NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Thank you

Close

De kracht van antioxidanten voor het behoud van jeugdigheid

Wanneer je ouder wordt is het belangrijk om je bewust te zijn van de kracht van anti-oxidanten wanneer het aankomt op het zorgen voor je gezondheid en huid.

Waarom zijn anti-oxidanten belangrijk om mooi oud te worden?

Anti-oxidanten, zoals de naam al zegt, gaan het proces van oxidatie tegen en houden de elektronen in het gareel zodat deze geen kettingreactie veroorzaken. Collageen moleculen, verantwoordelijk voor het volume in de huid en een jeugdige uitstraling, zullen dankzij anti-oxidanten minder snel schade oplopen als het gevolg van oxidatie. De huid bevat van nature enkele antioxidanten, maar deze kunnen in kracht afnemen door blootstelling aan factoren van buitenaf. Daarom is het belangrijk de huid te voorzien van anti-oxidanten.

De top 3 anti-oxidanten

#1 Bosbessen, fruit met anti-oxidanten
Bessen, inclusief cranberries, bramen en vooral bosbessen, behoren tot de fruitsoorten die het rijkst zijn aan anti-oxidanten. Deze bessen danken hun felle kleuren aan het pigment anthocyanin. De rood en paars gekleurde bessen bevatten grote hoeveelheden anti-oxidanten. Daarnaast zijn het ware vitamine C bommen. Een portie van 150 gram bevat bijna een kwart van de voor een volwassen persoon aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

#2 Glidkruid, wortels met anti-oxidanten
De wortel van deze plant (Baïcaline-wortel), ook wel bekend als de Chinese goudwortel, is het hoofdbestanddeel van het traditionele Chinese geneesmiddel Huang Qin. In poedervorm wordt deze wortel een anti-oxidant die helpt bij het tegengaan van roodheid en schade opgelopen door UV-stralen en vervuiling.

#3 Vitamine A, C & E, vitaminen met anti-oxidanten

Vitamine A is een belangrijke factor in het behouden van een gezond immuunsysteem. Het bevat retinol wat de basis vormt van vele anti-aging en anti-rimpelcrèmes. Vitamine C, onder andere aanwezig in paprika, guave en kiwi’s, stimuleert de aanmaak van collageen. En vitamine E, dat voorkomt in bijvoorbeeld: vette vis, noten en avocado werkt net als Vitamine C tegen vrije radicalen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

Advies van Experts

De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

Tijdens de menopauze is ons lichaam aan het veranderen, een onvermijdelijk feit. Ons figuur, ons haar, onze huid, alles aan ons uiterlijk lijkt ineens snel te verouderen. De overgang wordt ook wel ‘de tweede fase in ons leven’ genoemd. De impact daarvan reikt verder dan alleen de vruchtbaarheid. Al die veranderingen zijn niet levensbedreigend, maar ze zijn soms moeilijk te accepteren.

lees het artikel

go to top