OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

De werking van cacaoboter op de huid

Cacaoboter wordt vaak geprezen als een wonderbaarlijk huidverzorgingsmiddel - maar wat zijn de echte huidverzorgende voordelen van cacaoboter? We kijken wat cacaoboter en cacaoderivaten echt kunnen doen voor de huid in huidverzorgingsproducten.

Wat is cacaoboter en hoe wordt het gemaakt?

Zoals de naam al suggereert, wordt cacaoboter gemaakt van cacaobonen. Deze worden geoogst, geroosterd en gemalen nadat de schil is verwijderd, waarna ze worden gezeefd en gedroogd. Dit laat een fijn poeder (cacaodeeltjes) en een olieachtige vloeistof achter. Deze vloeistof koelt af en verhardt tot de cacaoboter die we kennen en liefhebben.  De cacaoboter die door huidverzorgingsdeskundigen wordt geadoreerd vanwege de hydraterende, voedende en beschermende eigenschappen, is in alles terug te vinden, van lippenbalsems en lipsticks tot lichaamscrème. Cacaoboter is het belangrijkste ingrediënt in chocolade, waarvan het hoge gehalte aan polyfenolen (een soort antioxidant) in verband wordt gebracht met een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen.

De voordelen van cacaoboter voor de huid

Op cacaoboter gebaseerde producten worden vaak geadviseerd om de gezondheid van de huid positief te verbeteren. Uit onderzoek naar het verbruik van bioactieve bestanddelen van cacaoboter - zoals polyfenolen en methylxantines - is een verband naar voren gekomen met een afname van de oxidatieve stress. Wat ook intrigerend is, is dat er onderzoeken zijn die uitwijzen dat een ander cacaobonenderivaat, kokosolie, tot 20% van de UV-straling kan blokkeren - hoewel het vanzelfsprekend is dat het geen echte vervanging is voor een SPF met een volledige dekking.

Cacaoboter staat er ook om bekend striae te helpen verminderen, vooral tijdens de zwangerschap. Hoewel veel zwangere vrouwen cacaoboter als een effectief hydraterend ingrediënt voor de huid gebruiken, hebben klinische studies geen concrete aanwijzingen gevonden voor de vermindering van striae na toepassing van cacaoboterproducten. Cacaoboter geniet echter een reputatie als een van de beste hydraterende middelen op de markt. Haar rijke textuur en hoge concentratie oliezuur (een vetzuur) maken het een populaire moisturizer voor het lichaam. Het is meestal te vinden in verschillende texturen, van een romige vloeistof tot wasachtige balsem.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

De oplossing van Vichy

 • Slow Âge Nacht - Crème en fris masker | Vichy

  Slow Âge

  Nacht - Crème en fris masker

  Nachtcrème

  Gladmakende en revitaliserende nachtcrème – ook te gebruiken als masker

 • Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  MINÉRAL 89

  Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  Booster

  INNOVATIE: Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

 • Meest gelezen

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Ontdek Vichy

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Salicylzuur is een bekend ingrediënt in de cosmetische industrie en wordt in veel verschillende producten gebruikt. Maar niet iedereen is bekend met deze stof. Als je dit middel op het etiket van je gezichtsverzorgingsproduct ziet staan, zal het je misschien niet zo veel zeggen. Maar dan weet je nog niet wat een geweldig effect producten met dit ingrediënt op de huid hebben, zo kan het bijvoorbeeld helpen bij een huid met neiging tot acné. Wij vertellen je alles wat je moet weten over salicylzuur in je verzorgingsproducten.

  lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERING ALGORITME ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om jouw huid
  te analyseren

  Neem een selfie

  Vul je huidprofiel in

  Ontdek jouw persoonlijke huidverzorgings
  advies

  Fijne lijntjesJouw sterke punten
  Rimpels van
  de oogzone
  Jouw prioriteit
  Verminderde
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4