OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Make-up: De gevoelige huid hoeft nooit meer rood te worden!

De eerste stap bij het opmaken is over het algemeen gericht op het egaliseren van de teint met een poeder of een foundation. Dit geeft een direct resultaat maar kan soms uitlopen op een teleurstelling bij een gevoelige huid.

Make-up: De gevoelige huid hoeft nooit meer rood te worden!

Met zichtbare symptomen: droogteplekjes op bepaalde delen, zichtbare haarvaatjes elders of min of meer permanente roodheid. Sommige symptomen ontstaan geleidelijk in de loop der tijd, terwijl andere juist zonder aankondiging ineens verschijnen. De huid prikt dan of voelt warm aan zoals bij een "opvlieger", of wordt ongepast rood bij plotselinge temperatuursveranderingen of bij toename van stress… Deze onprettige situaties zijn niet goed voor het zelfvertrouwen en laten u dromen van een foundation die helpt om alle kleine onvolkomenheden te maskeren!

Kies de ideale foundation

Pas op voor ongeschikte foundations die de huid letterlijk kunnen laten stikken. Dikke of te dekkende texturen kunnen de reactiviteit van de huid vertienvoudigen en juist het tegenovergestelde bereiken van wat de bedoeling is. Kies bij voorkeur voor een foundation die de huid laat ademen en controleer of de formule (het product) getest is op gevoelige huid.

Weer plezier in het opmaken

Om uit die vicieuze cirkel te komen, adviseert Emmanuelle Foucaud, huidspecialiste en adviseuse aan het Instituut Vichy: “Controleer voor alles of jouw huid goed gehydrateerd is. Kies voor een hypoallergene, niet-comedogene en niet uitdrogende formule. Voor een optimale fixatie van de parelmoeren, kun je de foundation het beste aanbrengen met behulp van een sponsje of kwast. Werk op het gezicht altijd van binnen naar buiten voor een natuurlijk resultaat. Deze formules kunnen zelfs plaatselijk worden gebruikt. Je hoeft alleen met je vinger wat op de bewuste plek te deppen: op een puistje, op couperose etc. “

Let op: het is belangrijk om vervolgens het sponsje of de kwast goed te reinigen, om te voorkomen dat deze een bron van bacteriën gaat vormen. Met een beetje shampoo kunnen de haren van de kwast voorzichtig gewassen worden. Strijk de kwast lichtjes droog op een handdoek en laat hem horizontaal drogen zodat de haren niet aan elkaar plakken. Een vederlichte foundation heeft tot slot nog een ander belangrijk voordeel, namelijk bij het afschminken. Er hoeft minder geboend te worden met wattenschijfjes, dus minder irriterend gewreven te worden over de huid om de pigmenten goed te verwijderen. Nog een laatste belangrijk advies voor het verwijderen van make-up bij de gevoelige huid: kies voor een micellaire reiniging of ander product dat niet afgespoeld hoeft te worden met water.

Twee vliegen in één klap

Emmanuelle Foucaud, adviseuse bij Instituut Vichy adviseert: “Combineer het aanbrengen van een vochtinbrengende crème met een gezichtsmassage bij jezelf, om de microcirculatie weer op gang te brengen, de weefsels intensief te stimuleren en onregelmatigheden te egaliseren.”

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

go to top