OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Gezond haar kan niet zonder een gezonde hoofdhuid

Als je wel eens last hebt van een gevoelige hoofdhuid, dan is het cruciaal om de juiste haarverzorgingsproducten te kiezen om een oncomfortabel gevoel van een gevoelige huid te voorkomen. In dit artikel kom je te weten waarom het zo belangrijk is om goed te zorgen voor je hoofdhuid om gezond uitziend haar te krijgen.

Waarom is een gezonde hoofdhuid belangrijk?

Als het op gezond uitziend haar aankomt, begint het allemaal bij de haaraanzet. Met meer dan 230 zenuwuiteinden per vierkante cm, is de hoofdhuid een van de meest gevoelige delen van ons lichaam. Het is dus belangrijk om je bewust te zijn van het effect dat negatieve factoren kunnen hebben op de gezondheid van je haar. Simpel gezegd, een goed verzorgde hoofdhuid stimuleert de groei van gezonde, nieuwe haarfollikels. En dat resulteert in sterker haar met meer glans. Droog of broos haar kan daarentegen een teken zijn van problemen bij de hoofdhuid, zoals jeuk, roodheid of irritaties. Iedereen met een gevoelige hoofdhuid moet extra goed zorgen voor zijn haarlokken, vooral als die haren vaak gekleurd worden of een andere behandeling krijgen. We zorgen allemaal dat wij de juiste verzorging hebben voor onze gevoelige huid. Dus waarom zouden wij dat niet voor onze haren doen?

Wat kan je hoofdhuid irriteren?

Net als onze huid, krijgt ons haar dagelijks veel te verduren. Over het algemeen vallen factoren die negatieve reacties kunnen uitlokken op je hoofdhuid onder drie categorieën. Als jij je haren meerdere keren per dag borstelt of kamt, met name na het douchen als je haar nog nat is. Dan bezorg jij je haar waarschijnlijk veel ‘mechanische stress’. ‘Thermische stress’ ontstaat wanneer jij je haar (te) veel stijlt, krult of aan hitte blootstelt. Daarnaast kan je je haar ook blootstellen aan ‘chemische stress’, dit komt voor als jij je haar vaak kleurt of andere chemische behandelingen geeft. Dercos Ultra-kalmerende shampoo voor gekleurd haar reinigt vet, vuil en residu uit het haar.  Daarnaast voedt, hydrateert en versterkt het je haarvezels  om je haar te helpen om met de verschillende stress factoren om te gaan.

Veel voorkomende kenmerken van een gevoelige hoofdhuid

Wereldwijd hebben 70% van de vrouwen last van een gevoelige hoofdhuid[1] en 28% daarvan geeft aan daadwerkelijk klachten te hebben met betrekking tot een gevoelige hoofdhuid.[2]Welke kenmerkenkunnen wijzen op een gevoelige hoofdhuid? Jeuk, ontstekingen en irritaties of een aanhoudend, tintelend gevoel.[3] Gek genoeg, blijkt uit onderzoek dat slechts de helft van de vrouwen die op zoek zijn naar een speciale shampoo voor een gevoelige huid, een product koopt dat helpt tegen een jeukend gevoel van de hoofdhuid. [4] Dercos’ ultra kalmerende shampoo voor gekleurd haar kalmeert en verzacht niet alleen, het reinigt ook grondig, zonder het haar uit te drogen. Na het product drie weken gebruikt te hebben, geeft 90% van de respondenten aan dat hun haar zachter aanvoelt en glanzender lijkt, terwijl 88% aangeeft minder last te hebben van een jeukend gevoel.[5] Wil jij graag gezonder uitziend haar? Weet dan dat het allemaal begint bij een gezonde hoofdhuid.

[1] IPSOS Gezondheid & Schoonheid, Frankrijk figuren, apotheek chanel, 2005 [2] IPSOS, Wereldschoonheid track, Mannen/Vrouwen, 2014 [3] Sociaal luisteren 2016 [4] IPSOS, Wereldschoonheid track, Mannen/Vrouwen, 2014
[5] Klinische studie, Zelfbeoordeling, 41 deelnemers, 3 weken

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top