OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

JE PROFESSIONELE  
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
ONTCIJFER JE 7 HUIDKWALITEITEN EN PRIORITEITEN
OM DE JUISTE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR JOU TE VINDEN

START NU

Skin ageing algorithm background

Dit zijn de beste dagcrèmes per huidtype

Zonder dat we het bewust doorhebben, wordt onze huid dagelijks op de proef gesteld. Externe factoren zoals zonlicht, koud weer en luchtvervuiling kunnen je huid flink beschadigen en het natuurlijke huidverouderingsproces mogelijk versnellen.

Je huid hiertegen behoeden? Dat kan met een dagcrème die niet alleen beschermt, maar ook hydrateert én je huid elastisch houdt. Maar hoe weet je welke dagcrème bij je huidtype past? We selecteerden de beste dagcrèmes speciaal voor alle huidtypes. Van een droge en een gevoelige huid tot een gecombineerde en een vette huid.

Welke dagcrème past bij mij?

Elke huid is uniek, met haar eigen gevoeligheden, sterke en minder sterke eigenschappen. Je huid kan ook veranderen door je levensstijl, leeftijd en voedingspatroon door de jaren heen. Daarnaast spelen de seizoenen hun rol, waarbij je huid in de herfst en winter vaker droog is en in de zomer meer blootgesteld wordt aan UV-straling.

Vooraleer je dus een keuze maakt voor een dagcrème, is het belangrijk om eerst de noden van je huid te kennen. Doe Vichy’s huidanalyse en ontdek je huidtype.

'Voordat je een dagcrème kiest, is het belangrijk om te weten wat jouw huid nodig heeft.'

De beste dagcrème met SPF

Of het nu regent, bewolkt of zonnig is, UV-stralen hebben elke dag van het jaar impact op je huid. Gebruik daarom altijd een dagcrème met SPF. Daarbij is het belangrijk dat je kiest voor broad spectrum protection. Met breedspectrum bescherm je je huid tegen UVA-stralen én UVB-stralen:

 • UVB-stralen zijn krachtiger dan UVA, maar dringen minder diep door. Deze soort stralen veroorzaken DNA-schade en zonverbranding. Dit kan je onthouden door bij de B te denken aan ‘Burning’.
 • UVA-stralen worden dan weer gelinkt aan ‘Aging’, ofwel verouderen. Deze stralen kunnen rimpels veroorzaken. 90% van alle UV-straling bestaat uit UVA-stralen die zelfs door wolken en glas je huid bereiken.

De oplossing? Vichy’s Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+. Deze fluide biedt hoge bescherming tegen UVA en UVB om rimpels en pigmentvlekjes veroorzaakt door de zon te helpen voorkomen.

De beste dagcrème voor een droge huid

Last van een droge huid? Dan is een moisturizer je redder in nood. Het zorgt ervoor dat de huid voldoende vocht krijgt. Een welgekomen dorstlesser dus. Heb je over het algemeen weinig last van een droge huid, maar na het douchen bijvoorbeeld wel? Oogt je huid dan iets roder? Probeer dan minder lang en warm te douchen. Heet water zorgt ervoor dat vetten oplossen en het vocht in je huid verdampt.

De Aqualia Thermal is een rehydraterende crème waardoor je weer lekker in je vel zit. Verder heeft Vichy Nutrilogie ontwikkeld, een diepgaande productlijn voor vrouwen en mannen met een droge huid. Zo maak je dankzij de Nutrilogie 1 dagcrème weer vetten aan en bouw je een hydrolipide-laag op om vochtverlies tegen te gaan.

Heb je last van een extreem droge huid? Dan is het beter om te kiezen voor Nutrilogie 2, een dagcrème met een balsemachtige textuur.

'Oogt je huid dan iets roder dan normaal? Probeer dan minder lang en warm te douchen.'

De beste dagcrème voor een gevoelige huid

Je kan van nature een gevoelige huid hebben door erfelijke aanleg. Zo hebben mensen met een lichte huid vaker last van een gevoelige huid omdat hun epidermis (de huidlaag die voor bescherming zorgt tegen externe factoren) dunner is.

