OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

JE PROFESSIONELE  
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
ONTCIJFER JE 7 HUIDKWALITEITEN EN PRIORITEITEN
OM DE JUISTE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR JOU TE VINDEN

START NU

Skin ageing algorithm background

Geheimen voor een jeugdigere huid

Al sinds mensenheugenis is de mensheid op zoek naar de bron voor de eeuwige jeugd. Zo schijnt het dat Cleopatra zich elke dag in ezelinnenmelk liet baden om huidveroudering tegen te gaan. Maar ook prinses Sisi hield er opmerkelijke schoonheidsrituelen op na om haar jeugdige huid zo lang mogelijk te behouden. Zo gaat het verhaal dat zij haar dag startte met een gezichtsmasker van kalfsvlees en haar gezicht ’s avonds reinigde met een mengsel van eieren en cognac.

Tegenwoordig zijn er een heleboel behandelingen die betrouwbaarder zijn gebleken op het gebied van huidverjonging. Zo zijn er natuurlijk de permanente behandeling zoals chemical peelings en plastische chirurgie. Maar mocht je op zoek zijn naar een voordelige en vooral minder pijnlijke oplossing voor huidveroudering dan zijn er nog genoeg andere opties.

Gedragshuidveroudering en genetische huidveroudering

Hoeveel men er vroeger al tegen vocht, vroeg of laat haalt de tijd ons toch in en zullen er tekenen van huidveroudering optreden. Echter is het wel zo dat onderzoek heeft uitgewezen dat 80% van alle huidverouderingstekenen het resultaat zijn van omgevingsfactoren en slechts 20% doordat huidveroudering genetisch bepaald is.

Deze genetisch bepaalde huidveroudering is individueel voor iedere persoon. Naarmate wij ouder worden, vertragen bepaalde processen in de huid. Het celvernieuwingsproces vertraagd waardoor de huid er minder stralend uit gaat zien. Daarnaast vertraagd de aanmaak van collageen een elastine vezels en wordt het bestaande netwerk sneller afgebroken waardoor de huid slapper wordt en rimpels meer zichtbaar worden. Ook de vochtbalans in de huid wordt negatief beïnvloed waardoor de huid droger en kwetsbaarder wordt.  

Nu is het niet zo dat je helemaal niets kunt doen wanneer het aankomt op een jeugdigere huid. Gedragshuidveroudering wijst er namelijk op dat er ook genoeg externe factoren zijn die invloed hebben op de huidveroudering. Wanneer we hier rekening mee houden zouden we in theorie over huidverjonging kunnen spreken.  De volgende zaken zijn van invloed op de huidveroudering en moeten worden vermeden voor huidverjonging:
- Roken
- Oververmoeidheid en stress
- Ongezonde voeding
- Alcohol
- Agressieve verzorgingsproducten en cosmetica die niet geschikt zijn voor uw huidtype

Huidverjonging met verzorgingsproducten

Met de juiste verzorgingsproducten kun je er voor zorgen dat huidverslapping, vlekken, fijne lijntjes en rimpels verminderd worden. Vichy heeft verschillende productlijnen in het assortiment: anti-rimpelcrème, serums en oogverzorging. Iedere productlijn heeft weer andere functionaliteiten die passen bij verschillende huidtypes, leeftijden en leefomstandigheden. De Idealia huidverzorgingsproducten zijn geschikt voor iedereen vanaf 30 jaar en gaan de eerste tekenen van huidveroudering tegen. De Liftactiv lijn pakt de diepe rimpels en het verlies van stevigheid aan. Dit komt door het molecuul Rhamnose, dat voor huidverjonging zorgt van binnenuit de lederhuid. Vrouwen in de menopauze merken vaak dat door de hormonale veranderingen huidveroudering optreedt. De producten uit de Neovadiol lijn zijn hier speciaal voor ontwikkeld.

Huidverjonging met make-up

Je kunt ook kiezen voor optische huidverjonging aan de hand van make-up. Liftactiv Flexilift teint is een foundation met antirimpelwerking. De siliconentextuur zorgt voor een gladder gezicht en een stralendere teint. Poeder kun je beter achterwege laten omdat dit de huid vaak ouder laat lijken. Zorg er daarnaast voor dat je geen concealer aanbrengt op de binnenste ooghoeken omdat dit de lijntjes daar accentueert. Oogschaduw met glitters of een metallic kleur accentueert ook de rimpels. Matte oogschaduw geeft je daarentegen een meer open blik. Tot slot kun je og wat roze blush op de wangen aanbrengen voor een frisse jonge look.

Lees hier alle artikelen over anti-huidveroudering

Wil je weten welk huidtype je hebt om de juiste verzorging te kunnen kiezen? Doe dan hier de huidtype analyse van Vichy.

go to top