OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Gezonde drank als vervanger voor koffie in de morgen

Moet jij ‘s ochtends een kop koffie met een flinke schep suiker hebben om op te starten? Begrijpelijk, maar om je ochtendhumeur te bestrijden en voor je huid te zorgen, zou je deze supertonic eens moeten proberen. Lekker en gezond, misschien merk je het verschil.

Waarom is tonic gezond?

We weten allemaal hoe belangrijk het is om de huid gehydrateerd en gezond te houden, maar hoe zit het dan met de rest van ons lichaam? Een goede hydratatie hangt af van een goede en stabiele slaapcyclus, goede voeding, een goede spijsvertering, een constant energieniveau en een goede mentale gesteldheid, om maar een paar dingen te noemen. Maar meestal drinken we gewoon niet genoeg water.[1] Het is extra belangrijk om het vochtgehalte in ons lichaam aan te vullen in de ochtend, als wij gedehydrateerd zijn na acht uur slaap. In plaats van s’ochtends direct richting het koffiezetapparaat te lopen om jezelf op te starten, zou een tonic uitkomst kunnen bieden. Tonic is perfect als jij niet houdt van sterke koffie of thee. Tonics zijn het perfecte middel om de spijsvertering in de ochtend op gang te helpen. Hieronder beschrijven wij onze drie favoriete gezonde dranken.

De klassieker: Citroenwater

Citroenwater kan je maag opstarten in de ochtend, zeker als jij geen grote ontbijter bent. Voedingsdeskundige Raphaël Gruman beveelt aan om de dag te beginnen met deze detoxerende drank om je maag te activeren. Je moet dus niet op een lege maag naar je werk gaan.

Voor de spijsvertering: Citroen en Kurkuma

Heb jij ‘s ochtends veel last van je maag vanwege een slechte spijsvertering, dan is kurkuma je nieuwe beste vriend. Een paar theelepels van dit exotische kruid aangevuld met een beetje citroensap kan je darmfunctie aanzienlijk verbeteren, zodat jij je minder opgeblazen voelt, je immuunsysteem een boost krijgt.[2] Pas wel op! Veelvuldig gebruik kan ervoor zorgen dat je vlekken op je tanden krijgt, Spoel je mond nadat je deze tonic hebt gebruikt.

Gezonde drank tegen de griep: Honing en Gember

Voel je een griepje of verkoudheid opkomen? Gebruik dan deze verzachtende en smakelijke mix! Honing is perfect om een schrale of pijnlijke keel te verzorgen. Het is niet voor niets het voedsel dat niet bederft. Gember staat daarnaast bekend als een middel dat helpt tegen misselijkheid en maagpijn, maar ook tegen symptomen van astma en vastzittende hoest.[3]

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1]Leslie Mann, (2013, 5 juni), Study finds nearly half of Americans not drinking enough water, http://articles.chicagotribune.com/2013-06-05/health/ct-x-0605-drinking-water-20130605_1_dietary-guidelines-much-water-drinking-water
[2] Tumeric, the golden spice (z.j.), https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92752/
[3] J. Anaesth, (2000, maart) Efficacy of ginger for nausea and vomiting, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10793599

go to top