OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

JE PROFESSIONELE  
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
ONTCIJFER JE 7 HUIDKWALITEITEN EN PRIORITEITEN
OM DE JUISTE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR JOU TE VINDEN

START NU

Skin ageing algorithm background

Gezichtsmassage: zo masseer je (bovenlip) rimpels en een opgeblazen gezicht stap voor stap weg

Artikelen Anti-Aging

Japanse huidtherapeuten zweren erbij, jaderollers als hulpmiddel vliegen als warme broodjes over de toonbank en celebrities zoals actrice Liv Tyler doen het dagelijks: een gezichtsmassage, om beginnende lijntjes glad te strijken en diepe rimpels zelfs geheel te vermijden. Zo’n jaderoller of gua sha (een massagetool gemaakt van kristal, zoals jade of rozenkwarts) is hiervoor niet per se nodig. Met je vingers en de juiste huidverzorging (een fijne gezichtsolie, serum of nachtcrème) kom je al een heel eind. Vichy’s Annic Lefol-Malosse, directrice van het Institut Vichy, is ook groot fan. Zij deelt daarom met behulp van een massage-expert vijf simpele stappen om dagelijks of wekelijks een gezichtsmassage bij jezelf te doen. Volgens haar geeft dit een zichtbaar stralende teint. Ben je bovendien die vervelende verticale (bovenlip) rimpels zat, waardoor je er verdrietig, vermoeid of streng uitziet? Misschien zelfs ouder dan je in werkelijkheid bent? Of worden rimpels steeds dieper ondanks allerlei inspanningen? Tijd om die hardnekkige rimpels of hiernaast ook een opgeblazen gezicht aan te pakken, met een gerichte huidmassage die heerlijk ontspannend is.

Wat zijn de voordelen van een gezichtsmassage?

Door een goede gezichtsmassage kun je er jaren jonger uitzien, zonder chemicaliën of plastische chirurgie. De reden hiervoor is dat het de zuurstof- en bloedcirculatie op gang brengt, wat op de lange termijn ook de collageenproductie aanspoort. Voilà, een frisse gloed. Hierbij doet het de huid als het ware ontwaken, zodat deze ook beter reageert op bijvoorbeeld anti-aging huidverzorging die je erop smeert. Waarom de huid ‘ontwaakt’ moet worden? Het mag dan ons grootste orgaan zijn, maar het kan ook een van onze meest luie organen zijn. Laat hem voor je werken, met een gezichtsmassage. Verder kan zo’n massage op de lange termijn de circulatie verder op gang brengen, waardoor de huid zichzelf sneller kan helen en repareren van de schade en trauma’s waar we het op dagelijkse basis aan blootstellen.

Gezichtsmassage en opgeblazen gezicht: hoe het helpt

Heb je af en toe last van een opgeblazen gezicht? Niet eens na een paar extra wijntjes, maar zie je simpelweg meer vocht onder bijvoorbeeld je ogen? Dan komt een gezichtsmassage als geroepen. De lichte, vloeiende aanraking van bewegingen die het overtollige vocht zachtjes wegduwen kan ongewenste ophopingen verminderen.

Gezichtsmassage en rimpels bovenlip: hoe het helpt

Bepaalde rimpels zijn nogal lastig te vermijden of behandelen, waaronder rimpels bij de bovenlip. Periorale rimpels, ofwel lip rimpels die met name boven de bovenlip verschijnen, kunnen je er veel ouder doen uitzien. De voornaamste oorzaken van rimpels bij de bovenlip zijn: roken, huidveroudering, genen en herhaalde gezichtsexpressies. Wie hierbij het liefst een natuurlijke remedie zoekt (in plaats van plastische chirurgie) kan geholpen zijn met een gezichtsmassage. Pak er een speciale bovenlip crème bij, zoals Neovadiols Lip- en Oogcrème

Kun je met een massage je gezichtspieren trainen?