Anderzijds kan een gevoelige huid zich in de loop der jaren ontwikkelen als gevolg van externe factoren, zoals:

 • Luchtvervuiling
 • Overmatig gebruik van zeep
 • Ontharen
 • Het natuurlijke huidverouderingsproces: wanneer je huid veroudert, wordt ze ook gevoeliger
 • UV-stralen
 • Temperatuurschommelingen

'Een vette huid kan leiden tot verstopte talgklieren, met puistjes en zelfs (volwassen) acne tot gevolg.'

Ook voor een gevoelige huid met ongemakken als roodheid, dehydratatie en jeuk, is de Minéral 89 hydraterende crème de gepaste remedie. Nadat je de Minéral 89 hydraterende crème gezichtsverzorging voor droge en gevoelige huid hebt aangebracht, voedt het de huid zonder te irriteren.

Voor mannen ontwikkelde Vichyde Structure Force gezichtsverzorging, een alles-in-één verzorgingmet bewezen efficiëntie op 4 verouderingstekenen van de huid: verlies van stevigheid, rimpels rond de ogen, huidtextuur en huidverslapping.  

De beste dagcrème voor een vette huid

Kamp je eerder met een vette huid? Dan heb je misschien de neiging om geen dag- of nachtcrème te gebruiken omdat je talgklieren al hard werken en daardoor een vettig laagje achterlaten. Je huid heeft inderdaad meer vetten, waardoor ze glimt en glanst. Het goede nieuws: een vette huid veroudert gewoonlijk langzamer dan andere huidtypes. Het nadeel is dat een vette huid kan leiden tot verstopte talgklieren, met puistjes of zelfs (volwassen) acné tot gevolg.

Om deze onzuiverheden te verminderen biedt de Normaderm dagcrème van Vichy het nodige tegengewicht. Deze formule matteert zonder de poriën te verstoppen. Kies altijd voor non-comedogene dagcrèmes.

De beste dagcrème voor een gecombineerde huid

Een gemengde of gecombineerde huid is, in vergelijking met een vette huid, enkel vettig in de zogenaamde T-zone (voorhoofd, neus en kin). De noden van een gemengde huid veranderen afhankelijk van het seizoen en volgens de zone van het gezicht. Om ervoor te zorgen dat vettere zones niet overmatig vet worden, kies je best voor een lichte formule die speciaal is ontwikkeld voor gemengde huidtypes. Gebruik regelmatig een hydraterende crème op de zones met droge huid.

De beste dagcrème voor een normale huid

Heeft je huid geen extra verzorging nodig, zoals bij een gevoelige of droge huid? Dan is de kans groot dat je een normale huid hebt. Dat is goed nieuws, want:

 • alle processen in je huid zijn in balans
 • de klieren in je huid maken niet overdreven veel talg aan 
 • je hebt geen of nauwelijks last van huidirritaties of onzuiverheden

Zoals eerder besproken, kan je huidtype in de loop der jaren veranderen, bijvoorbeeld onder invloed van bepaalde (hormonale) omstandigheden. Een normale huid kan bijvoorbeeld geleidelijk droger worden naarmate we ouder worden. Het is bijgevolg vrijwel onvermijdelijk dat de behoeften van je huid veranderen na verloop van tijd. Om een normaal huidtype gezond te houden en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen, is het essentieel om je huid goed te hydrateren en te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
 
Het dagelijks gebruik van een zonnebrandcrème of dagcrème met een zonbeschermingsfactor (SPF) is dus van groot belang. Daarnaast kies je best ook een anti-aging crème die specifiek is ontwikkeld voor normale tot gemengde huidtypes. 
  
Nog meer doen om je huid in goede conditie te houden? Deze tips helpen:  

 • Mild reinigen is belangrijk, maar ook een normale huid heeft af en toe nood aan een intensievere hydratatie.  
 • Probeer je huid zo min mogelijk aan te raken, omdat dit kan leiden tot een vettige huid en verstopte poriën. 
 • Voldoende water drinken is van essentieel belang voor een gezonde huid. Het houdt je huid elastisch.

De oplossing van Vichy

go to top