Food

De oplossing van Vichy

 • 19484Lichte fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.4.7168Slow ÂgeFACE CAREDagcrèmeTegen huidveroudering
  Lichte fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.
 • Meest gelezen

  Advies van Experts

  De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

  Tijdens de menopauze is ons lichaam aan het veranderen, een onvermijdelijk feit. Ons figuur, ons haar, onze huid, alles aan ons uiterlijk lijkt ineens snel te verouderen. De overgang wordt ook wel ‘de tweede fase in ons leven’ genoemd. De impact daarvan reikt verder dan alleen de vruchtbaarheid. Al die veranderingen zijn niet levensbedreigend, maar ze zijn soms moeilijk te accepteren.

  lees het artikel

  go to top