OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Goede gewoontes om de dag te beginnen

Wil jij ‘s ochtends iets rustiger aan opstarten? Wij vroegen ontspanningstherapeute Angelique Roussey naar haar checklist voor goede gewoontes die wij allemaal zouden moeten inbrengen in onze ochtendroutine om ons niet direct af te laten leiden door onze telefoon.

#1: Ademhalen, een goede gewoonte?

In sommige gevallen is opstaan het moeilijkste deel van de dag, zeker als wij een drukke dag voor de boeg hebben. Dus welke gewoonte zouden we kunnen gebruiken in onze ochtendroutine om te voorkomen dat wij onszelf afleiden met social media. Angelique Roussey zegt hierover: “Een paar ademhalingsoefeningen voordat jij je ogen opent kunnen ervoor zorgen dat je in het moment blijft.” Stel je voor dat je positieve energie binnenkrijgt, terwijl je inademt, voordat je rustig uitademt en alle negativiteit laat varen. Herhaal dit drie of vier keer, voordat je rustig begin om je spieren los te maken. Wil je iets actievers? Bekijk dan deze yoga oefeningen.

#2: Voorkom dat je telefoon een gewoonte wordt

Angelique raadt aan om ‘s ochtends een half uur lang te wachten voordat jij op je telefoon of tablet gaat kijken, daarmee bedoelt zij ook het nieuws! Door je hersens direct te confronteren met een massa aan informatie voordat ze de kans hebben gekregen om goed wakker te worden, kan leiden tot extra stress. Probeer de telefoon even aan de kant te leggen, voordat jij je social media kanalen afgaat. Open ‘s ochtends de gordijnen en kijk naar buiten. Open je ramen en adem de frisse buitenlucht in. Zorg ervoor dat moeder Natuur, niet Facebook, het eerste is wat jij ziet. Dit is een kan een echte omslag in je humeur zijn elke ochtend.

#3: Leer te genieten van het moment

“Hier moet je voor oefenen.”: zegt Angelique, maar het is essentieel om te voorkomen dat je ontmoedigd wordt door dagelijkse stress. Zoals eerder gezegd, zijn ademhalingsoefeningen geweldig om je geest te ontwaken en jezelf bewust te laten worden van het nu. Door je houding te verbeteren terwijl je inademt, beveelt Angelique een ademhalingstechniek aan die bekend staat als ‘de spons’. Adem in terwijl jij je spieren aanspant, de schouders, dijen en billen en ontspan langzaam terwijl je uitademt. Uiteindelijk betekent leven in het nu ook het loslaten van stress over dingen die al gebeurd zijn en waar wij niks meer aan doen. Geleide meditatie is hier een goede techniek voor.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

go to top