Dat is wel het idee erachter, volgens traditionele Chinese geneeswijzen. Volgens deze filosofie wordt een gezichtsmassage ingezet om de gezichtsspieren te trainen waardoor rimpels minder snel een kans krijgen. De spieren van je gezicht trainen – zoals een wasbordje via je Pilates-les – is niet zomaar een trend, maar iets van eeuwen geleden. Je kunt een facial massage boeken als luxe gezichtsbehandeling, maar je kunt het dus ook thuis doen. Het verbetert zoals gezegd de bloedcirculatie en het vermindert een opgeblazen gezicht. Met als resultaat: een strakkere huid met geprononceerde jukbeenderen, een glad voorhoofd en minder lip rimpels. Via het principe van acupressuur (met de vinger bepaalde drukpunten op het gezicht masseren) kun je zo fijne lijntjes en rimpels tackelen. Het verhaal gaat zelfs dat het hoofdpijn en insomnia kan verminderen. Zeker als je nog even je ‘derde oog’ (midden op je voorhoofd) extra masseert aan het einde waardoor je relaxed en slaperig wordt. 

Voordat je begint met gezichtsmassage: doelgerichte anti-rimpelverzorging

Voordat we overgaan op de handelingen voor de massage zelf, is het allereerst zaak om de juiste verzorgingsproducten erbij te verzamelen. Producten met actieve bestanddelen tegen huidveroudering die passen bij de specifieke behoeften van jouw huid. Voordat je overgaat op het masseren is het namelijk belangrijk om je huid te voorzien van een laagje crème of serum (waarvan de formule uiterst geconcentreerd is) om twee redenen. Allereerst, zodat het huidoppervlak zacht en glad genoeg is en deze niet geïrriteerd raakt door de bewegingen. Ten tweede, zodat de bestanddelen uit deze huidverzorging door de massage nog beter kunnen inwerken op de huid. Kies hierbij bijvoorbeeld voor een product in een tube aangezien deze gemakkelijker rechtstreeks tussen de rimpels (zoals bij een bovenlip rimpel) aan te brengen is. Vervolgens kun je het product stap voor stap ’s ochtends en/of ’s avonds aanbrengen, zoals hieronder beschreven. Tip: print dit stappenplan voor het gemak uit.

Stap één gezichtsmassage: breng crème rechtstreeks op de verticale rimpels aan
Breng met behulp van het tuitje de crème rechtstreeks aan in de verticale rimpels (je fronsrimpels, lijnen langs de mond, je neus-lippen lijn en hangende mondhoeken).

Stap twee gezichtsmassage: knijp en strijk over neus-lippenlijn
Neem een huidplooi tussen de kussentjes van je eerste drie vingers en het tweede gewricht van je duim. Werk omhoog naar de lachlijn, houd de drie vingers strak tegen elkaar en laat ze langs je slaap glijden. Herhaal deze beweging vanuit het midden van de neus-liplijn (bij de mondhoek) en werk naar buiten toe richting de oren. Herhaal dit drie keer aan beide kanten.

Stap drie gezichtsmassage: knijp en strijk over voorhoofd
Maak herhaaldelijke knijpbewegingen en werk van de bovenkant van je neus naar het midden van je voorhoofd en strijk daarna stevig met je vingers naar buiten toe richting de slaap, voor een aanspannend effect. Voer dezelfde beweging uit aan de andere kant van je voorhoofd. Herhaal deze bewegingen drie keer aan beide kanten.

Stap vier gezichtsmassage: maak lipcontour voller ter voorkoming rimpels bovenlip
Gebruik de kussentjes van je wijsvinger en duim om kneepjes te geven in een rechte hoek op de rimpels langs je bovenlip. Herhaal dit meerdere keren langs je bovenlip.

Stap vijf gezichtsmassage: sluit af met een naar boven strijkende beweging over het hele gezicht
Sluit de massage af met een gladstrijkende beweging over je hele gezicht en nek, waarbij je van binnen naar buiten strijkt.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

Onze expert

Annic Lefol-Malosse
Directrice, Instituut Vichy

go to top