NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Thank you

Close

Een gevoelige huid als gevolg van de menopauze

 • favoriet

Iedere vrouw krijgt op een bepaald moment in haar leven te maken met de overgang, ook wel menopauze genoemd. Het zal ook van vrouw tot vrouw verschillen hoe zij deze periode in haar leven ervaart en hoe de huid hierop reageert.

Hormonale veranderingen

De hormonale veranderingen zorgen ook voor veranderingen in de huid die een direct effect hebben op het uiterlijk van de vrouw:
- De huid wordt slapper door afname van de collageen en elastine productie
- De huid wordt dunner door afname productie nieuwe huidcellen
- De huid wordt droger door afname van de talgproductie

Hierdoor worden de contouren in het gezicht zoals kaaklijn en jukbeenderen minder zichtbaar en kan de onderkin meer zichtbaar worden. Een gezond leefpatroon en een goed huidverzorgingsritueel is nu meer dan ooit belangrijk. Veel vrouwen merken dat hun huid heel gevoelig is geworden in en na de overgang en de huidverzorgingsproducten die zij voorheen gebruikten niet meer geschikt zijn. De dermo-cosmetica producten in de apotheek zijn heel geschikt voor vrouwen in en na de menopauze, omdat ze zijn ontworpen voor en getest zijn op mensen met een gevoelige huid.

Vichy adviseert in dit geval een dag- en nachtverzorgingsproduct speciaal voor de huid in de overgang: Vichy Neovadiol GF.

Een zachte reiniging is ook een absolute must in het verzorgingsritueel, bijvoorbeeld Pureté Thermal reinigingsmelk en tonic voor de droge en gevoelige huid.

Omdat de huid rondom de ogen dunner is dan de rest van het lichaam, is dit de zone waar verslapping het eerste zichtbaar is. Een passend oogverzorgingsproduct is daarom net zo belangrijk als een gezichtsverzorging en reiniging. Kies voor een oogverzorging en lipcontourverzorging in-één zoals Vichy Neovadiol GF contouren.

Voelt je gezicht droog, trekkerig en oncomfortabel aan na het douchen of wassen? Dan is de huid waarschijnlijk vochtarm. Een serum gebruiken onder dag en/of nachtverzorging zorgt ervoor dat de vochtbalans in de huid herstelt wordt, wat verlichting kan bieden bij een gevoelige huid. Bijv. Vichy Aqualia Thermal serum.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Onze expert

Margriet van der Klugt
Haar- en huidexpert

De oplossing van Vichy

 • 14568Tonic00PURETÉ THERMALEFACE CAREMake-up verwijderingZuiverende verzorging
  Tonic - Vichy Pureté Thermale

  PURETÉ THERMALE

  Tonic

  Make-up verwijdering

 • 1397GF Lip en oogcrème53NEOVADIOLFACE CAREOogcontour crèmeTegen huidveroudering
  Lip en oogcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol
 • 7741Magistral Dagcrème4.918NEOVADIOLFACE CAREDagcrèmeTegen huidveroudering
  Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol
 • 17015Substitutief Complex - Droge Huid
  4.33NEOVADIOLFACE CAREDagcrèmeTegen huidveroudering
  Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex
 • Meest gelezen

  go to top