OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Segment :

Droge lippen verzorgen: tips en tricks

  • favoriet

Iedereen heeft ze wel eens: schrale, droge lippen. In eerste instantie lijken ze misschien onschuldig, maar het is een duidelijk signaal van je lichaam. De dunne huid op je lippen heeft van tijd tot tijd extra aandacht nodig. Vooral in de winter wil deze gevoelige zone van je huid wel eens uitgedroogd raken. Wij vertellen je alles wat je moet weten over de verzorging van je droge lippen en geven je een aantal beautytips om je lippen verzorgd te houden en gebarsten lippen met loshangende velletjes te voorkomen.

Hoe ontstaan droge lippen?

Droge of schrale lippen komen vaak voor tijdens de winter maar in de zomer kun je er ook last van krijgen. De huid op je lippen is uitgedroogd waardoor je velletjes en kloofjes krijgt. Als je hier niets aan doet kan het ontzettend pijnlijk zijn. In de winter heb je er vaker last van omdat het gure, droge weer er voor zorgt dat je huid sneller gedehydrateerd raakt. Naast het weer kunnen ook factoren zoals een hete douche of de droge lucht van de verwarming er voor zorgen dat je lippen snel droog worden en er rood uit gaan zien. Dit is eigenlijk de eerste stap naar gebarsten lippen. De belangrijkste tip die je kunt gebruiken om hier mee om te gaan, is het drinken van veel water. Als je ervoor zorgt dat je lichaam voldoende vocht opneemt, hydrateer je de huid en voorkom je droge lippen.

Hoe verminder je droge lippen?

Heb je droge lippen en last van kloofjes of losse velletjes? Een speciale crème of lippenbalsem bevat voedende en verzorgende ingrediënten die je lippen verzorgen. Een tip die wij je mee willen geven: lik niet langs je droge lippen. We weten dat het zeer doet en door ze te bevochtigen worden je schrale lippen tijdelijk verzacht, maar op de lange termijn verergert dit alleen maar. Verder is het belangrijk om vooral van je lippen af te blijven. Het is verleidelijk om de velletjes van je lippen af te trekken, maar dit kan flink zeer doen en je beschadigt je huid er ook nog eens mee.

Kun je droge lippen voorkomen?

Wij geven je een aantal tips om je droge lippen te verzorgen en weer mooi te krijgen:

1. Drink voldoende water

Droge lippen zijn een teken van dehydratatie. Door voldoende water te drinken kun je ervoor zorgen dat je lippen voldoende vocht kunnen onttrekken om soepel en zacht te blijven. Dit geldt overigens ook voor de rest van je huid.


2. Voorkom een droge lucht
Droge lucht veroorzaakt droge lippen. Natuurlijk heb je geen invloed op de droge buitenlucht in de winter. Maar thuis of op kantoor kun je hier wel maatregelen tegen nemen. Denk bijvoorbeeld aan een luchtbevochtiger of zet een paar zuurstofrijke planten in je kantoor. Dit kan ook helpen om je huid gehydrateerd te houden.


3. Gebruik een lippenbalsem met SPF
Het is het hele jaar door belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon. Maar in de zomer of op wintersport hebben je lippen echt een beetje extra bescherming nodig. Niet alleen voorkom je dat je droge lippen krijgt, je beschermt de dunne, gevoelige huid op je lippen ook tegen schadelijke uv-stralen.

Wat helpt tegen droge lippen?

Ga op zoek naar verzorgende en verzachtende ingrediënten die helpen om je droge lippen en droge huid te herstellen en te hydrateren. Vichy Idéal Body lippenbalsem kalmeert en herstelt gebarsten, droge lippen. Deze lippenbalsem bevat verzachtende ingrediënten, zoals bijenwas en castorolie, en helpt de huid te hydrateren met behulp van het hydraterende glycerine.

Voor in de zomermaanden of op de zonnige skipiste kun je gebruik maken van de Ideal Soleil Stick gevoelige lippen. Met deze lippenbalsem verzeker jij je lippen van een goede bescherming met factor 30 en houd jij je lippen mooi en zacht.

Wil je zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

  • Zonbescherming lipstick SPF 30
  • Meest gelezen

    go to top