OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Een gekalmeerde en gladgeschoren huid in slechts 2 stappen en 3 handelingen

Bekijk de tips voor de juiste scheertechniek voor uw baard. Maak gebruik van de adviezen van de barbier van Parijs om de huid te verzorgen tijdens het scheren.

Een gekalmeerde en gladgeschoren huid in slechts 2 stappen en 3 handelingen

Je scheert je en dat gaat prima? Een kleine aanpassing kan nooit kwaad. Integendeel, het zou juist heel goed zijn voor je huid! Een gewaarschuwd man telt namelijk voor twee, maar deze tips komen van een vrouw, namelijk de Barbier van Parijs*.

Stap 1: Kies de juiste hulpmiddelen en producten

Een scheermesje om heel glad te scheren
Het moderne scheermesje is makkelijker en sneller te gebruiken dan het traditionele barbermes en is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Doordat het meerdere mesjes bevat, wordt het aantal passages over de huid beperkt en daarmee ook de kans op huidirritatie. De meebewegende kop dragen ook bij aan een comfortabele scheerervaring.

Een elektrisch apparaat bij onzuiverheden of een beginnende baard
Als je last hebt van onzuiverheden, zoals puistjes of een snel geïrriteerde huid, of als je baard nog niet volgroeid is (als je jonger bent dan 20 jaar), kies dan bij voorkeur voor een elektrisch scheerapparaat met 2 of 3 koppen. Dan scheer je zonder water (kalk in het water is namelijk extra schadelijk voor je huid) en is er geen rechtstreeks contact tussen het mes en eventuele onzuiverheden of irritaties. 

Een verzorging om de huid te hydrateren en te ontspannen en om het scheren makkelijker te maken
Kies als verzorging voor een natuurlijke aluinsteen en een scheerolie, gecombineerd met een scheerzeep, scheergel of scheerschuim, zodat het scheermes goed over de huid glijdt. Vergeet niet om de geschoren huid te verzorgen met een hydraterend en multifunctioneel product. Een hydrateerde en kalmerende verzorging voor de man kalmeert én voedt je huid. Je ziet er de hele dag goed uit en de volgende scheerbeurt gaat ook nog eens makkelijker!

Stap 2: De juiste scheerroutine

Handeling 1: De huid voorbereiden op het scheren
Het eerste advies is om de tijd te nemen bij het scheren. Als je elektrisch scheert, moeten de haartjes goed hard zijn. Scheer in dat geval voor het douchen en gebruik een aluinsteen om de haartjes weer rechtop te zetten. Als je een scheermesje gebruikt, is het ideale scheermoment vlak na het douchen als de huid nog zacht is. Het is aan te raden om voor het ontbijt te scheren. Het kauwen stimuleert namelijk de bloedsomloop. Bepaal de haargroeirichting op elk deel van het gezicht - kaken, kin en hals - door er met je hand overheen te gaan. Breng van tevoren een scheerolie aan of gebruik meteen je scheerschuim of scheergel voor de gevoelige huid. Extra tip: Laat warm water in de wasbak stromen en maak gebruik van de stoom om de poriën te openen waardoor de werkstoffen beter door de huid worden opgenomen. 

Handeling 2: Scheren zonder huidirritatie
Hoe scheer je glad met een scheermesje? Beweeg de eerste keer het mes in de richting van de haargroei. Ga de tweede keer tegen de richting in. Trek met je vingers je huid strak om nog korter te scheren voor een perfect gladgeschoren huid. Beweeg een elektrisch scheerapparaat in ronddraaiende of rechtlijnige bewegingen, zonder teveel druk uit te oefenen.

Handeling 3: Het hydrateren van de huid na het scheren 
Ga, ongeacht hoe je scheert, na het scheren met een aluinsteen over de huid om de huid te kalmeren. Sluit je ritueel standaard af met een hydraterende en kalmerende verzorging voor de man die de huid verzorgt en schadelijke invloeden, zoals luchtvervuiling of vermoeidheid, tegengaat gedurende de dag.

*De Barbier is van oudsher een herenkapper die zowel hoofd als baard en snor verzorgt.

Wil je meer weten over het scheren van de mannenhuid? Lees hier verder.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Onze expert

Sarah Daniel-Hamizi
De Barbier van Parijs

go to top