OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Segment :

Dieëten, het succes tegen cellulite?

  • favoriet

Het geheim van afvallen zit vooral in een evenwichtige voeding in combinatie met een gezonde levensstijl.

Dieëten, het succes tegen cellulite?

Vrouwen weten echter ook dat een dieet niet altijd de oplossing is. Het is niet genoeg om te letten op wat je eet om je droomfiguur te bereiken: bepaalde lichaamsdelen zijn ongevoelig voor een dieet.

Vetweefsel

Het vetweefsel van vrouwen bevindt zich voornamelijk in de buurt van het onderlichaam, op een aantal voorkeursplekken zoals de heupen, dijen en billen. Deze zones zijn meer resistent tegen vetafbraak. Deze typerende locatie is een secundair geslachtskenmerk en zorgt voor een speciale lichaamsvorm: het peervormige figuur.  

Niet alleen is het volgen van een dieet niet voor alle zones van het lichaam een oplossing, ook het volgen van strenge diëten kan de kwaliteit van de huid negatief beïnvloeden. De huid wordt slapper en cellulite is meer zichtbaar.  

Het vetweefsel, de adipocyten, is het belangrijkste energie reservoir van het lichaam. Lipiden (vetten) worden opgeslagen na het verteren van het voedsel en komen vrij wanneer er energie nodig is of in periodes van schaarste, zoals tijdens een dieet. De adipocyten zorgen tevens voor het ontstaan van cellulite. Cellulite ontstaat doordat de adipocyten meer lipiden opnemen waardoor zij opzwellen. Door de toename van het volume van de adipocyten drukken zij tegen het bovengelegen vezelnetwerk. Het gevolg is een onregelmatig huidoppervlak. Ook bij slanke vrouwen kan cellulite zichtbaar zijn. Dit is vaak als gevolg van de bloed en lymfe circulatie die niet optimaal werkt.   

Voor deze zones kan het gebruik van een topicaal figuurcorrigerend product uitkomst bieden.

Het advies van Vichy

In 2009 ging Vichy een samenwerking aan met een voedingdeskundige om de resistentie van bepaalde zones tegen diëten te ontcijferen. Uit deze samenwerking ontstond CELLUDESTOCK, het eerste afslankende verzorgingsproduct dat de effecten van een dieet kan versnellen, op alle lichaamsdelen, zelfs op de meest hardnekkige plekken.  

De introductie van CELLUDESTOCK Flash Serum in 2014 biedt ook vrouwen met een verslapte lichaamshuid de mogelijkheid de huid kwaliteit te verbeteren. Deze geconcentreerde behandeling verstevigt de huid en verminderd cellulite.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Onze expert

Margriet van der Klugt
Haar- en huidexpert

Meest gelezen

Wat is de oorzaak van een slappe huid en wat kun je hieraan doen?

Lichaam

Wat is de oorzaak van een slappe huid en wat kun je hieraan doen?

Naarmate we ouder worden krijgen we er allemaal mee te maken: een slapper wordende huid. Dit geldt zowel voor het gezicht als voor de rest van het lichaam. In de loop der jaren neemt de elasticiteit van de huid af waarmee het natuurlijke verouderingsproces van de huid zijn intrede doet. Hoe snel dit proces verloopt is afhankelijk van genetische factoren (20%) en daarnaast zijn andere factoren in je levensstijl (80%) en externe factoren bepalend voor de mate van veroudering en verslapping van je huid. Er zijn tal van behandelingen om de huid te verstevigen, maar er zijn ook een aantal oorzaken die jij kunt wegnemen om een slappe huid tegen te gaan.

lees het artikel

Massage – het geheime wapen tegen cellulite

Lichaam

Massage – het geheime wapen tegen cellulite

Cellulite treft vrouwen van alle soorten en maten. Laat die sinaasappelhuid voorgoed verdwijnen met behulp van massage – verzorg jouw lichaam op een ontspannende manier! Voor eens en voor altijd af van cellulite met deze tips van fysiotherapeut Gil Amsallem, schrijver van een boek over zelfmassage.

lees het artikel

go to top