OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Diëten, het succes tegen cellulite?

Het geheim van afvallen zit vooral in een evenwichtige voeding in combinatie met een gezonde levensstijl.

Diëten, het succes tegen cellulite?

Vrouwen weten echter ook dat een dieet niet altijd de oplossing is. Het is niet genoeg om te letten op wat je eet om je droomfiguur te bereiken: bepaalde lichaamsdelen zijn ongevoelig voor een dieet.

Vetweefsel

Het vetweefsel van vrouwen bevindt zich voornamelijk in de buurt van het onderlichaam, op een aantal voorkeursplekken zoals de heupen, dijen en billen. Deze zones zijn meer resistent tegen vetafbraak. Deze typerende locatie is een secundair geslachtskenmerk en zorgt voor een speciale lichaamsvorm: het peervormige figuur.  

Niet alleen is het volgen van een dieet niet voor alle zones van het lichaam een oplossing, ook het volgen van strenge diëten kan de kwaliteit van de huid negatief beïnvloeden. De huid wordt slapper en cellulite is meer zichtbaar.  

Het vetweefsel, de adipocyten, is het belangrijkste energie reservoir van het lichaam. Lipiden (vetten) worden opgeslagen na het verteren van het voedsel en komen vrij wanneer er energie nodig is of in periodes van schaarste, zoals tijdens een dieet. De adipocyten zorgen tevens voor het ontstaan van cellulite. Cellulite ontstaat doordat de adipocyten meer lipiden opnemen waardoor zij opzwellen. Door de toename van het volume van de adipocyten drukken zij tegen het bovengelegen vezelnetwerk. Het gevolg is een onregelmatig huidoppervlak. Ook bij slanke vrouwen kan cellulite zichtbaar zijn. Dit is vaak als gevolg van de bloed en lymfe circulatie die niet optimaal werkt.   

Voor deze zones kan het gebruik van een topicaal figuurcorrigerend product uitkomst bieden.

Het advies van Vichy

In 2009 ging Vichy een samenwerking aan met een voedingdeskundige om de resistentie van bepaalde zones tegen diëten te ontcijferen. Uit deze samenwerking ontstond CELLUDESTOCK, het eerste afslankende verzorgingsproduct dat de effecten van een dieet kan versnellen, op alle lichaamsdelen, zelfs op de meest hardnekkige plekken.  

De introductie van CELLUDESTOCK Flash Serum in 2014 biedt ook vrouwen met een verslapte lichaamshuid de mogelijkheid de huid kwaliteit te verbeteren. Deze geconcentreerde behandeling verstevigt de huid en verminderd cellulite.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Onze expert

Margriet van der Klugt
Haar- en huidexpert

go to top