OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Flensjestaart van boekweitpannenkoeken

Momenteel ontvang je een speciale Vichy editie van het kookboek ‘Gezonder met Viv’ van Vivian Reijs cadeau bij aankoop van jouw favoriete Vichy gezichtsverzorging. Het boek is verkrijgbaar in de apotheek of via één van de aangesloten Vichy webshops. Dit boek staat boordevol heerlijke en gezonde recepten, die goed zijn voor je gezondheid en je helpen je huid te laten stralen.

Voor wie niet kan wachten, hebben we alvast een klein voorproefje van één van de recepten uit Vivian’s boek: een heerlijk zoete maar verantwoorde flensjestaart van boekweitpannenkoeken. Veel kookplezier!

Pannenkoeken
250 g boekweitmeel
3 eieren
500 ml plantaardige melk naar keuze
75 g kokosolie

Vulling en garnering
250 g frambozen + extra om te garneren
½ potje frambozenjam
zure room of slagroom, optioneel
100 g aalbessen, om te garneren
eetbare bloemetjes, onbespoten, om te garneren

1. Meng het boekweitmeel met een mespunt zout in een kom. Voeg de eieren één voor één toe en klop met een stevige garde tot een dik beslag. Voeg al roerend langzaam de melk toe. Blijf roeren tot een glad beslag ontstaat zonder klontjes. Voeg eventueel extra melk toe als het beslag nog te dik is.

2. Verhit een lepel kokosolie in een koekenpan. Schep ongeveer een kleine soeplepel beslag in de pan. Laat het beslag uitvloeien over de hele pan. Bak de pannenkoek circa 3 minuten op middelhoog vuur tot hij gestold is en draai hem dan om en bak de andere kant. Houd de pannenkoeken warm op een bord onder een stukje aluminiumfolie. Bak zo tot het hele beslag op is.

3. Verwarm de frambozen samen met de frambozenjam in een steelpannetje, voeg 2 el water toe en prak de frambozen met een pollepel. Roer alles door tot een gladde compote.

4. Bestrijk elke pannenkoek met de frambozencompote, leg er een pannenkoek op en stapel zo door tot de pannenkoeken op zijn. Schep wat room op de bovenkant als je wilt, en garneer met frambozen, aalbessen, blauwe bessen en de bloemetjes.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top